5 napos kirándulás az Alpokban barokk kastélyokhoz, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41446
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

175.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41446

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el romantikus palotákhoz, kastélyokhoz az Alpokban!

Opciók

  • Október 05 - 09.: , 175.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 244 €

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN – HAJÓZÁS

Reggeli indulás, majd hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint, ahol Oroszlánszívű Richárd is raboskodott. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan érzésünk van, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó-Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb szakaszán, az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból, autóbuszunk itt már vár bennünket (amennyiben bármilyen okból nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe). Ezt követően megtekintünk egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Aki akar, lépcsőkön a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyönyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után a Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: SASFÉSZEK – HELLBRUNN – CHIEMSEE – INNSBRUCK

Reggeli után átmegyünk Németországba és felkeressük a berchtesgadeni Sasfészket. Kisbuszokkal megyünk fel a hegyre. Hitler egyik kirándulóhelye volt a Sasfészek. Fent megtekintünk egy kiállítást, valamint gyönyörködünk a tájban. Jó idő esetén szép rálátás lesz a Königsee-re, de Salzburg városa is feltűnhet a távolban. Leérkezünk a hegyről és folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és utazunk szállásunkra (3 éj).

3. NAP: HOHENSCHWANGAU – NEUSCHWANSTEIN – INNSBRUCK

Reggeli után II. Lajos két mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. Programunk után visszautazunk Innsbruckba, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított Arany tetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan élvezhessék a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült templom. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványossá­gok: a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbrucki városnézésünk után megyünk vissza szállásunkra.

4. NAP: ZUGSPITZE – LINDERHOF – GARMISCH-PARTENKIRCHEN – INNSBRUCK

Reggeli indulás után Ehrwaldból hegyi libegővel felmegyünk Németország legmagasabb csúcsára, a 2962 m magas Zugspitzére. Jó idő esetén mesés látvány tárul elénk. Az Alpok több tucat csúcsát láthatjuk innen. A felvonóval 10 perc alatt érünk vissza a völgybe. Folytatjuk utunkat a Linderhof kastélyhoz. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos irány­mutatásai alapján készült barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportok német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglátványosabb a Ludwigstraße (Lajos utca), amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek színes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Városi sétánk után utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Mária Terézia korában kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresztül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem, melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos kirándulás az Alpokban barokk kastélyokhoz, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére