Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

44.990 Ft helyett 32.990 Ft: Kolozsvári Magyar Napok, mezőségi kirándulás és Debreceni Virágkarnevál, buszos utazás 1 személyre 2 éjszaka kolozsvári szállással, félpanzióval

Pannonia Program- és Utazási Iroda
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!

32.990 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
44.990 Ft 27% 12.000 Ft
Pannonia Program- és Utazási Iroda
Kolozsvár, Románia
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Akció Leírása

Vegyél részt a Kolozsvári Magyar Napokon, amelynek a Mátyás király emlékév és a tordai vallásszabadság kinyilvánításának évfordulója adja a történelmi keretét!

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Az utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • A háromcsillagos belváros közeli szállást 2 éjszakára Kolozsváron
 • Félpanziós ellátást
 • A magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel
 • A szervezés díját

Kötelezően külön fizetendő

 • Ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • Egyágyas felár: 11.900 Ft.

Külön fizetendő kolozsvári belépődíjak:

 • Farkas utcai templom: adomány 5 Lei.

Külön fizetendő fakultatív program és belépődíjai:

 • Mezőségi kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 100 Lei/fő
 • Válaszúti Kalló Zoltán Emlékmúzeum: 8 Lei,
 • Bonchidai Bánffy Kastély:12 Lei,
 • Sütő András szülőház: 5 Lei, Marosvécs,
 • Kemény János kastély és emlékpark: 15 Lei.

A belépődíj az esetleges foglalási és parkolási díjat is tartalmazza. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek Leiben fizetendők, és időközben változhatnak.

Indulás 2018. augusztus 19. (vasárnap)

 • 5:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegállónál)
 • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeumhotel melletti buszöbölben)

Vidéki felszállási lehetőség

 • Kecskemét (Auchan áruház parkoló)
 • A felszállási lehetőségek időpontjairól az irodától érdeklődj!

1. nap: Utazás Kecskeméten és Békéscsabán keresztül Nagyszalontára. Nagyszalontán meglátogatjuk a népi költőfejedelem, Arany János szülőházát. Vizet ihatunk abból a kútból, mely az eperfa árnyékában áll és betekinthetünk Arany János életében használatos népieszközök tárházába. A bólogató eperfa alatt felidézhetünk néhány Arany János művet. A hangulatos magyar kisváros főterén átsétálva meglátogatjuk a híres Csonka tornyot.

Továbbutazunk a Királyhágón keresztül Erdély fővárosába, Kolozsvárra. Elfoglaljuk az Óvároshoz közeli szállodánkat, ahol elfogyasztjuk a fakultatívan megrendelt vacsoránkat, vagy önállóan fedezhetjük fel a kolozsvári éttermek, utcai árusok ételválasztékát. Vacsora után sétát teszünk Kolozsvár belvárosában, ahol részt veszünk a IX. Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján, amelynek témája igazodik a rendezvény történelmi tematikájához: a budapesti Új Színház Országjáró Mátyás király című zenés históriás játéka lesz látható.

2. nap: Reggeli után rövid buszos városnézésre indulunk, miközben számos gyakorlati információt tudhatunk meg az egésznapos kolozsvári tartózkodás programlehetőségeiről és azok helyszíneiről. Szabadidőnkben önállóan felfedezhetjük a Házsongárdi Temetőt, ezúttal belülről is megtekinthetjük Mátyás szülőházát és meghódíthatjuk a Szent Mihály Templom 80 méter magas tornyát is. A szervezők két helyszínen is megidézik Mátyás király világát. A Bánffy-palota udvarán található Mátyás-színpadon régizenei koncertekkel, tematikus műsorokkal idézik fel a reneszánsz kort, a Romkertben pedig egy középkori falu elevenedik meg Mátyás korabeli viseletekkel, kellékekkel és építményekkel. Nem maradhat el a Borutca sem, ahol a Kárpát-medence legfinomabb nedűit lehet majd megkóstolni. A Farkas utca megőrzi vásáros jellegét, ahol a fiatalokat is megszólító zenekarok is színpadra lépnek. Az „after partyk” helyszínei a Szentegyház utca 4. szám udvarában és a Bánffy-palota udvaron lesznek.

Azok számára, akik megelégednek az esti programokon való részvétellel, remek fakultatív programlehetőséget kínálunk. Ellátogatunk a közeli Válaszútra, ahol a Kalló Zoltán Múzeum gyűjteményét és Wass Albert szülőhelyét tekintjük meg. Ezt követően ellátogatunk hajdanán Erdély Versailles-aként emlegetett bonchidai Bánffy kastélyba. Majd továbbutazva a történelmi mezőség falvain keresztül ismerkedünk a szórványmagyarság helyzetévelés érkezünk meg Sütő András szülőházához, Pusztakamarásra. Innen rövid utazással Szászrégenen keresztül utazunk Marosvécsre, Kemény János kastélyába és a két világháború közötti legnagyobb írók és költök, Helikonosok társaságának találkozóhelyszínére. A kora esti órákban térünk vissza Kolozsvárra. A fakultatív vacsora elfogyasztása után kedvünk szerint

3. nap: Reggelit követően közösen látogatjuk meg a Farkas utcai templomot, amelyet helyi idegenvezető segítségével ismerhetünk meg. Meglátogatjuk a Báthory István által alapított szemináriumot, valamint az egykori Ferenc József Egyetem épületeit tekinthetjük meg, vagy a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeit látogathatjuk meg szabadon. Elbúcsúzva Kolozsvártól Nagyváradra utazunk, ahol a Debreceni Virágkarneválon előző napon felvonulóés itt kiállított virágkompozíciók egy részét csodálhatjuk meg. Rövid városnézést követően indulunk haza. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Pannónia Travel

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Az utazási irodánál hiszik, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája. A Pannónia Travel a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.

Jó utat kívánunk!

Kolozsvár, Románia
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kolozsvári Magyar Napok, mezőségi kirándulás és Debreceni Virágkarnevál, buszos utazás 1 személyre 2 éjszaka kolozsvári szállással, félpanzióval

Fontos

Időpont: 2018. augusztus 19-21 • Az Alkupon megvásárlását követően előzetes bejelentkezés szükséges telefonon, emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A • Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 08:45-17:00
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére