5 napos körutazás az ezerarcú Boszniában, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással

Ajánlat kód: 44405
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

199.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44405

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány a Csontváry által is megfestett Jajce vízesés!

Időpontok

  • Augusztus 15 - 19.: , 219.000 Ft
  • Szeptember 24 - 28.: , 209.000 Ft
  • Október 09 - 13.: , 199.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 51 €

Felár

  • Egyágyas szoba felára 49 000 Ft

Program                  

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZARAJEVÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről, Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A magyar főváros után, Udvarnál átlépjük a határt Horvátországba, majd tovább haladva Boszniába. Délután érkezünk az ország fővárosba, Szarajevóba, ahol belvárosi sétát teszünk. Török hamam, medresze, Gazi Huszrev bég dzsámi, Török kút, Bezesztan, Zsinagóga, Jézus Szíve Katedrális, bazársor. Felkeressük azt a helyet is, ahonnan Gavrilo Princip merényletet követett el a trónörökössel szemben. Emléktábla jelzi a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án. A programokat követően szállásunkra megyünk, majd vacsora.

2. NAP: SZARAJEVÓ – VRELO BOSNE – KONJIC – MOSTAR

A mai napon először a Boszna folyó forrásánál található termé­szetvédelmi területet, Vrelo Bosnét keressük fel. Itt törnek a fel­színre azok a karsztforrások, melyek vize összegyűlik és a Boszna folyót alkotják. Programunkat Konjic közel 2.000 éves városá­ban folytatjuk. Az ország egyik legrégebbi települését a Neretva folyó osztja ketté. A hófehér mecsetek, a folyón átívelő híd cso­dás látványához a Prenj-hegység adja a lenyűgöző hátteret. A városnézés után folytatjuk utunkat Hercegovina és az ország legikonikusabb városába, Mostarba. Szállás (2 éj) és vacsora.

3. NAP: MOSTAR – BLAGAJ – POCITELJ – KRAVICA – MEDJUGORJE – MOSTAR

Reggeli után útnak indulunk Blagajba. A városkában található derviskolostort az írásos emlékek szerint a XVI. század elején ala­pították, de többszöri átépítés után csak a XIX. században nyerte el ma is látható formáját. Mivel a kolostor az egyik leglátogatot­tabb szúfi zarándokhely a világon, így a muszlim előírásoknak megfelelő viselet mindenki számára kötelező. Nem csak az épü­let, de annak környezete is páratlan, hisz a ház felett magasodó, gigantikus sziklák alatti barlangból ered a Buna folyó. Pocitelj városában folytatjuk programunkat, mely büszkén emelke­dik a Neretva folyó fölé, és joggal nyerte el a jelölést az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszíneinek listáján. Az egykor még Mátyás király által is birtokolt város a török seregek ellen folyta­tott vesztes csata után kapta meg oszmán jellegét, hisz a kopár hegytetőn álló vár mellett medresze és a mecset is színesíti a lát­nivalókat. Folytatjuk utunkat a Kravica vízeséshez, melyet a „bos­nyák Plitvicének” is szoktak nevezni. Természetesen ez jóval kisebb terület, ahol a Trebizat folyó vize kb. 120 méter szélesség­ben zúdul alá. A legmagasabb zuhatag 30 m magas. Napi progra­munkat Medjugorjéban folytatjuk, mely az egyik legnépszerűbb zarándokhely Európában. Az 1980-as évektől sorban bejelen­tett jelenések miatt hívők százezrei keresik fel évente a kegy­helyet. Utazás vissza Mostarba, ahol bemegyünk a belvárosba. Átsétálunk az Öreghídon, melyet a Délszláv háború során lebom­báztak. Mára ismét egy pezsgő hangulatú bazársor a híd és kör­nyéke. Itt is nézelődhetünk. Visszaérve szállásunkra, vacsora.

4. NAP: MOSTAR – TRAVNIK – JAJCE – BANJA-LUKA

Reggeli után Közép-Bosznia legszebb természeti tájegységen áthaladva érkezünk Travnik városába. A település egészen a XIX. század közepéig vezírszékhelyi rangban volt, melyet utána Szarajevó kapott meg. Bár a rang elveszett, de megmaradt a település ottomán jellege és különböző nevezetes épületei. Ezek közül is kiemelkedik a Sarena dzsámi, és a volt Jugoszlávia Nobel-díjas írója, Ivo Andric egykori szülőházát jelképező múzeum épülete. Folytatjuk utunkat a Jajce városában talál­ható vízeséshez, melyről Csontváry ugyancsak festett egy párat­lan festményt. Nem csak a vízesés, de az óváros is megér egy kis sétát. Tovább utazunk Banja Lukába, mely város szerb többségű, így a római katolikus és az ortodox püspökség székhelye is egy­ben. Híres épületei a 2016-ban újjáépített Ferhad pasa dzsámi és a Kastel erőd. Vacsora és szállás.

5. NAP: BANJA LUKA – ZÁGRÁB – BUDAPEST

Reggeli után a horvát főváros, Zágráb felé vesszük az irányt. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. A renoválása miatt csak kívülről tudjuk megtekinteni Kaptol városrészben a székes­egyházat, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mell­védről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk részeként tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövi­debb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Áthaladva a Száva folyó hídján, „Új-Zágrábba” jutunk. Napközben lesz szabadprogram is. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Letenyénél lépünk határt, majd az M 7-en megyünk Budapestre. Érkezés terveink szerint 21 óra körül, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos körutazás az ezerarcú Boszniában, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
28 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére