5 napos gasztronómiai körutazás a spanyolországi Galíciában, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, kóstolókkal, 4*-os szállással, programokkal

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

300.000 Ft

Megveszem
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41270

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg Galícia gasztronómiai remekeit!

Időpont

 • 2022. október 4-8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • A repülőjegyet illetékkel, 1 kézi és 1 db max 20 kg-s feladott poggyásszal (melynek értéke: kb. 140.000 Ft)
 • 4 éjszaka szállást 4 csillagos szállodákban
 • A félpanziós ellátást
 • 1 alkalommal ebédet
 • A programban feltüntetett kóstolókat
 • A megadott programokat
 • 2 alkalommal hajókirándulást
 • A belépőt a Santiago de Compostela katedrálisba
 • Az autóbuszos közlekedést
 • A programok során
 • A helyi idegenvezetést
 • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  • Nívó: 590 Ft/fő/nap
  • Top: 790 Ft/fő/nap
  • Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

 • Egyágyas felár 74 000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Santiago de Compostela

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren, utazás egy átszállással Santiago De Compostelába, Galícia tartomány fővárosába. Galíciát az itt lakók kétféleképpen jellemzik: az egyik egy színhez, míg a másik a zenéhez kapcsolódik. Galícia a félsziget legcsapadékosabb tartománya, ezért ezt a terültet a zöld jelzővel illetik nemcsak a galíciaiak, hanem az ide érkező zarándokok is. A másik jelző a dallamosságra utal, amely a beszélt nyelvet, a galíciait jellemzi. A gallego nyelv az újlatin nyelvcsaládba tartozik, amely a középkori portugál nyelvből alakult ki, és az egyszerű, földműveléssel foglalkozó nép által maradt fenn. Számos ünnepen, amiből Galíciában mintegy 7000 van, helyi csoportok népviseletben dudával és furulyával lépnek fel, amibe mi is könnyen belefuthatunk utunk során. Transzfer a szállodába, majd vacsora. (2 éj)

2. nap: Costa da Morte

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. Costa da Morte-t, a 17 város és falu alkotta legendás területet sokáig az ismert világ végének tartották. Amellett, hogy számos zarándok végső célpontja a Szent Jakab útján, partvonala lenyűgöző sziklákkal, halászkikötőkkel és bájos tengerparti falvakkal rendelkezik. Figyelembe véve a csipkézett partvonalat és a téli hónapokban elszenvedett számos vihart, nem meglepő, hogy Costa da Morte sajnos nagyon sok hajótörés helyszíne: a part mentén kereszteket helyeztek el és több hajóroncs is van a térségben. Costa da Morte lakóinak életmódja szorosan kapcsolódik a tengerhez. Gazdaságuk a halászaton és a kagylóhalászaton alapul. A percebes-halászok életüket kockáztatva, szikláról sziklára ugrálnak, miközben kikerülik a hullámokat. Érthető módon ezeknek a falvaknak a gasztronómiája kihasználja az itt kapható halak és tenger gyümölcsei frissességét és változatosságát. Este visszatérünk a szállásra, vacsora.

3. nap: Ribeira Sacra

Spanyolország egyik legtitokzatosabb régiója, Ribeira Sacra varázslatos szurdokoknak és folyóknak, ősi kolostoroknak és az ország legjobb borainak ad otthont. A borvidék azon kevés helyek egyike Európában, ahol olyan körülmények között termesztik a szőlőt, amelyet az emberek manapság „hősi szőlőtermesztésnek” neveznek. Ez a kifejezés arra a nehézségre utal, amellyel a termelők szembesülnek a szédítő lejtőkön. A völgyfenék felett több száz méterrel, keskeny, meredek teraszokra telepítve, a borászoknak gyakran felvonórendszerre és szüretkor szinte akrobatikus képességekre van szükségük, hogy a szőlőt az útra szállítsák. Mindazonáltal ez egy olyan probléma, amellyel az itteni borászok több mint 2000 éve szembesülnek, hiszen Ribeira Sacra szőlőtermesztése a római korig nyúlik vissza.

Ellátogatunk a Ponte de Boga pincészetbe, mely a Sil folyó kanyonjait körülölelő meredek lejtőkön, teraszos táblákon terül el. Miután lépésről lépésre megismerjük a borkészítés teljes folyamatát, meg is kóstoljuk az itteni borokat és egy ízletes ebéden veszünk részt.

Ebéd után hajókázunk egyet a Sil folyón, hogy egy teljesen más perspektívából is láthassuk az akár 500 méterre a folyó fölé tornyosuló sziklákat, majd Monforte de Lemosba indulunk. A szállás elfoglalása, majd vacsora. (1 éj)

4. nap: Rias Baixas

Ezt a partvonalat sokan a paradicsomnak tekintik, és itt találhatók a rómaiak által "istenek szigeteként" ismert Cíes-szigetek is. Partvonala egyesíti a tenger kékjét és erdejeinek zöldjét Galícia tengeri hagyományaival, egy olyan területen, amely Muros és Noia torkolatától a Miño folyó torkolatáig terjed. Ez a halászok földje, és az egyik legjobb hely a kagyló élvezetére. Jó példa erre Muros, ahol régi halászlakások állnak a gótikus kúriák mellett, és az O Grove, amely minden évben a Tengeri Ételek Fesztiváljának ad otthont. A környéken fantasztikus fehérbor is készül, amelyet a nap folyamán, a későbbiekben meg is kóstolunk.

Hajóra szállva Tambo-szigetének megismerésére indulunk, mely Pontevedra torkolatának központjában található. Kerülete ovális, alakja piramis alakú, magassága 80 méter, és szinte az egész szigetet fák borítják. Vannak arra utaló jelek, hogy a már vaskorban benépesítették, mivel Castreño városának maradványai itt találhatók. A középkorban egy bencés kolostort építettek, de szolgált karantén szigetként az ide érkező hajósoknak, és katonai támaszpontként is. Megismerjük a környező vizekben tenyésztett osztrigák, fésű- és egyéb kagylófajták történetét, majd a kirándulást kagyló és ferhébor kóstolóval zárjuk.

Délután Vigoba utazunk. 1702. október 23-án, a spanyol örökösödési háború idején a Vigo-öbölben zajlott le a híres tengeri ütközet az angol-holland csapatok és a francia-spanyol flották között. A csatát "Vigo-öböli csatának" (spanyolul: Batalha de Rande) nevezik. A britek megtudták, hogy a kikötőben spanyol galleonok vannak, hallatlan gazdagsággal megrakva: csak ezüstből 3400 tonna volt, további 200 tonna aranyból, selyemből, porcelánból, gyöngyből és fűszerekből. 30 angol és 20 holland hajóból álló egyesített flotta áttörte az öböl bejáratát lezáró rönkakadályokat. Ennek az eseménynek az emlékére három hatalmas horgonyból álló emlékművet állítottak Vigóban. Gyalogos városnézésünket követően elfoglaljuk a szállást, majd megvacsorázunk (1 éj).

5. nap: Santiago de Compostela - Budapest

Reggeli után Santiago de Compostelába látogatunk, mely a nyugati kereszténység egyik legismertebb zarándokhelye. Itt találhatók idősebb Szent Jakab apostol ereklyéi, illetve sírja. Évente emberek milliói érkeznek ebbe a városba a világ minden tájáról, sokan közülük a Szent Jakab zarándokút végállomásaként. A szenthez kapcsolódó legenda magyarázatot ad a név keletkezésére is, ezen a helyen egy csillag jelezte a földi maradványokat (Campus stellae), amelyet a 9. század elején találtak meg. A sír fölé 829 körül templomot és kolostort emeltek. A városközpont az UNESCO világörökség része, tele megfizethető éttermekkel, tapas bárokkal, kávézókkal és árkádos épületekkel. Ellátogatunk a Mercado de Abastos piaccsarnokba is, ahol még megvehetjük az otthonra szánt helyi finomságokat is. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos gasztronómiai körutazás a spanyolországi Galíciában, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, kóstolókkal, 4*-os szállással, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
41 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére