5 napos kirándulás Dél-Erdélyben, híres kastélyokhoz és a Transzfogarasi-hágóhoz, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35468
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

92.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35468

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a mesebeli Erdély déli részén és a Fogarasi-havasokban!

Időpontok

  • 2022.05.18.: , 92.900 Ft
  • 2022.08.24.: , 92.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éjszaka Déván 3*-os szállodában
  • 3 éjszaka Tusnádfürdőn panzióban, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • VOX készülék (városnézéshez): 2.000 Ft/fő
  • Programok költségei (változhat)
    • Déva, sikló kb. 20 RON/fő
    • Vajdahunyad vára: kb. 35 RON/fő
    • Szinaja, Peles kastély: csak a földszint kb. 40 RON/fő, földszint + első emelet egyben kb. 80 RON/fő
    • Törcsvár, Drakula kastély: kb. 45 RON/fő
    • Prázsmári erődtemplom: kb. 15 RON/fő
    • Brassó, Fekete-templom: kb. 15 RON/fő
    • Csíki Sör Manufaktúra: 25 RON/fő
    • Fogarasi havasok, felvonó oda-viszza kb. 85 RON/fő
    • (Május és júniusban, illetve a téli útzár feloldásáig a Fogarasi havasok kizárólag felvonóval közelíthető meg. Júliusban, augusztusban és szeptemberben nincs felvonózás, busszal megy fel a csoport, ezen időpontok esetén a 80 RON nem kerül beszedésre.)

Program

1. nap

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. A nagylaki-i határátlépés után Aradra látogatunk, ahol Zala György híres alkotásánál, a Szabadság szobornál kegyelettel hajtunk fejet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Ezután ellátogatunk a vesztőhelyhez is. Innen utunk Vajdahunyadra vezet, ahol megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. Ezután megérkezünk Dévára, ahol siklóval feljutunk „magos Déva várába”. A szállás elfoglalása, vacsora Déván.

2. nap

Reggeli után tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Innen tovább utazunk a Fogarasi havasokba. Románia legmagasabb hegységébe májusban és júniusban, illetve a téli útzár feloldásáig felvonóval, júliusban, augusztusban és szeptemberben egy különösen szép úton, a Transzfogarasi úton busszal jutunk fel 2042 méteres magasságig, ahol megpihenünk a Bâlea-tó partján. Innen utazás Tusnádfürdőre, szállásfoglalás. Vacsora a panzióban

3. nap

Ezen a napon kastély napot tartunk. Reggeli után Szinajára látogatunk, ahol a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt tekintjük meg és jó idő esetén a Bucsecs hegy pazar látványában gyönyörködhetünk. Innen Törcsvárra látogatunk, ahol az ún. „Drakula"-kastélyt tekinthetjük meg. A 100 m magasan épült várat szinte bevehetetlennek tartották. A várat az utókor Vlad Țepes véreskezű havasalföldi uralkodóval, mint vámpír-gróffal hozta összefüggésbe Bram Stoker Drakula című regénye nyomán. A kastély megtekintése után visszautazunk a szálláshelyre. Vacsora a szálláshelyen.

4. nap

A délelőtt folyamán ellátogatunk a Csíki Sör Manufaktúrába. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután egy szász településre, Prázsmárra látogatunk, ahol a Világörökség részét képező, XIII. században épült gótikus szász erődtemplomot tekintjük meg. Innen tovább utazunk és a délutánt Brassóban töltjük, az erdélyi szászok egykori nagy központjában, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a Főtérre és a Fekete-templomhoz. Fakultatív ebédelési lehetőség és szabadprogram után visszautazunk a szállásra. Vacsora és szállás Tusnádfürdőn.

5. nap

Reggeli után hazaindulunk, útközben hosszabb pihenőt tartunk Nagyszebenben, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjában, ahol a Nagy és Kis piacteret, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat tekintjük meg. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos kirándulás Dél-Erdélyben, híres kastélyokhoz és a Transzfogarasi-hágóhoz, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére