5 napos kirándulás Ausztriában, Salzkammergut régióban, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33558
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

215.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33558

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz az Ausztria ékszerdobozának tartott Salzkammergut régióban, hegyek és völgyek, csodás tavak között!

Időpontok

  • 2024. Augusztus 08 - 12.: , 225.000 Ft
  • 2024. Szeptember 10 - 14.: , 215.000 Ft
  • 2024.Október 09 - 13.: , 215.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodában
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb. 227 €
  • Utasbiztosítás

Felár

  • Fakultatív vacsora (4 alkalom) 32 000 Ft
  • Egyágyas szoba felára 54 000 Ft

 

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Első megál­lónk és belvárosi sétánk Steyrben lesz, mely az egyik legrégebbi város Ausztriában. Ezt követően Bad Ischlben folytatjuk kirándu­lásunkat. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta a város­ban, mely alatt az elegáns palotákat kívülről le is tudjuk fény­képezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a városról kapta, és a császár egyik kedvenc sütemé­nye volt. Este érjük el szállásunkat (4 éj). Vacsora.

2. NAP: 5 UJJ KILÁTÓ – JÉGBARLANG – HALLSTATT

Délelőtt a Dachstein-vonulathoz tartozó fantasztikus lát­ványt nyújtó Krippenstein hegyre megyünk fel. Több program is lehetséges. Elsődlegesen javasoljuk az 5 Ujj Kilátót, amely a nevét alakjáról kapta. Mesés látvány fogad bennünket, amikor kisétálunk valamelyik ujjra és letekintünk az alattunk látható Hallstatti-tóra, valamint a környező hegyekre a Salzkammergut régióban. Ezt követően egy természeti ritkaságot, a dachs­teini jégbarlangot tekinti meg a csoport. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbarlang sokkal különlegesebb. A jég­barlangban, melynek megtekintése során sok lépcsőt kell megmásznunk, helyi vezető mutatja be a meseszerű képződ­ményeket. Megbeszélt időpontban találkozás az autóbusznál, majd a Világörökség részeként számontartott Hallstatt váro­sát keressük fel. A többszáz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal övezett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épü­letei között. Érdekes fotótéma a házfalra felfutatott gyümölcsfa. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. A nap során fontos a kényelmes, nem csúszós, túrá­zásra alkalmas cipő (sok gyaloglás lesz), továbbá a jégbarlangba meleg öltözet is szükséges.

3. NAP: BERCHTESGADEN – SALZBURG

Délelőtt átlépünk Németországba és Berchtesgadennél felme­gyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilá­tás tárul elénk az Alpok vonulataira és a Königssee-re. (Időjárás függő). A hegyről leérkezve a közelben található Encián Likőrkészítő manufaktúrát keressük fel. Megtekinthetünk egy, az encián termesztését, feldolgozását és a párlat elkészítését bemutató kiállítást, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Délután felkeressük a tar­tomány központját, Salzburgot. A templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között sétálunk a város­nézés során. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján sze­replő belvárossal rendelkezik, ahol a hangulatos utcák díszes cégérekkel díszítettek. Városnézésünk a Salzach folyó mind­két partjának látványosságait érinti. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgö­zően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják Észak Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé maga­sodó Hohensalzburg várat is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. A szabadprogram alatt lesz lehetőségünk az emléktárgyak mellett a híres marci­pános Mozart csokigolyókból is vásárolni. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: GOLLING – HALLEIN – HOHENWERFEN – LIECHTENSTEINKLAMM

Mai napunk első programja egy csodás vízesés lesz, mely erdei sétával közelíthető meg. A vízesés látványa a zuhatag lábá­tól is érdekes. Ezt követően egy régi sóbányát keresünk fel. Különlegesség, hogy a látogatókat beöltöztetik, majd olyan kisvonattal viszik a túra kezdetének helyszínére, amilyennel annak idején még a bányászokat szállították. A bányába tör­ténő lemenet során kipróbálhatjuk azt az érdekes módot is, aho­gyan a bányászok csúsztak le a „munkahelyükre”. A program alatt a régi munkafolyamatokról is hallunk ismertetést. A sóbánya után, a Hohenwerfen várhoz utazunk, mely a Salzach folyó felett magasodik. Siklóval jutunk fel a várhoz, ahol az igazi kuriózumok mellett a környező völgyek mesés panorámája vár ránk. Bejárjuk a vár termeit, emeleteit, jó idő esetén felkapaszkodunk a harang­toronyba is. Következő különleges természeti látványosságunk a Liechtensteinklamm. Ez a szurdok kőomlás miatt évekig zárva volt. Komoly felújítás után nyitották meg 2020-ban. Újdonság a Hélix lépcső, mely 30 m mélyen visz le a kanyonba, ahonnan tovább vezet az ösvény a nagy vízesésig. Ez a napi program is sok gyaloglással jár. Megfelelő cipő javasolt. Időjárás függvényében a programok sorrendje változhat. Szállás.

5. NAP: ST. WOLFGANG – ST. GILGEN – BUDAPEST

Reggel először St. Wolfgang városába megyünk. Megtekintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést, és annak híres gótikus templomát is. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. A tavon körbetekintve a köröttünk magasodó 1-1.500 m magas csúcsok látványa egy­szerűen lenyűgöző. Sankt Gilgeni sétánk után továbbutazunk. Hegyeshalmi határátlépés után Budapestre várható érkezés kb. 21 órakor, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás Ausztriában, Salzkammergut régióban, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
34 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére