5 napos kirándulás Szlovéniában, buszos utazással, 4*-os szállással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 40455
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

184.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40455

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Szlovénia varázslatos természeti kincseit!

Opciók

  • 2024.06.25.: , 184.900 Ft
  • 2024.08.24.: , 184.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éjszaka Kranj-ban
  • 3 éjszaka Kranjska Gora környékén 4*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Programok költségei
    • Fusine tavak és Predil tó: 20 Euro/fő
    • Lombkorona sétány: kb. 10 Euro/fő
    • Skocjani barlang: kb. 20 Euro/fő
    • Krizna jama barlang: kb. 15 Euro/fő
    • Velika Planina felvonó: kb. 20 Euro/fő
  • Idegenforgalmi adó: 3 Euro/fő/éj

Felár

  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

Program

1. nap:          

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Elsőként utunk a Logar-völgybe vezet. A völgyet egykor a Kamnik Savinja Alpok egyik gleccsere vájta ki és alakította ki mai formáját. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos réteket és legelőket, erdei házikókat és festői természeti környezetet találhatunk. A völgy végében a sziklafalat a 90 m magasról alázúduló Rinka vízesés töri meg, amelyhez kellemes túraösvény vezet. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszatérünk buszunkhoz és szállásunkra utazunk, mely Kranjban lesz. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap:

Reggeli után Velika Planina fennsíkja felé vesszük az irányt, mely a Kamnik Alpokban 1400-1666 méteren elhelyezkedő alpesi pásztorfalu. Ez a legjobb állapotban megmaradt hagyományos pásztor település Szlovéniában. Velika Planinára 5 perces út alatt felvonóval jutunk fel. Fent sétálhatunk a pásztorkunyhók között, sajtot és más tejtermékeket kóstolhatunk, illetve több alpesi menedékházba is beülhetünk. A hangulatos pásztorkunyhóknak alpesi legelők és égbe szökő hegyek adják a lenyűgöző hátteret. Ezt követően a Júlia Alpok  egyik legnagyobb és legbővizűbb vízeséséhez, a Pericnik-vízeséshez utazunk. A Triglav monumentális északi sziklafalához vezető Vrata völgyben találjuk a nem mindennapi élményt nyújtó vízesést. Különlegessége, hogy hatalmas vízoszlopa mögé is besétálhatunk, így egy teljesen új szemszögből láthatjuk a természeti csodát. Következő állomásunk egy újabb lenyűgöző vízesés lesz. A 2600 métert is meghaladó Martuljek-csoport hegyóriásai tövében fakadó Martuljek-patak két impozáns zuhataga méltán népszerű túracélpont. Ezek közül mi a csodás alsó vízesést fedezzük fel. A patak nemrég újból megnyitott látványos szurdokában vezető úton közelítjük meg. Stabil időjárás és jó lépésbiztonság megléte esetén egy meredek lépcsősorokon tovább kapaszkodunk fel egy meseszép alpesi rétre, ahol egy autentikus hütte és egy fából ácsolt kis kápolna vár minket. A rétről egy körtúrával jutunk vissza az autóbuszunkhoz. Ezt követően Kranjska Goraba, a szállásunkra utazunk. Vacsora a szállodában.

3. nap:

Reggeli után az UNESCO világörökségi listán 1986 óta szereplő Skocjani-barlangrendszerhez utazunk. A Föld leghatalmasabb barlangtermeit rejtő rendszerben először a felső Csöndes-barlangot, majd pedig a 110 méter átlagmagasságú főágat, a Morajló-barlangot látogatjuk meg. Itt lent az alsó részben az utunk az üvöltő vízesések és a változatos alakú, akár 25 méter magas cseppkövek között vezet majd. A világörökségi helyszín meglátogatása lényegében egy gyönyörű kirándulás a föld alatt.

A barlanglátogatás után a szlovén Isztria tengerpartjára érkezünk, ahol a festői Piran városkáját járjuk be együtt. A filigrán Velencei Ház és a Monarchia hangsúlyos palotái között sétálunk fel a ferences kolostor középkori kerengőjéhez, hogy onnan érjük el a belváros legmagasabb kilátóteraszát. A harangtorony árnyékában nézünk körbe a szirtről mind az olasz, mind a horvát szárazföld felé. Azután egy sikátoron keresztül ereszkedünk le a színes település legnagyobb ciszternájához és legrégebbi kocsmájához, hogy a megérdemelt szabad program keretében tetszés szerint fürdőzzünk, fagyizzunk, pizzázzunk. 

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:

Egész napos szabadidő Kranjska Gorán. A városka számos lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére. Nyári bob pálya, túra útvonalak, pihenés a szállodában, vagy Fakultatív kirándulás: Fusine tavak és Predil tó

Reggeli után Olaszországba utazunk, hogy néhány csodálatos tóval ismerkedjünk meg. Utunk elsőként a Predil tóhoz vezet. A Juliai-Alpok egyik magashegyi völgyében, a Seebach-völgyben, helyezkedik el, 969 méter tengerszint feletti magasságban. Feltehetőleg a jégkorszakban keletkezett, amelyet az azonos nevű folyó, a tó névadója, a Rio del Lago duzzasztott fel. A tóhoz a hágóhoz tartó úttól gyalogolunk le.

Innen folytatjuk utunkat a még Olaszországban lévő Fusine tavakhoz. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vízű jégkorszaki eredetű tavacskák mindenkit elbűvölnek. A tavaktól a legelképesztőbb látvány a Mangart (2679 m) ijesztő északi függőleges sziklafala. A kis tavat körülölelő ösvény nagyon romantikus, mohalepte sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában lépdelünk folyamatosan rálátva a kristálytiszta tóra.

Ezt követően visszatérünk Szlovéniába és meglátogatjuk a Zelenci elképesztő zöld vizű karsztforrását. A bájos rezervátum ikonikus tavairól híres Európa szerte. Az átlagosan 2 méter mély víz színe zöld, innen is kapta nevét, hiszen a zelenci szó szlovénul "zöldet" jelent. Fapallók, stégek és kilátók segítenek majd minket, hogy felfedezzük a területet.

Napunkat a Jasna tónál fejezzük be. Körbe sétálhatjuk a tavat és a parton felkeressük a rendkívül népszerű fotóhelyet, a mitikus kecskebak, Zlatorog szobrát, majd visszatérünk szállásunkra.

Este szállás ugyanott, ahol előző éjjel, vacsora a szállodában.

5. nap: 

Reggeli után napunkat a kevésbé ismert, de annál különlegesebb és látványosabb Krizna jama barlangban kezdjük. A barlang a felette lévő dombról, Krizna Goráról kapta a nevét. Különlegességei a mésztufa gátakkal elválasztott tavak, melyeknek kristálytiszta vize a Bloke-fennsíkról zúdul le a barlangrendszerbe. Ez a világon eddig feltárt leghosszabb tavas barlang. A szakértők szerint igen különleges, hogy egy ilyen hosszú barlangrendszernek csak egyetlen bejárata van, ami valószínűleg a barlang mennyezetének beomlásával keletkezett. Élővilága szintén egyedülálló. 

Hazafelé úton betérünk Szlovénia egyik új attrakciójához, a több, mint 1 km hosszú lombkorona sétányhoz, Roglába. A Maribor környéki Pohorje hegységben1500 m magasságban alakították ki a sétányt, melyhez egy 37 m magas kilátótorony is tartozik, ahonnan, ha lehet, még lélegzetelállítóbb a látvány a környező hegyvidékre. A sétányon végig haladva a helyi erdőket ismerhetjük meg.

A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás Szlovéniában, buszos utazással, 4*-os szállással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
37 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére