4 napos városnézés Kazanyban reggelivel, privát transzferrel, vízummal, fakultatív programokkal

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

79.000 Ft

Elfogyott!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35698

Ügyfélszolgálat

utazas@netida.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-17:00

Az ajánlat leírása

Vár a Kazanyi Kreml, Bolgar történelmi központja és Szvijazsszk kolostorának épületegyüttese!

Program

1. nap: Budapest - Kazany

Utazás Budapestről Kazanyba repülővel menetrend szerinti közvetlen Wizzair járattal. Indulás Budapestről 17:15-kor, érkezés Kazanyba 22:40-kor. Érkezés után transzfer a szállodába, majd becsekkolás. Szállás Kazanyban (3 éj).

Szálloda: Hotel Ibis Kazan Centre

2. nap: Kazany

Kazany Oroszország egyik legrégebbi települése, a Tatár Köztársaság fővárosa. A várost 1005-ben bolgártörökök alapították, a település a későbbi időkben az Arany Horda fontos központjává vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettőség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja, mely főként az építészetben mutatkozik meg. A békés együttélésre a lakosok igen büszkék, a keresztények és a muszlimok, illetve az orosz és tatár származásúak együtt dolgoznak, tanulnak és szórakoznak. A város egyik legfontosabb látnivalója a Kazanyi Kreml, amely 2000-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. Jelenleg itt található Tatárföld elnökének rezidenciája, eredetileg azonban erődítményként szolgált. A létesítmény a Kazanka-folyó fölött magasodó dombon helyezkedik el. Itt található az egyetlen olyan, fennmaradt tatár erődítmény, ahol még felfedezhetők az eredeti városrendezési koncepció nyomai. A város leghíresebb szülöttje Rudolf Nurejev balett táncos. Reggeli után városnézésre indulunk, melynek során megtekintjük a város főbb nevezetességeit, köztük a Szabadság teret, történelmi utcákat, a Mardzsani mecsetet (amely Kazany legősibb mecsete), a Kaban-tavat és egyéb látványosságokat. Ezután gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Kazanyi Kremlt (kormányzói palota, Kul Sharif mecset és egyéb építészeti emlékek), majd teszünk egy sétát a Bauman utcán, amelyet „Kazanyi Arbat”-ként is emlegetnek. A főutcán magas tornyú, ortodox templomok és szuvenírboltok végeláthatatlan sora található, a városban sétálva megtapasztalhatjuk, hogy Kazany rendkívüli tiszta, rendezett, gazdag és igényes település, a helyi lakosok nagy része kimondottan ad magára, a nők elegánsak és feltűnően szépek. A város belső részein járva szinte múzeumváros-érzése van az embernek, olyan jó állapotúak az épületek, de szerencsére mégsem az, egyáltalán nem steril és unalmas. Délután szabad idő a belvárosban. Gasztronómiai kalandozásra is indulhatunk, rengeteg lehetőség várja a látogatókat: tradicionális vagy ultramodern, orosz, tatár, európai vagy akár grúz étterem. Kipróbálhatjuk Tatárföld egyik nemzeti édességét, a chak-chakot, amely egy olajban sült, mézes, apró hengerekké formált tészta vagy az édestúrós-rizses-tojásos rétegelt pitét, a gubgyját.

3. nap: Bolgar

A reggelit követően ellátogatunk Bolgar ősi városába, amely szintén egyedülálló helyszín: 2014-ben került fel az UNESCO Világörökségi listára. A város a 7. és 15. század között létező Volgai Bolgárország fővárosa volt, ahol 922-ben az iszlám lett a hivatalos vallás. A tatár muszlimok körében a mai napig fontos zarándokhelynek számít a település. A város történelmi központja a tatár kulturális örökség fontos része, egyike a volgai tatárok néhány fennmaradt építészeti komplexumai közül. Szintén Bolgar világörökségi területéhez tartozik az az 1240-ben épült, mára teljesen felújított mecset, ahol a világ legnagyobb nyomtatott Koránját helyezték el, melynek borítóját malachittal, jáspiskővel és borostyánnal díszítették. Hatalmas üveglapok mögött, egy magaslaton őrzik, felülről kis lépcsőkön fellépve vethetünk rá egy pillantást. A Korán külön érdekessége, hogy a Vatikánban nyomtatták, 2011-ben került Kazanyba, majd onnan a bolgari mecsetbe. A város még valamivel büszkélkedhet: a világon itt helyezkedik el a legközelebb egymáshoz muszlim mecset és ortodox keresztény templom. Ebéd Bolgarban, majd visszautazás Kazanyba.

4. nap: Szvijázsszk sziget - Kazany

Reggeli a szállodában. A nap első felét a festői szépségű Szvijázsszk szigetnek szenteljük. A Volga és a Szvijaga folyó összefolyásánál található sziget eredetileg erődítmény volt, majd az ortodox kereszténység fontos helyszíne lett. Az erődszigetet Rettegett Iván cár építtette négy hét alatt a Volgán több száz kilométerről leúsztatott faanyagból. Ma Szvijazsszk egy kis falu, a családok kedvelt kirándulóhelye, afféle tatárföldi Szentendre. 1898-1906 között a Szent Istenanyáról készült ikon tiszteletére egy rendkívül látványos, fémkupolájú katedrálist építettek, közvetlenül emellett pedig egy ősi fatemplom található, melyet egyetlen nap alatt szögek használata nélkül, gerendákból állítottak fel. A régi fatemplomot felújították, de ügyeltek arra, hogy az eredeti állapotot minél jobban megőrizzék és bemutassák. A kirándulás keretében lehetőségünk nyílik megismerni a sziget kulturális örökségét, amelyek közt van templom, múzeum, kolostor és egyéb nevezetességek. Ebéd Kazanyban, majd az esti órákban transzfer a kazanyi repülőtérre és utazás Budapestre. Indulás 23:15-kor, érkezés 0:40-kor.

Időpontok

  • Ajánlatkérés alapján

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka szállást kétágyas szobában
  • Reggelit
  • Privát transzfert
  • Vízumot

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyászt kb. 55.000 Ft (szabad helyek függvényében változhat)
  • 1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-vissza 28.600 Ft
  • Útlemondási biztosítást 1,5%
  • Fakultatív programok
  • Utasbiztosítás: Aegon basic: 590 Ft/nap/fő

Jó utat kívánunk!

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Az ár az időpont, szobatípus és egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól függ, továbbá a Forint árfolyam és egyéb gazdasági paraméterek alapján módosulhat. Az ajánlatok esetén a honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a szervező által visszaigazolt árak érvényesek.

Oldal tetejére