5 napos gasztronómiai kaland az olasz Puglia tartományban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, főzőtanfolyammal, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

458.000 Ft

Opciók
  • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 38686

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg és készítsd el Puglia legjobb fogásait!

Opciók

  • 2021.08.23. - 2021.08.27.: 458.000 Ft
  • 2021.10.06. - 2021.10.10.: 458.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, mely tartalmaz 1 db 40x30x23 cm-es kézitáskát (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)
  • A szállást 4 csillagos belvárosi szállodában
  • 4 alkalommal reggelit, 3 alkalommal ebédet, 1 alkalommal vacsorát
  • A főzőtanfolyat egy helyi szakáccsal
  • A kóstolókat
  • A városnézéseket magyar idegenvezetővel
  • A buszos közlekedést a programok során

Az ár nem tartalmazza

  • Az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 10 EUR/fő
  • A belépőket (helyszínen fizetendő) Kb. 30 EUR/fő
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Feladható poggyász kérhető max. 10 kg kb. 12.000 Ft/db, max. 20 kg kb. 16.000 Ft/db
  • Egyágyas felár 120.000 Ft
  • Fakultatív vacsora kb. 30-40 EUR/fő/nap, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.

Program

1. nap: Benvenuti a Bari / Üdvözöljük Szent Miklós városában, Bariban! - Budapest - Bari

Délután indulunk Budapestről a WizzAir járatával a napfényes Bariba.

A bejelentkezünk Bari központjában található szállodánkba, majd az óváros felfedezésére indulunk. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét, ahol 1087 óta őrzik Szent Miklós ereklyéit. A leghíresebb ortodox szent régóta védi a tengerészek városát. Rajta kívül mennyi minden keveredik Bari történetében! Megismerjük a város történetét a rómaiaktól a svábokig, az araboktól a normannokig. Elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Normann várhoz.

Este egy hangulatos helyi étterem vár ránk, ahol frissen kifogott tenger gyümölcseit vacsorázunk – pompás halak, polipok és zamatos borok várnak ránk! Emeljük poharunkat egy varázslatos utazásra!

Szállás Bari központjában (4 éj).

2. nap: Hobbitok, burrata és olívaolaj…. (Alberobello, Locorotondo)

Könnyű reggeli a szállodában, hogy a második reggelink is élvezetes legyen egy közeli sajtüzemben. Tudta, hogy a hófehér burratát Pugliaban készítették el először? Látni fogjuk, hogyan készül a mozzarella, a ricotta és a burrata. És természetesen mindegyiket meg is kóstoljuk!

Ezután egy ősi olajfa ligetben ismerkedünk az olívaolaj történetével és készítésével. Az ókori Rómában vajat készítettek az olívabogyóból az arisztokraták asztalára. Itt megtanuljuk azt is, hogyan határozzuk meg az olaj minőségét a benne lévő keserűség és pikantéria alapján. A legjobb olajnak „csípnie” kell, a kellő keserűség mellett és ideális esetben nincs semmilyen utóíze.

Az ebédidőt már a tengerparton töltjük. Mai ebédünk a halászoktól és az időjárástól függ. Reméljük, minden körülmény kedvező lesz, ebben az esetben kiváló minőségű tengeri sünök, langustinók és osztrigák várnak ránk egy helyi halétteremben.

Ebéd után a „hobbitok” kunyhói várnak ránk Alberobello mesés városában. Hírnevét sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek az UNESCO Világörökségi listáját gazdagítják. A süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo, innen délre található a két történelmi trullo negyed. Ezt legalább egyszer az életben látni kell!

Ezt követően még ellátogatunk a közeli Locorotondoba is. Fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A dombtetőre épült kerek városkából, gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Este szabadprogram Bariban, a vacsora fakultatív.

3. nap. Kulináris mesterkurzus és egy fehér város a tengerparton: Polignano Mare

Reggeli után egy kulináris mesterkurzuson veszünk részt, ahol egy 17. századi parasztházban étel és borélményt szerezhetünk autentikus környezetben.

Dire, fare, gustare … - ez Mara és Marina jeligéje, akik 10 éve fogadják a gasztronómia iránt fogékony vendégeket. Dire (mondani): Földünk történetét az általunk kínált termékekkel meséljük el. Fare (csinálni): Elkészítjük az évszaknak megfelelő menüt. Gustare (élvezni): Puglia „megkóstolása” egy szépen terített asztalnál, a család melegében.

Itt megtanuljuk, hogyan kell főzni egy finom pugliai ebédet. Miközben főzünk, Mara és Marina elmesélik, milyen élményeket és titkokat őriztek meg nagyszüleiktől kapott régi hagyományokból és hogyan alakult ki főzés iránti szeretetük. Főzés után közösen elfogyasztjuk ebédünket zamatos borok kíséretében.

Ebéd után Polignano Mare fehér városában sétálunk. A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, ellenállva az Adria hullámzásának. A házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják a látványt. A legszebb fotót a szurdokot követve, a kavicsos tengerpartról készíthetjük el. Az óváros is nagyon hangulatos, arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, köztük az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait. A keskeny utcák között barangolva, fehérre meszelt házak és egy római kori híd is látható. A város híres szülötte Domenico Modugno a világhírű dalszerző, akinek szerzeményét szívesen dúdoljuk: „Voláre oh, oh, cantare ….”. És aki strandolni is szeretne a hangulatos öbölben, a fürdőruháját is hozza magával!

Késő délután érkezünk vissza Bariba, és folytathatjuk a város felfedezését. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

4. nap. Barlangváros és vulkanikus bor: Matera és Altamura

A délelőttöt Materaban, a Föld legrégebben lakott barlangvárosában töltjük. 2019-ben Materat Európai Kulturális Fővárosává választották. Ez egy barlangszerű város, amely mintha a bibliai időkbe repítene vissza - talán Olaszország legcsodálatosabb helye. Megnézzük azokat a helyeket, ahol Mel Gibson forgatta a Passió című filmjét. A barlangi templomokban 11-14. századi bizánci freskók ejtenek ámulatba.

Matera egyik régi borospincéjében vulkanikus bort kóstolunk. A testes Anglianico del Vulture az egyik legjobb vörösbor Dél-Olaszországban, melynek szőlőit a kihalt Vulture vulkán lejtőin termesztik. A finom borok közben tipikus ízelítőt kapunk a helyi fogásokból, így egy könnyű ebédet fogyasztunk el kóstolás közben.

Ebéd után a közeli Altamuraba látogatunk. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Először sétálunk a városfalon belül található, hangulatos, girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román korú Santa Maria Assunta katadrálist, majd „megtörtjük” a kenyeret.

Késő délután érkezünk vissza Bariba. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

5. nap: Még egy utolsó élmény és Arrivederci Apulia! - Bari - Budapest

Reggeli után igyekszünk jól kihasználni utolsó napunkat.

Kijelentkezünk a szállodából és Castel del Monteba utazunk. Itt megtekintjük „Puglia kőkoronájaként” is nevezett, nyolcszögletű várat, melyet II. Frigyes német-római császár és szicíliai király építtetett az 1240-es években. A mészkőből épült vár ötvözi a nyugati várépítészet, a gótika és az iszlám jegyeit, sőt ókori motívumokat is találhatunk rajta. A vár az UNESCO világörökség része.

Ezután a repülőtér felé indulunk, útközben egy agriturismoban bor és tipikus pugliai termékeket kóstolunk (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, fűszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, primitivo bor).

A finom ételekre, borokra és felejthetetlen látnivalókra gondolva búcsút veszünk a különleges Pugliatól. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
Netida Travel Utazasi Iroda
1146 Budapest, Zichy Géza utca 5. 1. em. 2.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos gasztronómiai kaland az olasz Puglia tartományban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, főzőtanfolyammal, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
28 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére