4 napos városnézés Kazanyban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 4*-os szállással, transzferekkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38661
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

170.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38661

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj Tatárfölddel, ahol különböző kultúrák és vallások találkoznak!

Időpont

  • 2022.06.17. - 2021.06.20.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)
  • A szállást 4*-os belvárosi szállodában
  • Reggelit
  • A szükséges transzfereket
  • A kazanyi városnézést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A vízumdíjat 19.000 Ft
  • A fakultatív programokat
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 35.500 Ft / 3 éj
  • Max. 10 kg bőrönd feladás kb. 20 800 Ft/db
  • Max. 20 kg bőrönd feladás kb. 29 700 Ft/db
  • Üléshelyfoglalás kb. 3 500 Ft/fő/irány
  • WizzPriority kb. 2 500 Ft/fő/irány

Program

1. nap: Budapest – Kazany

Elutazás Budapestről, menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal a délutáni órákban. Érkezés Kazányba, transzfer a belvárosi szállodába. Szállás Kazányban (3 éj).

2. nap: Bolgár – Foklór est

Fakultatívan ellátogatunk Bolgar ősi városába, amely egyedülálló helyszín: 2014-ben került fel az UNESCO Világörökségi listára. A város a 7. és 15. század között létező Volgai Bolgárország fővárosa volt, ahol 922-ben az iszlám lett a hivatalos vallás. A tatár muszlimok körében a mai napig fontos zarándokhelynek számít a település. A város történelmi központja a tatár kulturális örökség fontos része, egyike a volgai tatárok néhány fennmaradt építészeti komplexumai közül. Szintén Bolgar világörökségi területéhez tartozik az az 1240-ben épült, mára teljesen felújított mecset, ahol a világ legnagyobb nyomtatott Koránját helyezték el, melynek borítóját malachittal, jáspiskővel és borostyánnal díszítették. Hatalmas üveglapok mögött, egy magaslaton őrzik, felülről kis lépcsőkön fellépve vethetünk rá egy pillantást. A Korán külön érdekessége, hogy a Vatikánban nyomtatták, 2011-ben került Kazanyba, majd onnan a bolgari mecsetbe. A város még valamivel büszkélkedhet: a világon itt helyezkedik el a legközelebb egymáshoz muszlim mecset és ortodox keresztény templom. Ebéd Bolgarban, majd visszautazás Kazanyba. Este fakultatívan lehetőség adódik egy színházi folklór előadásra hagyományos tatár vacsorával.

3. nap: Szabantuj ünnep

Kazany Oroszország egyik legrégebbi települése, a Tatár Köztársaság fővárosa. A várost 1005-ben bolgártörökök alapították, a település a későbbi időkben az Arany Horda fontos központjává vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettőség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja, mely főként az építészetben mutatkozik meg. A békés együttélésre a lakosok igen büszkék, a keresztények és a muszlimok, illetve az orosz és tatár származásúak együtt dolgoznak, tanulnak és szórakoznak. A város egyik legfontosabb látnivalója a Kazanyi Kreml, amely 2000-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. Jelenleg itt található Tatárföld elnökének rezidenciája, eredetileg azonban erődítményként szolgált. A létesítmény a Kazanka-folyó fölött magasodó dombon helyezkedik el. Itt található az egyetlen olyan, fennmaradt tatár erődítmény, ahol még felfedezhetők az eredeti városrendezési koncepció nyomai. A város leghíresebb szülöttje Rudolf Nurejev balett táncos. Reggeli után városnézésre indulunk, melynek során megtekintjük a város főbb nevezetességeit, köztük a Szabadság teret, történelmi utcákat, a Mardzsani mecsetet (amely Kazany legősibb mecsete), a Kaban-tavat és egyéb látványosságokat. Ezután gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Kazanyi Kremlt (kormányzói palota, Kul Sharif mecset és egyéb építészeti emlékek), majd teszünk egy sétát a Bauman utcán, amelyet „Kazanyi Arbat”-ként is emlegetnek. A főutcán magas tornyú, ortodox templomok és szuvenírboltok végeláthatatlan sora található, a városban sétálva megtapasztalhatjuk, hogy Kazany rendkívüli tiszta, rendezett, gazdag és igényes település, a helyi lakosok nagy része kimondottan ad magára, a nők elegánsak és feltűnően szépek. A város belső részein járva szinte múzeumváros-érzése van az embernek, olyan jó állapotúak az épületek, de szerencsére mégsem az, egyáltalán nem steril és unalmas. Délután szabadidő a belvárosban. Gasztronómiai kalandozásra is indulhatunk, rengeteg lehetőség várja a látogatókat: tradicionális vagy ultramodern, orosz, tatár, európai vagy akár grúz étterem. Kipróbálhatjuk Tatárföld egyik nemzeti édességét, a chak-chakot, amely egy olajban sült, mézes, apró hengerekké formált tészta vagy az édestúrós-rizses-tojásos rétegelt pitét, a gubgyját. Mivel a városban ebben az időszakban zajlik, emiatt részt veszünk a szabantuj ünneplésen. Szabantuj egy hagyományos, tatár nemzeti ünnep, ami a tavaszi földműves munkák befejezését jelenti. A város több részén is zajlanak koncertek, sportesemények, népi játékok és kézműves vásárok, amelyeken az utasaink is részt tudnak venni.

4. nap: Szvijazsszk sziget – Kazany - Budapest

Reggeli a szállodában. A nap első felét a festői szépségű Szvijázsszk szigetnek szenteljük. A Volga és a Szvijaga folyó összefolyásánál található sziget eredetileg erődítmény volt, majd az ortodox kereszténység fontos helyszíne lett. Az erődszigetet Rettegett Iván cár építtette négy hét alatt a Volgán több száz kilométerről leúsztatott faanyagból. Ma Szvijazsszk egy kis falu, a családok kedvelt kirándulóhelye, afféle tatárföldi Szentendre. 1898-1906 között a Szent Istenanyáról készült ikon tiszteletére egy rendkívül látványos, fémkupolájú katedrálist építettek, közvetlenül emellett pedig egy ősi fatemplom található, melyet egyetlen nap alatt szögek használata nélkül, gerendákból állítottak fel. A régi fatemplomot felújították, de ügyeltek arra, hogy az eredeti állapotot minél jobban megőrizzék és bemutassák. A kirándulás keretében lehetőségünk nyílik megismerni a sziget kulturális örökségét, amelyek közt van templom, múzeum, kolostor és egyéb nevezetességek. Illetve lehetőség adódik meglátogatni egy vidéki Szabantuj ünneplést is. Ebéd Kazanyban, majd késő délután transzfer a kazanyi repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos városnézés Kazanyban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 4*-os szállással, transzferekkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére