5 napos körutazás a Szentföldön, Izraelben, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, *-os szállással, idegenvezetéssel – Jeruzsálem, Holt-tenger, Tel-Aviv

Ajánlat kód: 33977
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

509.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33977

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el a Szentföldre, ismerkedj Izrael történelmével, kultúrájával, s kirándulj a különleges Holt-tenger partján!

Időpont

  • Július 18 - 22.: , 509.000 Ft
  • Október 03 - 07.: , 549.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: BUDAPEST – TEL AVIV

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban, délelőtt érkezés Tel Avivba. Innen buszunkkal Betlehembe utazunk, ahol megtekintjük a Születés Templomát, melyet Jézus születésének a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordániai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előt­tünk elterülő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakóépületek is fel­lelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kulturális és val­lási sokszínűségére. Szállás Betlehemben, fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: JERUZSÁLEM

Reggeli után elutazunk Jeruzsálembe. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alap­ján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Folytatva városnézésünket a Szent Sír-templomhoz megyünk, mely Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és fel­támadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb val­lási helyeként számontartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallá­sok alapján különböztetik meg. Sétálunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosára, Krisztus keresztútjá­nak a helyszínére. A stációk mentén haladunk Szűz Mária sírhe­lyéig. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszín­ről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra. Némi pihenő és a fakultatív vacsora után egy esti fakultatív programon lehet részt venni. Az egykori citadellába, a Dávid-toronyba láto­gatunk el egy látványos lézer és zenés show-ra, mely Jeruzsálem történelmét ismerteti az ókori falakra vetített jelenetekkel. Dávid torony esti vetí­tés 110 NIS (fizetés a helyszínen, előzetes jelentkezés szükséges)

3. NAP: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS

Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épületet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sion-hegyen folytatjuk kirándulásunkat, mely Izrael szellemi és lelki központja. Itt található Dávid király sírja is. Nem messze látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állítólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott, illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. A városnézés végén visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: HOLT-TENGER – TEL AVIV

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunkkal ismét egy különleges helyre indulunk, szárazföldünk legmélyebb pontjának a közelében lévő Holt-tengerhez. Első megállónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képzeletbeli tenger­szint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyamatosan zsugorodó Holt-tenger partjára. Meglátogatjuk Heródes egykori királyi erődjét, a Masadát. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építették, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyűgöző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt meg lehet mártózni a Holt-tengerben, melynek roppant magas sótartalma miatt az ember nem merül el, hanem szinte lebeg a víz tete­jén! Hiába próbálunk, úszni sem tudunk. A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványi anyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében. Programunk végeztével utazunk vissza Tel Avivba, a szállásunkra.

5. NAP: TEL AVIV – BUDAPEST

Reggelit követően ízelítőt kapunk Tel Avivból. Autóbuszos város­nézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Érdekes a rengeteg árus igényes portékájának látványa. Lesz lehetőség vásárolni is a számtalan fűszerből és különleges gyümölcsökből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétál­hatunk a történelmi hangulatú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyedben, és ez a bohém hangulat érződik a nézelődők számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi éttermet, mivel Izrael egyik gasztronómiai köz­pontja is ez a terület. Az óvárosi program után a modern város­részt is érintve megyünk ki a repülőtérre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban száll fel repülőnk. Budapestre várható érkezésünk a késő esti órákban lesz.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A helyszínen kötelezően fizetendő borravaló 30 USD/fő. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás a Szentföldön, Izraelben, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, *-os szállással, idegenvezetéssel – Jeruzsálem, Holt-tenger, Tel-Aviv

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére