5 napos körutazás 1 főre Marokkóban, repülővel, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – városnézés Marrakesben, a királyi város Fesben és a híres Casablancában

Ajánlat kód: 34012
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

335.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34012

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Marokkó egzotikus, mesébe illő világát, a fűszerek illatát, a pompás színeket és az észak-afrikai arab kultúra rejtélyeit!

Időpont

  • 2020. Április 20 - 24.: , 335.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Illeték és csomagdíj
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás - standard 3 700 Ft / fő
  • Útlemondási biztosítás reptéri illetékre 6 500 Ft / fő

Felárak

  • Egyágyas szoba felára 38 500 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – MARRAKES

Menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban indulás Marokkóba. Érkezés délután Marrakesbe, majd transzfer a 4*-os szállodába. Még délután megkezdjük az ismerkedést a „Dél gyöngyeként” emlegetett várossal. Ellátogatunk a Jemaa El Fna térre, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, költőkkel, kígyóbűvölőkkel, akrobatákkal és zenészekkel, akik elképesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén egy különleges helyen lesz a vacsoránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az ezeregy éjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicionális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finomságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MARRAKES – BENI MELLAL

Reggelit követően városnézés Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája ala­pította a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a legnépesebb egész Észak-Afrikában. A város ezen része legjobban egy útvesztőhöz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkotnak és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Ellátogatunk a Marrakes Múzeumba, ahol érdekes régészeti leleteket tekinthetünk meg. A Medina felfedezését a Soukok negyedével folytatjuk, mely az egyik legérdekesebb látnivaló. A Souk piac és kereskedelmi negyed egyben, melyet a kézművesek és az iparosok alakítottak ki századokkal ezelőtt. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: BENI MELLAL – FES

Reggeli után transzfer Fesbe. Útközben megállunk a Borj Nord erődnél, ahonnan páratlan kilátás nyílik Fesre. Ezt követően tovább folytatjuk utunkat a legrégibb Királyi Városba. Elsőként a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a különböző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek-bőrfestők, kőfaragók stb. Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. A rengeteg látnivaló közül talán a Bou Inania Madrasa van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

4. NAP: FES – RABAT – CASABLANCA

Reggel indulás Rabatba, a fehér Királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk a Mór Kávézóba is, hogy megkóstoljuk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építészet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohamed térre, amely a város szíve. Szállásunk ezen az estén Casablancában lesz.

5. NAP: CASABLANCA – MARRAKES – BUDAPEST

Reggeli után pár órás utazással érkezünk vissza Marrakesbe. Ezt követően szabadprogram a városban, amikor lesz lehetőség még emléktárgyakat vásárolni és kávézni. Ekkor ki tudják próbálni a híres arab kávét. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás 1 főre Marokkóban, repülővel, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel – városnézés Marrakesben, a királyi város Fesben és a híres Casablancában

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére