5 napos kirándulás az ausztriai Salzkammergut tavai és hegyei között, valamint Tirolban, buszos utazással, reggelivel

Ajánlat kód: 35590
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

144.900 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35590

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg Tirol és Salzkammergut varázslatos hegyeit!

Időpont

  • 2024. augusztus 28.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 4 éjszaka szállás (Innsbruck közelében 3*-os szálloda, Salzburg környékén panzió)
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 3.500 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2,8%
  • Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.750 Ft/fő
  • IFA
  • Belépők (változhat)
    • Hofkirche 8 EUR
    • Swarowski 23 EUR
    • Kufstein 14 EUR
    • Sasfészek 30,80 EUR
    • Hellbrunn 15 EUR
    • St. Wolfgang 12 EUR
    • Bad Ischl 21 EUR
    • Hallstatt Csontkápolna 2 EUR
    • Hallstatt Skywalk sikló 22 EUR
    • Linz 10 EUR
    • Melk 20 EUR

Felár

  • Félpanzió: 30.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
  • Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
  • Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő, MOL kút - 07:00
  • Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Program

1. nap: Budapest-Traun tó-Innsbruck
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Első megállónk a Traun tó. Séta Gmunden városában, majd továbbutazás a Mondsee partjához. Rövid séta a tóparton, majd továbbutazás az Innsbruck közeli szállásra. A szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Innsbruck-Swarovski-Kufstein
Reggeli a szállodában, majd látogatás a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruck-ban. Városnézés a műkincsek városában: Aranytető, Hofkirche, Császári palota, Diadalív stb. Továbbutazás Wattensba. Ez a város ad otthont a Swarovski kristály-kiállításnak. Egy szájából vizet lövellő Óriás vigyázza az André Heller által megálmodott kristályvilág bejáratát, ahol a látogatókat egy fantasztikusan csillogó kiállítás bűvöli el. André Heller varázslatos világában neves nemzetközi művészek alkotásai ragyognak, a kristályok csillogó színei és formái összeolvadnak egymással, és csodálatos kaleidoszkópot alkotnak az illatok és hangok világával. Továbbutazás Tirol második legnagyobb városába az Inn folyó partján fekvő Kufstein-be. “Tirol kapuja” hangulatos óvárossal, festett polgárházakkal fogadja a látogatókat. A város legfontosabb látnivalója a vár, a város jelképe, melynek leghíresebb része a Császár-torony, ahol sok magyar szabadságharcos is raboskodott. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Salzburg közelében.

3. nap: Berchtesgaden-Salzburg
Reggeli után elsőként a gyönyörű Berchtesgaden-i üdülőkörzetbe, a Bajor Alpok magas hegyeinek ölelésében található Kehlsteinhaushoz látogatunk. Hitler egykori híres „Sasfészke”* az Obersalzbergen található. Világhírűvé a II. világháború alatt vált. Látogatásunk alkalmával lenyűgöző kilátásban lehet részünk a környező alpesi hegyvilágra (*Rossz időjárás esetén, illetve október és május között a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, a hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör Németország egyik legimpozánsabb része. Séta a tóparton, majd Berchtesgaden város megtekintése.) Innen Salzburgba utazunk tovább és látogatást teszünk a Hellbrunni kastélyban. A kastély körül Ausztria legrégebbi barokk parkja terül el, mely főként különleges, egyedülálló vízi játék rendszeréről ismert. A kastélylátogatás után városnéző sétára indulunk Salzburgban, Ausztria egyik legszebb fekvésű városában, melyet Világörökség-listás, olasz barokk arculatú, pompás óvárosa miatt nem alaptalanul aposztrofálnak „Észak Rómája”-ként Visszautazás a szállásra a kora esti órákban.

4. nap: St. Gilgen-St. Wolfgang-Bad Ischl-Hallstatt
A hegyek koszorújában, a Schafberg hegy lábánál fekvő 11 km hosszú Wolfgang tóhoz utazunk. Első megállónk a tó festői kisvárosa St. Gilgen, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Megnézzük az 1927-ben készült Mozart kutat a Városháza előtt a főtéren, majd áthajózunk a Wolfgangseen St. Wolfgangba. A festői kisvárost Wolfgang püspök alapította. Legfontosabb nevezetessége gótikus zarándoktemploma, szentélyében a XV. század utolsó harmadában cédrusfából faragott, gótikus és olasz reneszánsz stílusjegyeket ötvöző szárnyasoltár. Ezt a mesterművet a tiroli származású alkotó nevével Pacher-oltárként is említik a művészettörténeti írások és sok szakértő Salzkammergut legértékesebb egyházi műkincsének tartja. A templom megtekintése és egy kis szabadidő után folytatjuk utunkat Bad Ischl-be, a híres császári üdülőhelyre. A monarchia „titkos fővárosa” gyönyörű alpesi környezetben fekszik Salzburg tartomány határán. Látogatás a Császárvillában, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. Salzkammergut felfedezését Ausztria egyik legfestőibb városkájával folytatjuk. Hallstatt hegyoldalba felkúszó keskeny kis utcáival, apró házaival a Salzkammerguti tóvidék egyik gyöngyszeme, része az UNESCO Világörökségnek.  A település neve az egykor itt élt és már sóbányászattal foglalkozó kelták nyelvén a „só helyé”-t jelenti. Legfontosabb látnivalói a gyönyörű főtér, a gótikus templom és a csontház, ahol a festett koponyákat őrzik. A városka fölött 350 m magasságban levő Skywalk kilátóhoz siklóval lehet felmenni. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

5. nap: „Kék Duna keringő”: Linz-Melk-Wachau-Budapest
Reggeli után utazás Linzbe, mellyel megtesszük első lépéseinket a „Kék Duna keringő” útvonalon. Rövid városnézés után, melyet kisvonaton ülve teszünk meg, második lépésként Melk következik, ahol a világ legjelentősebb barokk építményei között számontartott bencés rendi Apátságot tekintjük meg. Továbbutazás a vadregényes folyószakaszon, a Wachau mentén. A „Wachau kultúrtáj” a csodálatos völgyszorossal 2000 óta a Világörökség része. Hazautazás, Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás az ausztriai Salzkammergut tavai és hegyei között, valamint Tirolban, buszos utazással, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
43 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére