5 napos kirándulás és wellness a Zemplénben, busszal, 4*-os szállással, reggelivel, borkóstolóval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 40498
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

122.700 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40498

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a vadregényes Zemplénben és élvezd a négycsillagos wellnesst!

Időpontok

  • 2024. ápr. 14-18.: , 122.700 Ft
  • 2024. máj. 26-30.: , 126.500 Ft
  • 2024. jún. 30 - júl. 4.: , 130.300 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 4 éjszaka szállást Sátoraljaújhelyen a 4 csillagos Hotel Hunor kétágyas, fürdőszobás szobáiban. A szálloda a város szélén található, a Zemplén Kalandpark közelében. A szálloda nagy előnye, hogy a kiváló wellness-központja folyamatosan (a nap 24 órájában) nyitva van. A beltéri medencét, a pezsgőfürdőt, a szaunákat a vendégek ingyen használhatják.
  • Büféreggelit
  • Az idegenforgalmi adót
  • A 2. napon a borkóstolót pogácsával
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők

Felár

  • Félpanziós felár: 23.900 Ft (4 vacsora)
  • Egyágyas felár: 37.300 Ft

Program

1. NAP: SZERENCS (ZEMPLÉNI MÚZEUM), MÁD (ZSINAGÓGA), TARCAL (ÁLDÓ KRISZTUS SZOBOR), TOKAJ
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Gyöngyös – Miskolc útvonalon Szerencsre, a „Hegyalja kapujába”. Séta a városban (110 éves fürdőház, katolikus templom, várkert, Rákóczi-vár). Lehetőség a várban található Zempléni Múzeum megtekintésére, melynek legnagyobb kincse a több százezer darabból álló képeslap gyűjtemény. A múzeum két terme a vár építtetőjének, Rákóczi Zsigmondnak állít emléket, aki a Rákóczi család vagyonának a megalapozója volt, az 1600-as évek elején erdélyi fejedelemmé is választották.
A következő programunk Mád, Tokaj-Hegyalja egyik híres bortermelő helye. Valaha a városkában nagyon sok zsidó élt, többségük borkereskedő volt, ennek a korszaknak az emléke a gyönyörű barokk zsinagóga, melyet a 21. század elején mintaszerűen felújítottak. A szomszédos rabbi házban egy kiállítás is megtekinthető az egykor itt élt zsidókról, akiknek mindössze 10%-a élte túl a holokausztot, de később ők is kivándoroltak Magyarországról.
Mád után a Zempléni-hegység legdélebbi kiemelkedéséhez, a Tokaji-hegyhez (vagy Kopasz-hegyhez) utazunk, melynek nyugati lábainál egy újabb neves bortermelő község található, Tarcal. Itt egy könnyű túra keretében felsétálunk a település fölé emelkedő Áldó Krisztus szoborhoz, mely a helyi kiadvány szerint Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra (8,5 méter magas, 50 tonna súlyú). A szoborhoz felvezető sétány és a szobor környéke szépen parkosítva van, fentről gyönyörű panoráma nyílik Tarcalra, a szőlőskertekre, a Tokaji-hegyre és a kanyargó Tiszára.
A kora délutáni órákban érkezünk meg a Tisza és a Bodrog összefolyásánál fekvő Tokajba, a Tokaj-Hegyaljai borvidék központjába. Közös séta a hangulatos városkában, majd utána lehetőség lesz betérni valamelyik borozóba, pincészetbe vagy étterembe, illetve az érdeklődők a város valamelyik múzeumát is megtekinthetik. A főtéren álló Tokaji Múzeum egy gazdag borkereskedő 1790-ben épült palotájában lett berendezve, a város és a környék történelmét, néprajzát, természeti kincseit mutatja be, sőt az épület alatt kiterjedt pincerendszer is található. A 2015-ben megnyílt modern Világörökségi Bormúzeum pedig elsősorban a borgazdálkodásról szól, kiegészítve az európai világörökségi borterületekkel.
Tokaj után a Bodrog folyó mentén, a Zempléni-hegység délkeleti lábainál utazunk tovább Zemplén vármegye egykori székhelyére, Sátoraljaújhelyre. Érkezés a szállodába 5-6 óra körül, így már az első nap lehetőség lesz a wellness (és egyéb) szolgáltatások igénybevételére (4 éj).

2. NAP: MEGYER-HEGYI TENGERSZEM, HERCEGKÚT (TÖBBSZINTES PINCESOR, BORKÓSTOLÓ), SÁROSPATAK (REFORMÁTUS KOLLÉGIUM), SÁTORALJAÚJHELY – LIBEGŐZÉS
Délelőtt először a Megyer-hegyi tengerszemhez utazunk, a hegyre a parkolótól 20-25 perc alatt lehet felérni, enyhén emelkedő terepen, de idegenvezetőnk ennél jóval több időt ad majd. 2011-ben egy nem hivatalos internetes szavazáson Magyarország 7 legszebb természeti csodáját keresték, és a Megyer-hegyi tengerszem kapta a legtöbb szavazatot. Különösen látványosak a tavat körülvevő szinte függőleges sziklafalak, ahol többnyire sziklamászókat is láthatunk. A tó közelében lévő kilátótoronyból gyönyörű körpanoráma nyílik a Zempléni-hegységre, Sárospatakra, de a távolban a Tokaji-hegy is látszik.
A Sárospatak melletti Hercegkút faluban az UNESCO világörökséghez tartozó Gombos-hegyi pincesor a következő állomás. A hely különlegességét az adja, hogy egymás felett 4 sorban helyezkedik el közel 80, egységes kinézetű borospince. Az egyik pincerendszert megtekinti majd a csoportunk, és borkóstoló is tartozik a programhoz (3-féle bor és frissensült pogácsa).
Dél körül a környék látnivalókban leggazdagabb városába, a „Bodrog-parti Athénba”, Sárospatakra utazunk, mely többször is fontos szerepet játszott a magyar történelemben. 1207-ben itt született II. András királyunk lánya, Árpád-házi Szent Erzsébet, a szegények jótevője, aki Európában a középkori magyar történelem legismertebb személyisége. Az 1600-as években a Rákócziak itteni udvara a magyarországi késő reneszánsz kultúra fellegvára volt. A városnézés során látogatást teszünk a híres Református Kollégium kiváló múzeumában és gyönyörű könyvtárában.
Délután visszatérünk a szállodába, ahol lehetőség lesz pihenésre, wellnessezésre, de az érdeklődők a szomszédos kalandparkot is kipróbálhatják. A kalandpark fő attrakciója Magyarország leghosszabb libegője. A Magas-hegy tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a város környékére, a Zempléni-hegységre és a magyar-szlovák határ túloldalára is.
Megjegyzés: Előfordulhat, hogy rossz időjárási viszonyok esetén a libegő nem üzemel.

3. NAP: SZÉPHALOM (MAGYAR NYELV MÚZEUMA), SÁTORALJAÚJHELY, SÁROSPATAK (BAZILIKA, RÁKÓCZI-VÁR)
Délelőtt a közeli Széphalom faluba kirándulunk. Itteni kúriájában élte életének utolsó 25 évét Kazinczy Ferenc, a nyelvújítás vezéralakja, itt is van eltemetve. Innen irányította a magyar irodalmi életet és a nyelvújítást az 1800-as évek elején. Ennek emlékére hozták létre itt a Magyar Nyelv Múzeumát, melynek színvonalas kiállításai sok érdekes ismerettel gazdagítják a látogatókat. Lehetőség lesz a szomszédos Kazinczy Ferenc emlékparkban lévő Kazinczy emlékcsarnok megtekintésére is.
Dél körül egy kis pihenőt tartunk a szállodában, majd kora délután egy sétát teszünk Sátoraljaújhely központjában. Ezután újra a közeli Sárospatakra utazunk, ahol látogatást teszünk a gótikus vártemplomban, mely 2007-ben bazilika rangot kapott a pápától. Ezt követően Magyarország legjelentősebb késő reneszánsz emlékét, a Rákóczi-várat és annak érdekes kiállításait nézzük meg. Helyi vezetővel bejárjuk az épületegyüttes legrégibb részét, a Vörös-tornyot, megtekintjük az újabb szárnyban lévő „Rákócziak dicső kora” című nagyon gazdag kiállítást, és lehetőség lesz a kuriózumnak számító ágyúöntő műhely meglátogatására is.

4. NAP: FÜZÉR VÁRA, HOLLÓHÁZA, FÜZÉRRADVÁNY (KÁROLYI-KASTÉLY)
Egész napos kirándulás a Zempléni-hegység északi részébe. Füzér falu mellett (felett), egy vulkáni eredetű hegycsúcson magasodik Magyarország egyik leglátványosabb vára. Az újjáépített erődítményben többféle kiállítás látható, a panoráma a környező hegyvidékre egészen lenyűgöző. A parkolóból kb. 20 perc alatt lehet felérni a várba, de idegenvezetőnk ennél jóval több időt ad majd. Aki nem vállalja a felmenetelt, az a faluban is kellemesen eltöltheti az időt, többféle látnivaló van: a Füzéri Látogatóközpont kiállítása és szuvenír boltja, a tájház, a múltidéző ház vagy a református templom szép, festett mennyezete.
A következő megállónk a szomszédos Hollóháza, ahol megnézzük a porcelángyár múzeumát. A sok szép porcelán megtekintése mellett megismerkedhetünk majd a gyár történetével is.
A nap utolsó programjaként nézzük meg az 5 napos utazásunk egyik leglátványosabb attrakcióját, a füzérradványi Károlyi-kastélyt és gyönyörű parkját. Az 1945-ig luxusszállodaként működő kastély felújítása 2021 őszére fejeződött be, az egykori hotel varázslatos, békebeli hangulatát idézi fel a kiállítás, melyet helyi idegenvezetők mutatnak majd be a csoportnak. A kastély parkja Magyarország legnagyobb és legszebb angolparkjai közé tartozik, lesz majd idő a park felfedezésére is.

5. NAP: VIZSOLY (BIBLIAMÚZEUM), REGÉC VÁRA, BOLDOGKŐ VÁRA, MONOK (KOSSUTH SZÜLŐHÁZ)
Búcsú Sátoraljaújhelytől, utazás Pálháza és Telkibánya érintésével a Zempléni-hegység nyugati oldalára, Gönc városkába. Itt fotószünetet tartunk a híres Huszita-háznál, majd hamarosan megérkezünk Vizsoly községbe, ahol 1589-ben nyomtatták az első magyar nyelvű bibliákat. A látogatóközpont belépőjegye tartalmaz egy vezetést a nagyon értékes Árpád-kori református templomban (ahol a középkori freskók mellett a Károli-Biblia / vizsolyi Biblia egy eredeti példányát is megcsodálhatjuk, egy másolatba pedig bele is lapozhatunk), valamint bemutatják a Nyomdatörténeti Múzeum kiállítását interaktív biblianyomdászattal egybekötve.
A következő programunk a nemrég újjáépült regéci vár, ahol II. Rákóczi Ferenc a gyerekkorát töltötte. A magányos hegytetőn álló várból gyönyörű a kilátás a Zempléni-hegység vonulataira és a vár alatti aprófalvakra, a 2021. júliusában elkészült palotaszárnyban pedig a „Főúri pompa a várfalak között” című kiállítást tekinthetik meg a látogatók. A buszparkolótól 1700 métert kell gyalogolni enyhén emelkedő úton, 25-30 perc alatt fel lehet érni, de ennél jóval több időt ad majd az idegenvezetőnk. Akik nem vállalják a felmenetelt, őket az autóbusz beviszi a Regéc faluban lévő látogatói központba (3D mozi a vár történelméről, kiállítás II. Rákóczi Ferenc gyerekkoráról, fotókiállítás a vár újjáépítéséről).
Nem messze Regéctől, egy kopár sziklagerincen magasodnak Boldogkő várának rendkívül látványos romjai. Szerencsére itt a parkoló közvetlenül a vár alatt van, csak egy kisebb emelkedőn kell felmenni a várudvarba. A várban lévő kiállítások közül kiemelkedik a magyar történelem több híres csatáját bemutató ólomkatona kiállítás az újjáépített palotaszárnyban.
Befejezésül egy szép fekvésű faluba, Monokra utazunk, ahol a Kossuth Lajos szülőházában berendezett emlékkiállítást nézzük meg. Az egyszerű, de tartalmas kiállítás Kossuth életútját meséli el.
Monok után indulás hazafelé, utazás a Miskolc – Gyöngyös útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás és wellness a Zemplénben, busszal, 4*-os szállással, reggelivel, borkóstolóval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
23 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére