5 napos erdélyi kirándulás Szent László nyomában, erődtemplomok és középkori freskók mentén, buszos utazással, félpanzióval, szakértői idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34688
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

75.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34688

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Felejthetetlen erdélyi kirándulásra hívunk a Szent László-legenda nyomában, varázslatos erdélyi tájakon és városokban sétálva!

Időpont

  • 2019. október 16-20.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 4 éjszaka szállást falusi turizmusban
  • Félpanziót
  • Autóbuszos utazást
  • A szakértői idegenvezetést az út során és a szervezést

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1,8 %
  • BBP biztosítás: 2.500 Ft/fő * 70 éves kor felett pótdíj fizetendő
  • Belépők

Ismertető

Úgy barangoljuk be Erdély, Székelyföld legszebb területeit, hogy ezúttal azon templomokat keressük fel, amelyek középkori freskóin a Szent László legenda szerepel. Az őszi tájban gyönyörködve járjuk végig a műemlék templomokat, amelyek közül több a szász erődtemplomok szép példája, illetve UNESCO világörökségi címmel bír. Az út vezetője Gondos Béla a Kárpát-medence kulturális, építészeti kincseit bemutató könyveiről, és ismeretterjesztő előadásairól is ismert.

A magyar történelem egyik legnagyobb alakja Szent László király, ő a népmondák és egyházi legendák legnépszerűbb alakja a magyar szentek közül. Erényei, a bátorság és vallásos erkölcsiség a magyar lovagkor példaképévé tette. Az 1192-ben szentté avatott királyt Erdély védőszentjeként is tisztelték, kultusza évszázadokon át töretlenül erős volt. A középkori legendáriumokban megmaradt Szent László történetek közül az egyik legnevezetesebb, amikor a kun vitézzel harcol: A cserhalmi ütközetnél eredt László a megfutamodott kunok nyomába és észrevette, hogy az egyik pogány harcos egy magyar leányt hurcol magával a lován. László kiáltására a leány magával rántotta a kunt a földre, majd elkezdődött a tusakodás. E mondát a középkorban számos helyen megörökítették, az eltérő ábrázolási módokat és epizódokat nagy élmény lesz a kiválasztott templomok freskóin összehasonlítani. Körutazásunkon azokat a helyszíneket nézzük meg, ahol az uralkodó alakja a Szent László legenda képsorának jeleneteivel, vagy Szent Istvánnal, Szent Imrével együtt látható.

A gazdag programösszeállítású út a hazai utazási kínálatban egyedülállóan fűzi fel a legszebb emlékhelyeket, szakvezetéssel bemutatva a sok évszázados műremekeket és mindezt a vidék látnivalóival és a helyi családok vendégszeretetével, házias ízeivel fűszerezve. Az ötnapos utazás során az alábbi helyszíneket keressük fel, Nagyszebenben és Nagyváradon hosszabban időzve, a belvárost is felfedezve:

Program

Találkozó: 05:40 Batthyány tér, az Angelika Kávéház Duna felőli oldala

1. nap: Magyarremete, Kristyór, Ribice, Őraljaboldogfalva

2. nap: Nagyszeben, Szacsva, Kilyén, Bibarcfalva

3. nap: Gelence, Csíkménaság, Székelyderzs, Székelydálya, Homoródkarácsonyfalva

4. nap: Bögöz, Almakerék, Somogyom, Darlac, Szászivánfalva

5. nap: Mezőtelegd, Nagyvárad

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos erdélyi kirándulás Szent László nyomában, erődtemplomok és középkori freskók mentén, buszos utazással, félpanzióval, szakértői idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére