41.900 Ft helyett 28.990 Ft: Ünnepi városnézés Krakkóban, 3 nap/2 éjszaka 1 személyre reggelivel, buszos utazással, Zakopane, Auschwitz és Wieliczka meglátogatásával

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

28.990 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
Krakkó, Lengyelország
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Világhírű nevezetességek, csodaszép tájak és izgalmas kalandok Lengyelországban

Az ajánlat tartalma

  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Háromcsillagos szállás
  • Büféreggelis ellátás
  • Magyar nyelvű idegenvezetés és városnézés csoportkíséréssel
  • Szervezési díj

Kötelezően külön fizetendő

  • Ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő
  • 1,5 % kötelező útlemondási biztosítás
  • Egyágyas felár: 10.900 Ft

Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek

  • Az Auschwitz-i fakultatív program: részvételi díja 4.500 Ft/fő, amely az utazási irodában előre fizetendő
  • Az Auschwitz-i belépőjegy: ingyenes, azonban kötelező helyi idegenvezetőért és mikrofonért és időpontfoglalásért 45 PLN/fő
  • A wieliczkai sóbánya fakultatív program: részvételi díja 3.500 Ft/fő, ami az utazási irodában előre fizetendő

Indulás 2018. március 16-án

  • 6:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
  • 6:20 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
  • Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.
  • Érkezés haza: 2018. március 18. (vasárnap) a késő esti órákban, 22 óra körül

A március 15-i ünnepi hosszú hétvége alatt teljesen kikapcsolódhattok, feltöltődhettek, csodaszép tájakon járhattok és világhírű nevezetességeket kereshettek fel.

A bájos krakkói óvárosban egybeforr múlt és jelen; a házakat, tereket járva visszaléphettek a középkorba, ám ezzel egy időben élvezhetiteka város mai hangulatát, a lengyel vendégszeretetet, és a különleges konyha remekeit. Amennyiben Krakkó belvárosának megismerése mellett van kedvetek ellátogatni a híres Wieliczkai sóbányába és Auschwitzba, akkor három nap alatt három UNESCO világörökségi helyszínt is felkereshettek!

Folyamatos utazást követően a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba érkeztek, kisebb pihenőkkel megszakítva. Útközben rövid fotószünetet tartotok az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva váránál. Kora délután megérkeztekk az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett szépséges Krakkóba, ahol közös séta keretében megtekintitek az óváros legfontosabb nevezetességeit: a középkori Európa legnagyobb főterét (Rynek), a hajdan itt pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgáló árkádos Posztócsarnokot, a Mária-templomot, amelynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik minden órában, és fő ékessége a kiemelkedő jelentőségű nürnbergi művész, Veit Stoss 15. századi, gazdagon faragott főoltára.

A városnézés második felében elsétáltoka Barbakánhoz, a Flórián-kapuhoz és a Collegium Maiushoz, Krakkó híres egyetemi épületéhez, ahol többek között a híres lengyel csillagász, Kopernikusz is tanult.

Második nap a reggeli után visszaindultok a belvárosba és bejárjátok a zsidónegyedet (Kazimierz városrész), valamint az egykori koronázóváros történelmi központját, a Várnegyedet, amely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt: Királyi palota (Wawel) és a Székesegyház (itt nyugszik többek között Szent Hedvig, Nagy Lajos királyunk lánya, Báthory István lengyel király, erdélyi fejedelem). A nap további részében szabadidő áll rendelkezésetekre, illetve fakultatív program keretén belül meglátogathatjátok a Krakkótól 70 km-re található Auschwitz – Birkenau emlékhelyet.

A 3 órás program során magyar nyelvű tájékoztató segítségével ismerhetitek meg az Auschwitz-i anyatábor és Birkenau koncentrációs táborának eredeti helyszíneit, a II. világháború és a holokauszt borzalmait tényszerűen bemutató kiállításokat. Semmilyen más tájékozódáshoz, tisztelgéshez nem fogható a személyes látogatás élménye, emlékezete, a méltó megemlékezés az áldozatokra. Az emlékhely 1979 óta UNESCO világörökségi helyszín.

Harmadik napon a reggelit követően hazaindulásig Krakkó belvárosában tölthetitek el a szabadidőt, vagy fakultatív programlehetőségként (kora reggel!) Wieliczka-ba kirándulhattok, Európa leghíresebb, több mint 800 éves, magyar vonatkozásokkal is bíró sóbányájába. Az UNESCO világörökség részét képező helyen a közel 3 órás program alatt lenyűgöző világ tárul elétek, 135 méterrel a föld alatt csodálhatjátok meg a sóból kivájt folyosókat, termeket, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatokat. A bányán keresztül haladva sószobrok, a só által kialakult páratlan képződmények, és a munkafolyamatot illusztráló viaszfigurák kísérik utatokat, végül pedig megtekintitek a világ legnagyobb földalatti templomát, a Szent Kinga kápolnát, amelyet sóból faragott padló és hatalmas sókristályokból összeállított csillárok díszítenek.

Krakkót és Wieliczka-t magatok mögött hagyva, hazafelé megálltok a Magas-Tátra központjában, Zakopaneban, amely Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Rövid sétát tesztek a több mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban, lehetőségetek lesz gyönyörködni a tradicionális gorál faházakban, hangulatos utcácskákban, vagy válogatni a helyi piac portékái közül és megkóstolhatjátok a messze földön híres sajtokat is. Budapestre a délutáni órákban indultok vissza és a késő esti órákban érkeztek haza.

Pannónia Travel

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Az utazási irodánál hiszik, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája. A Pannónia Travel a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.

Jó utat kívánunk!

Krakkó, Lengyelország
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 nap/2 éjszaka 1 személyre Krakkóban reggelivel, buszos utazással, Zakopane, Auschwitz és Wieliczka meglátogatásával

Fontos

Beváltható: 2018.03.15.-ig
Az utazás időpontja: 2018. március 16-18. (péntek-vasárnap) • Az Alkupon megvásárlását követően előzetes bejelentkezés szükséges telefonon, emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A • Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére