5 napos körutazás Franciaországban a Loire-völgyi kastélyokhoz és Párizsba, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38681
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

306.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38681

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár Párizs és a varázslatos Loire-menti kastélyok!

Opciók

  • 2021.07.09. - 2021.07.13.: , 306.500 Ft
  • 2021.10.21. - 2021.10.25.: , 315.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az Air France repülőjegyet Budapest - Párizs - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, 7 kg-os kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható poggyásszal (melynek értéke: kb. 70.000 Ft)
  • 2 éjszakát Bloisban 3*-os szállodában reggelivel
  • 2 éjszakát Párizsban 3*-os szállodában reggelivel
  • A borkóstolót a 2. napon
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • Az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 12 EUR / fő
  • A belépőket kb. 60-70 EUR / fő
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár áprilisban és júliusban: 95.000 Ft, októberben: 99.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Párizs - Orléans - Chambord - Blois (230 km)

Elutazás Budapestről reggel az Air France járatával. Érkezés után a Loire-völgy felé utazunk. Útközben ismerkedés Jeanne d’Arc városával. Orléans és Jeanne d'Arc neve szinte egybefonódott az évszázadok alatt. A város a Loire-folyó mentén fekszik, így a környezete is gyönyörű. Orléans főként történelmi és kulturális örökségeiről híres.  Kihagyhatatlan látnivalók a gótikus Sainte-Croix Katedrális, a L’Hôtel Groslot, ahol II. Ferenc 1560-ban elhunyt és amely IX. Károly, III. és IV. Henrik látogatási lakhelye volt és a La maison de Jeanne d’Arc, a ház, ahol Jeanne d'Arc 1429 április 24. és május 9. között lakott.

Ezután továbbutazunk és megkezdjük ismerkedésünket a híres kastélyokkal. Chambord az egyik leghíresebb Loire-völgyi kastély, mely az UNESCO világörökség része, a francia reneszánsz legnagyobb és a leglenyűgözőbb kastélya, melyet egy hatalmas nemzeti park övez egy I. Ferenc korabeli 32 km-es fallal. A Párizs nagyságú nemzeti park különleges növény - és állatfajokban is gazdag.Az első nap végállomása Blois, ahova a késő délutáni órákban érkezünk. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézés. A királyi kastély és az I. Ferenc által emeltetett fenséges lépcsőkkel övezett udvar a francia építészet igazi gyűjteménye. A kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt. A korabeli bútorok, festmények, díszek bemutatják a Reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét.

Szállás Blois-ban, a vacsora fakultatív.

2. nap: Chenonceau - Amboise - Tours - Blois (160 km)

Reggeli után Chenonceau-ba utazunk, amit a hölgyek kastélyának is neveznek, hiszen hat híres nő hatott történetére és építészetére. II. Henriktől Diane de Poitiers királyi kegyencnő kapta meg a kastélyt, aki a folyó fölötti hidat és a csodás kertet építtette. A király felesége Medici Katalin ennek nem örült és amikor Henrik meghalt száműzte Diane-t a kastélyból és egy új kertet alakított ki Diane kertjével szemben. A híd fölé pedig kétszintes épületet építtetetett. A kastély szárnyai hidat képeznek a Cher folyón, így a víz visszatükrözi a reneszánsz épület szépségét. A kastély gazdag festészeti és goblein szőttes gyűjteménnyel rendelkezik.

Következő állomásunk Amboise, a világörökség része, egy kiemelkedő történelmi helyszín.

Először a kastély szomszédságában található családi birtokra látogatunk, ahol a Loire-völgy zamatos boraiból kapunk ízelítőt. A vezett látogatás során 3 féle bort kóstolunk finom sajt és felvágott kíséretében.

A borkóstoló után a híres kastélyt fedezzük fel, mely otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta a kastélyt, mint például Leonardo da Vinci, aki 1516-ban érkezett Amboise-ba I. Ferenc meghívására. Három évvel később elhunyt, és kívánságára a királyi kastélyban helyezték örök nyugalomra, a Saint Hubert kápolnában.  A kastély épülete egy gyönyörű kertben folytatódik, melyet a Loire-folyó ural. A királyi lakhely VIII. Károly parancsára épült, mely később örökösének, I. Ferencnek a rezidenciája lett. A gazdagon bútorozott gótikus és reneszánsz apartmanok büszkén hirdetik a királyi udvar ízlését és szokásait.

Amboise-ból a Loire-völgyi kastélyok régiójának központjába, Tours-ba utazunk. A várost két folyó szeli át és "Franciaország Kertjének" is nevezik.  Az óváros gyalogosan és kisvonattal is sok látnivalót kínál: Place Plumereau tér és fagerendás házai, középkori utcái, Châteauneuf negyed, Saint-Gatien Katedrális, Saint-Martin Bazilika.

Késő délután visszaindulunk Blois-ba. Éjszaka Blois-ban, a vacsora fakultatív.

3. nap: Chartres - Párizs (210 km)

Reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben megállunk Chartres-ban. A város világhírű katedrálisa a világ egyik legtitokzatosabb temploma. A francia gótika első műremekét a cisztercita szerzetesek építtették a 12-13. században és 1260-ban szentelték fel. A katedrális különlegessége, hogy szinte teljes egészében eredeti állapotában maradt fenn az évszázadok viharában. Kiemelkedő látványossága a 13. századi festett rózsaablakok. Az eredeti 186 ablakból 152 élte túl a történelem viharait és maradt fenn eredeti állapotában. A csodálatos ablakokon átsütő nap fénye káprázatos színekkel díszíti a templom belsejét.

A kora délutáni órákban érkezünk Párizsba, majd rögtön egy buszos városnézés keretében fedezzük fel a város nevezetességeit. Ezután transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Este fakultatív programként kellemes hajókázást ajánlunk a Szajnán 4 fogásos ízletes vacsorával. Vacsora közben ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben. Szállás Párizsban.

4. nap: Párizs vagy fakultatív kirándulás: Rouen – Giverny (280 km)

Párizs felfedezése egyéni ritmusban, igény esetén belépők biztosítása a múzeumokba, vagy az Eiffel-toronyba.

Azoknak, akik már jártak Párizsban és szeretnének megismerni más, kevésbé ismert városokat is, fakultatív kirándulást ajánlunk Normandia „kapujába”, Rouen-ba. A „ville-musée”, azaz múzeumváros néven is emlegetett város számos látnivalóval várja az utazót. A Notre-Dame katedrális, a gótikus templomok, a fagerendás, normann házakkal teli óváros, a nagy óratorony, a sétálóutcák, a múzeumok, és történelmi emlékhelyek turisták millióit vonzzák. Ez a város szintén szorosan kapcsolódik Jeanne d’Arc-hoz, hiszen itt ítélték máglyahalálra és 25 évvel később itt rehabilitálták az Orléans-i szüzet.

Normandiában a számos látnivalón kívül a gasztronómia is fontos vonzerő. Egyik különlegessége a neufchatel nevű nemespenésszel érő, kellemesen lágy, krémes textúrájú, jellegzetes szív alakú tradicionális sajtféleség, melynek hagyománya egészen a 6. századig nyúlik vissza. A legenda szerint az asszonyok saját szívüket formázták meg a sajtban harcba induló férjeiknek. A sajtok finomságáról egy kóstolón nyerhetünk tapasztalatot.

A kóstolót követően Giverny-be utazunk. Itt található a híres festőművész, Claude Monet háza, amit már ismert festőként, 43 éves korában vásárolt.  A bájos házat egy csodálatos kert öleli körül, mely sokak szerint Franciaország és Európa egyik legszebb kertje. Monet mindent pontosan megtervezett, saját maga választotta ki a növényeket színük és formájuk alapján, hogy minden évszakban színes virágágyások díszítsék a kertet. A birtokon még egy japánkertet is kialakított, tóval, híddal és sok tavirózsával. A tavirózsák, vízililiomok és tündérrózsák több mint 250 remekműhöz adtak ihletet.

A kora esti órákban érkezünk vissza Párizsba. A vacsora fakultatív.

5. nap: Párizs - Budapest

Utolsó napunkat Párizs további felfedezésére szánjuk metróval és gyalogosan. Sétánk alatt a legszebb látnivalókat érintjük: Louvre, Királyi Palota, Sacre Couer, Montmartre, Notre Dame, Eiffel-torony.

A séta után szabadidő, melynek során a Champs-Elysées egyik elegáns üzletében, a Ladurée-ben megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a sok színben pompázó, különböző ízesítésű macarone-t, melyet egyedi kis dobozokban hozhatunk haza.

Késő délután transzfer a párizsi repülőtérre. Hazautazás az esti Air France járattal. Érkezés Budapestre 23:45-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás Franciaországban a Loire-völgyi kastélyokhoz és Párizsba, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére