5 napos körutazás Emilia-Romagna és San Marino érintésével, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 4 vacsorával, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43163
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

575.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 43163

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandok az ízek útján!

Időpontok

  • 2024.10.07 - 2024.10.11.: , 575.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással, 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm (melynek értéke: kb. 80 000 Ft - változhat)
  • a szállást 3*-os szállodákban
  • a reggelit 
  • 3 alkalommal vacsorát a szállodában,
  • 1 alkalommal vacsorát étteremben
  • a főzőtanfolyamot
  • a kóstolókat (bor, balzsamecet, sajt, olívaolaj)
  • a megadott programokat
  • a Ferrari Múzeum belépőt
  • az autóbusz közlekedést (helyi buszokkal)
  • a helyi idegenvezetőt
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 10 EUR
  • a belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 12,5 EUR/fő
  • a borravalót (helyszínen fizetendő) 10 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás

Program

1. nap: Budapest – Rimini - San Marino – Santarcangelo (főzőtanfolyam) - Riccione
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Riminibe, ahonnan busszal a világ legrégebbi, ma is működő köztársaságába indulunk. Hihetetlen, de igaz: San Marino már 301 óta köztársaság! A Vatikánhoz hasonlóan egy enklávé, vagyis az egész állam egy másik ország területén belül van, hiszen körülöleli Olaszország. Az éttermeknek és boltoknak köszönhetően a középkor hangulata a mai, nyüzsgő életérzéssel keveredik. A városközpontot meghatározza a szikla tetejére épített vár, illetve annak fallal és tornyokkal csipkézett látványa.

Miután magunkba szívtuk a város hangulatát, továbbindulunk Santarcangeloba. Az enyhén lejtős domboldalon álló, hagyományos középkori erődfalu eredeti szerkezete a mai napig látható. Érdekessége, hogy puha tufa kőzetébe egy 160 barlangból, alagutakból és galériákból álló földalatti várost is kialakítottak, mely titokzatos történeteket mesél el nekünk. Miután telítődtünk a kultúrával, a testi élvezeteknek is hódolunk.

Monica és Barbara lesznek a vendéglátóink, akik a főzés szeretetét bolognai nagymamájuktól lesték el. Nagymamájuk minden reggel 6-kor szokás szerint felvette a kötényét, és feltett két nagy fazekat a tűzre: az egyikben bolognai ragu, a másikban pedig húsleves rotyogott. Segítségükkel megtanulhatjuk a tökéletes „sfoglia” (vajas leveles tészta) elkészítését egy fából készült „mattarello” (sodrófa) segítségével, majd közösen elkészítjük a friss „tagliatelle”-t (hosszú, lapos szalag formájúra vágott tészta). Finom borokkal párosítva el is fogyasztjuk a helyi finomságokat. Teli hassal csak vegyünk egy nagy levegőt, és élvezzük, hogy megérkeztünk Olaszországba! A szállás elfoglalása Riccione-ban (4 éj).

2. nap: Parmezán – Ferrari - balzsamecet
Az olasz konyhaművészet elmaradhatatlan kelléke a parmezán. Az egyik legrégebbi sajt Európában, már a 13-14. században is nagy népszerűségnek örvendett, még Boccaccio is említi híres művében, a Dekameronban. Eredetvédett termék, csak a helyi tehenek tejéből készülhet, a titka pedig a hosszú érlelésben rejlik. Minimum 18 hónapig, de akár 2-3 évig is érlelhetik, kocsikerék méretű korongok formájában. Egy helyi sajtfarmon különböző érettségi fokú parmezánokat kóstolunk, majd továbbindulunk a Ferrari hazájába, Maranelloba, ahol még a járda is piros. A Ferrari múzeumban lenyűgöző természetességgel fér el egymás mellett a régi és a legújabb technológia. Jól megfigyelhető, hogy mennyit változott a motorsportok világa az elmúlt évtizedekben, de úgyanúgy érdekes a látogatók számára az Enzo Ferrari emlékek vagy a Formula 1-es relikviák.

Délután ismét a helyi ízek felé fordulunk. Az igazi, klasszikus balzsamecet csak kis mennyiségekben készül, ennek megfelelően az ára is szinte csillagászati. Ha az üvegen szerepel a DOP vagy PDO oltalmat jelző védjegy, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az Reggio Emiliában készült. A fahordókban, akár 12 évig érlelt, szőlő alapú, sűrű folyadék kiváló ízesítője az ételeknek, amiből több félét meg is kóstolhatunk.

Este visszatérünk a szállásunkra és megvacsorázunk.

3. nap: Bologna: a kövér, a tudós és a vörös
Bologna Európa legrégebbi egyetemi városa, ahol többek között a híres író, Umberto Eco is tanított, emellett Rossini, A sevillai borbély szerzője is itt alkotott. A város Emilia Romagna tartomány székhelye, és mindhárom beceneve jól jelöli fontosságát az olasz kultúrában. „A kövér”, hiszen Olaszország kulináris központja, „A tudós”, mert lakosságának mintegy negyede diák és „A vörös”, ami nemcsak téglaépületeire, hanem politikai beállítottságára is utal.

A 12. századtól kezdődően épült árkádos épületek 62 kilométer hosszan szövik át a várost. Alakzatuk változatos, attól függően, hogy melyik korban épültek és mire használták őket. Az árkádok a bolognai identitás kifejező eszközei, melyek 2021-ben a Világörökség részei lettek. Nem csak Pisaban láthatunk ferde tornyot, hanem Bolognaban is: sőt, rögtön kettőt! A 12. századból származó Asinelli-torony 1,5 méternyire, míg „testvére”, Garisenda 3,22 méternyire tér el a függőlegestől. A bátrabbak 498 lépcsőfok leküzdése után gyönyörködhetnek a fantasztikus panorámában.

A városnézést követően szabadidő, melynek során egyénileg is megismerkedhetünk a kulináris élvezetekkel. Innen származik a híres mortadella felvágott és a bolognai ragu is, amit sohasem spagettivel, hanem tagliatelle tésztával tálalnak. Az éttermek, bárok és kávézók mindig csordultig vannak emberekkel, az óváros piacának környéke (Mercato di Mezzo, Via Pescherie Vecchie, via Rizzoli) pedig ínyenceknek kihagyhatatlan program!

Délután Faenza környékén megállunk egy családi pincészetben, amely a hagyományos és a modern borkészítési módszereket ötvözi. A pincelátogatást követően 3 soros borkóstoláson veszünk részt, majd visszatérünk a szállásunkra, vacsora.

4. nap: Ravenna: mozaikok és olíva olaj - Brisighella
Ravenna nem csak a Nyugat-Római birodalom végén, hanem a gótok uralkodása alatt és a bizánci uralom idején is főváros volt, így ezekből az időkből (402-751 között) számtalan építészeti örökség maradt fenn, ezek közül nyolc (!) műemléke az UNESCO Világörökség része. Két dolog kapcsolódik szorosan a városhoz: a színes és mozgalmas bizánci mozaikok és a híres költő, Dante Alighieri, aki élete utolsó éveit Ravennában töltötte és akit itt is temettek el. A Basilica di San Vitale és a Galla Placida mauzóleum mozaikjait közelebbről is megcsodálhatjuk. Az aprólékos részletek, a ruhák és ékszerek gazdagsága, és a díszítő elemek minősége mind-mind a bizánci udvar pompájára utalnak. A beszűrődő fény a márványfelületeken és a mozaikokon rendkívül szuggesztív hatású, a kupolában látható csillagos égbolt pedig számos művésznek adott ihletet.

Rövid szabadidőt követően a dombok között megbújó Brisighellába indulunk, amelyet a legszebb olasz falvak között tartanak számon. Már messziről kiemelkedik a tájból a "Santuario della Beata Vergine del Monticino" zarándoktemplom, a "Rocca Manfrediana di Brisighella" középkori vár és az Óratorony, mely három különböző magaslaton épült. A környék híres a barlangokban érlelt pecorino sajtról, a fekete szarvasgombáról és az itt termelt, magas minőségű olíva olajról, melyet mi is megkóstolunk. Este visszatérünk a hotelbe, vacsora.

5. nap: Rimini - Budapest
Rimini Olaszország egyik legvonzóbb tengerparti üdülőtelepülése, de a történelmi látnivalói is igen izgalmasak, mivel már az ókorban a Római Birodalom egyik legjelentősebb városa volt (Ariminum) és a dicsőséges múlt öröksége mai napig láthatók. Az óvárosában álló Augustus diadalív az egyik legjobb állapotban fennmaradt diadalív Észak-Itáliában, de a Mareccia folyón átívelő Tiberius-híd is tökéletes állapotban van. A városnézés után marad még egy kis időnk vásárolgatni, majd elrepülünk Budapestre.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos körutazás Emilia-Romagna és San Marino érintésével, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 4 vacsorával, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
24 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére