5 napos gasztronómiai körutazás Szicílián, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 1 ebéddel, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43164
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

607.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 43164

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg Szicíliát!

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz 1 db 40x30x23 cm-es kis kézitáskát (melynek értéke: kb. 95.000 Ft)
  • a szállást 4 csillagos tengerparti szállodában
  • 4 alkalommal reggelit,
  • 1 alkalommal ebédet
  • a kóstolókat
  • a városnézéseket helyi idegenvezetővel
  • a magyar csoportkísérőt az út során
  • a belépőjegyeket
  • a buszos közlekedést a programok során

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő
  • Borravaló 10 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 80 000 Ft
  • Félpanziós vacsora felár (4 vacsora) 62 000 Ft
  • Feladható poggyász kérhető max. 20 kg kb. 49 000 Ft / db
  • Elsőbbségi beszállás, mely tartalmaz 1 db nagy kézipoggyászt (max. 10 kg) 2384 000 Ft / fő

Program

1. nap: Benvenuti a Sicilia! Budapest - Catania
Találkozás a kora reggeli órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, utazás Cataniaba a WizzAir közvetlen járatával. Érkezés után Catania városközpontjába utazunk. Útba ejtjük a helyi halpiacot, ahol különleges formájú és színű tengeri teremtmények között nézelődhetünk és helyi street food finomságokat is kóstolhatunk. Ezután időt szakítunk a kultúrára is: megnézzük a Piazza del Duomo-t a város szívében és a Sant'Agata, az Elefánt-kút katedrálist.

Fakultatív ebéd egy étteremben.

Catania környékén számos "Aci-" előtagú város található, ami a hagyomány szerint a pásztorfiú, Aci mítoszához vezet vissza, akit a küklopsz Polyphemus féltékenységből ölt meg. Nimfa szerelme, Galatea, bánatában ejtett könnyeiből az Aci folyó emelkedett ki, amely ma a város alatt folyik. Aci Trezza és Aci Castello két festői tengerparti hely, amelyek körülbelül 1 km-re épültek egymástól és annak ellenére, hogy kedvelt turisztikai célpontok, megőrizték bájos, kis halászfalvas jellegüket.

A látogatást követően transzfer a szállodába (4 éj).

Szállás: Hotel Ibis Styles Catania Acireale 4*

2. nap: Ínyencségek és világörökségek: Ragusa – Modica - Vittoria
A reggelit követően buszra szállunk, és Ragusába, a szicíliai barokk egyik központjába indulunk. Egészen a 20. század elejéig Ragusa valójában két városka volt, melyek két, egymással szemben álló dombra épültek és lakói rivalizáltak egymással. 1693-ban egy földrengés súlyos károkat okozott az épületekben, melyet a kor akkori divatja szerint, barokk stílusban építettek újjá. A város egységes építészeti képe 2002 óta a Világörökség része.

A közelben található Modica városa, amely az egész világon híres különleges csokoládékészítési módjáról. Kevesen tudják, hogy Belgium és Svájc mellett Szicília is csokoládé nagyhatalom, ahol az ősi azték módszer szerint készítik az édességet, hiszen a kakaóbabon és nádcukron kívül semmit nem tesznek a csokiba. Se kakaóvajat, se tejet, legfeljebb egy kis fűszert. Majd mi is megtapasztalhatjuk, hogy egészen más íze van, mint az általunk megszokott „ipari” csokoládéknak.

Hazafelé még megállunk Vittoriában, ahol házias borokat iszogatva élvezzük a „dolce vitát”, mindezt helyi sajttal, különleges felvágottakkal és frissen sült kenyérrel együtt.
Visszatérés a szállásra, fakultatív vacsora.

3. nap: Vulkáni borok, Etna és Taormina
Reggeli után vár ránk az Etna, vagy ahogy a helyiek hívják, a Mongibello. Az Etna Európa legnagyobb aktív vulkánja, a túra során 1700 méteres oldalsó krátereket láthatunk csodálatos kilátással és vulkáni tájjal. Az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj kiváló a szőlő- és gyümölcstermesztésre, így természetesen ellátogatunk egy helyi farmra, ahol helyi finomságokból álló könnyű ebédünket 4 féle borral kísérjük.

Miután lelassítottuk az időt, tovább indulunk Taorminába. A varázslatos látvány és hangulat költőket és festőket is megragadott az évszázadok folyamán, köztük Goethét vagy a mi Csontvárynkat. A magasban a lenyűgöző ókori görög színház, a háttérben a tengerrel és az Etnával, a kis, középkori utcák, a közelben fekvő gyönyörű partszakaszok és az ellenállhatatlan ételek-italok élménye mindenkit megérint. Meglátogatjuk a görög színházat, a Corvaja palotát és a gyönyörű Travelyan kertet. A napot tipikus cannolo kóstolóval zárjuk, majd visszatérünk a szállodába. Fakultatív vacsora.

4. nap: Arany, ami fénylik… - Noto
Reggeli után ismét egy Világörökségi helyszín szerepel a programban. Noto is az 1693-as földrengésnek köszönheti hírnevét, hiszen amellett, hogy a romokat itt is szicíliai barokk stílusban építették újjá, a barokk rendezettség szabályai szerint az utcaszerkezetet is átalakították. Aranyvárosnak is nevezik, hiszen az utcaképet a sárgás színű, könnyen faragható homokkőből készült díszes homlokzatok teszik egyedivé.

A délután folyamán élvezzük a szicíliai életérzést: helyi mandulás péksüteményeket kóstolunk, majd ezt követően gondoljunk a családra és a barátokra is. Ajándéknak is kiválóak a Campisi konzervgyárban készült finomságok, például a tonhal és kardhal különlegességek, a szárított paradicsom, halszószok vagy éppen az olívapaszták.

Jó idő esetén jut idő egy kis strandolásra is Avola környékén. 

Visszautazás a szállodába, a vacsora fakultatív.

5. nap: Catania - Budapest
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, a csomagjainkat bepakoljuk a buszba és még néhány órát élvezzük az olasz dolce vitát. Koradélután közvetlen járattal Cataniából hazarepülünk Budapestre.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos gasztronómiai körutazás Szicílián, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 1 ebéddel, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
49 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére