5 napos kirándulás az elzászi borút mentén, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállásokkal, reggelivel, hajókirándulással, pincelátogatásokkal és borkóstolókkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35731
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

474.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35731

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel egy különleges világot az elzászi borút mentén, ahol középkori falvakkal, műemlékekkel, mesebeli házakkal, mennyei borokkal és csodálatos helyi ételekkel találkozhatsz!

Időpontok

  • 2024.04.24 - 2024.04.28.: , 482.000 Ft
  • 2024.07.17 - 2024.07.21.: , 474.000 Ft
  • 2024.09.04 - 2024.09.08.: , 474.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, max. 45 x 36 x 20 cm, kis kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 70.000 Ft)
  • 4 éjszakát 3*-os szállodában
  • reggelis ellátást
  • 1 alkalommal vacsorát
  • a hajókirándulást Strasbourgban a L'ill folyón
  • a helyszíni buszos közlekedést
  • a program szerinti pincelátogatásokat és borkóstolókat
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők kb. 35 Eur / fő
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő) 8 Eur/fő
  • BBP biztosítás
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Feladható poggyász kérhető max. 20 kg, kb. 60 000 Ft (változhat)
  • Elsőbbségi beszállás, mely tartalmaz 1 db nagy kézipoggyászt (max. 10 kg) kb. 40 000 Ft (változhat)
  • Fakultatív vacsora (4. nap) 25 000 Ft
  • Egyágyas felár 110 000 Ft 

Program

1. nap: Budapest – Bázel/Mulhouse - Colmar  (60 km)
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás a délelőtti órákban a Wizz air menetrend szerinti járatával Bázel / Mulhouse-ba. Roger Federer teniszcsillag szülővárosa, Bázel a francia-svájci-német hármas határon fekszik. A Rajna folyó ketté osztja a várost: déli és nyugati partján található Grossbaselben a középkori óvárost csodálhatjuk meg, macskaköves utcákkal és közel 300 szökőkúttal, amelyek legalább olyan szépek, mint a 100 évesnél idősebb épületek. Rövid sétát teszünk, majd továbbutazás autóbusszal Colmarba, szállás elfoglalása. (2 éj) 

Kora este Colmar felfedezésére indulunk. Colmart sokan a legelzászibb városnak tartják Kitűnő állapotban megmaradt fagerendás, színes házai annyira egységes képet festenek, hogy leginkább egy Disney-mese megrajzolt hátterének tűnnek, ami nem is áll messze a valóságtól, hiszen A Szépség és a szörnyeteg rajzolói például valóban elzászi falvakban gyűjtöttek ihletet Belle lakóhelyének megalkotásához. Ugyanígy tett a japán Walt Disney-ként emlegetett Mijazaki Hajao is, aki a colmari élményei alapján rajzolt várost A vándorló palota című animációs kalandfilmjéhez.

Szállás: Paul and Pia Hotel 3*

2. nap:  Rouffach - Euguisheim - Colmar (50 km)
Ellátogatunk az Unterlinden Múzeumba, ahol a kalandos és hányattatott múltú, 16. századi Isenheimi oltár található. Az egykori kolostorépületben kialakított múzeum falait hófehérre festették, hogy az oltárképek színei a legjobban érvényesüljenek. A monumentális méretű mozgalmas oltárkép olyan nagynevű művészek inspirációjául is szolgált, mint Picasso, Bacon vagy Matisse. 

A helyi piacon kezdjük meg a régi ízeivel való ismerkedést, majd sétálunk egyet a hangulatos "Kis Velence" városrészben, mely egy igazi ékszerdoboz: megcsodáljuk a folyópartot szegélyező tipikus elzászi favázas házakat, amelyek megőrizték a múlt varázsát. A "Kis Velence" elnevezés kétségtelenül a város délkeleti részét kiszolgáló folyó két oldalán lévő házak eredeti elrendezéséből ered. Ez a kerület a Koïffhus mögött kezdődik, a halkereskedő rakpartja mellett halad el, hogy elérje a Turenne és a Saint-Pierre hidat. 

A közös városnézés után Rouffach-ba utazunk, mely jelentős gasztronómiai város. Legfontosabb látnivalói a sárga kőből épült román és gótikus stílusú Miasszonyunk Mennybemenetele templom és a Boszorkánytorony, mely a 13-15. században börtönként funkcionált.

Ideje megismerkednünk a helyi borokkal az egyik családi pincészetben, majd Eguisheimben fejezzük be a napot. A séta keretében kivülről megtekintjük a kastélyt, a Szent Péter templomot, valamint a város reneszánsz szökőkútjait, majd hagyományos elzászi ételeket vacsorázunk. 

Visszatérés a szállásra az esti órákban. 

3. nap:  Ribeauville - Königsbourg – Sélestat - Strasbourg (100 km)
Reggeli után folytatjuk a régió megismerését. Első állomásunk Ribeauville, melynek ősi falai, festői és szűk kis utcácskái középkori hangulatot árasztanak. Jelentős két gótikus épülete a Szent György és a Szent Ágoston templom. A városnézés után tovább indulunk Königsbourg várához. A stratégialig kiemelkedő fekvésű vár kedvelt turista célpont, mely Franciaország legeredetibb állapotában fennmaradt középkori lovagvára. A nap utolsó megállója Sélestat, itt található Elzász egyik legjelentősebb kulturális kincse, a Humanista Könyvtár. Városnézés a műemléki kisvárosban, majd a látogatás után utazás Strasbourgba. Szállás a belvárosban (2 éj).

Szállás: Hotel Arok 3*

4. nap: Strasbourg - Obernai - Barr - Andlau  (80 km)
A mai napon Strasburggal ismerkedünk: délelőtt a történelmi belvárost látogatjuk meg (Grande Ile, azaz Nagy Sziget), mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Csodálatos, múltat idéző építményei a Gótikus katedrális, a Nemzeti Színház, az Operaház, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtár, a Főposta épülete, a Városi Fürdő, az Egyetemi palota, az Igazság palota és a Főpályaudvar épülete. A továbbiakban egy kellemes hajókirándulásra indulunk. A sétahajókázás során megismerkedünk Elzász fővárosának főbb látnivalóival: Petite France, a Tímárok negyede, a Fedett Hidak, a Vauban gát, a császári negyed az újvárosban, és az európai intézmények épületei. A nyitott hajón, a headseteket használva, 12 nyelven hallható az idegenvezetés. 

Délután rövid kirándulást teszünk a környéken. Először Obernaiba, Elzász második leglátogatottabb városába utazunk. Séta a hangulatos óvárosban, amely favázas kis házaival, gólyafészkeivel, virággal díszített utcáival egy igazi elzászi pillanatképként elevenedik meg. Következő állomásunk Barr, a gyönyörű és hangulatos kisváros. Közös séta az óvárosban, majd Andlauba utazunk, egy családi birtokra, ahol a bortelmelés fotélyai apáról fiúra szállnak már 1748 óta. A látogatást borkóstoló zárja a pincészet legjobb boraiból.

Este fakultatív vacsora  egy hangulatos, tradicionális étteremben (előzetes helyfoglalás szükséges!).

5. nap: Strasbourg –  Mulhouse - Budapest (150 km)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre közvetlen járattal. 

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás az elzászi borút mentén, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállásokkal, reggelivel, hajókirándulással, pincelátogatásokkal és borkóstolókkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
22 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére