4 napos városnézés Isztambulban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, idegenvezetéssel, helyi buszos közlekedéssel

Ajánlat kód: 35702
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

233.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35702

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a nyugati és keleti világ határán lévő Isztambul izgalmas látnivalóit és hangulatát!

Időpontok

  • 2024.05.17.: , 233.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet illetékkel a Bp. – Isztambul – Bp. útvonalon menetrendszerinti járatra
  • A helyi közlekedést légkondicionált autóbusszal
  • Szállást Isztambulban helyi középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Helyi magyar nyelvű idegenvezetést
  • Utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza            

  • Szervízdíjat / borravalót: 20,- € / fő (autóbuszvezető, szálloda)
  • Belépőjegyek ára és fülhallgató: kb. 80,- € az 1. és a 2. napi programokhoz.
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (3%)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
  • Egyágyas felár: 79.000 Ft
  • Garancia felár: 25 € (10-14 utas esetén)

Fakultatív programok (a helyszínen fizetendők,az árak csak tájékoztató jellegűek és az indulásig változhatnak)

  • Török zenés, táncos est korlátozott italfogyasztással (min. 10 fő) kb. 45,- €
  • Szulejmanie-dzsámi, Héttorony, Camlica az Ázsiai oldal (min. 15 fő) kb. 70,- €
  • Dolmabahce palota, hajókirándulás a Boszporuszon Fűszerbazár (min. 20 fő) kb. 95,- €

Program

1. nap: Budapest – Isztambul
Reggel utazás repülővel a Boszporusz partján épült megapoliszba, amely hasonlóan Rómához az ősi időkben hét halmon feküdt. ISZTAMBUL több mint 18 millió lakosával Törökország legnagyobb városa, kulturális, művészeti és gazdasági központja. Érkezés után transzfer a városba. A szállás elfoglalása után, az első ismerkedés a várossal. Beyazit dzsámi, Nagy Bazár stb. Szállás.

2. nap: Isztambul
Városnézés. Konstantinápoly szívében egykor állt gigantikus stadionból szinte alig maradt emlék. A Nagypalotával egykor összeköttetésben álló Hippodromban közel 100.000 ember vehetett részt az eseményeken. A Kék-mecset a világ egyik legismertebb vallási épülete, nevét a mecset belső falát díszítő csempékről kapta. I. Ahmed szultán már a hanyatló oszmán jólét idején, a XVII. század elején rendelte el a dzsámi építését. A Justinianus császár megrendelésére épült Aya Sophia, azaz a Szent Bölcsesség temploma a világ egyik legszebb építészeti és kultúrtörténeti emléke. A VI. századi, kifinomult épület jelentős hatással volt a későbbi századok építészetére. A Topkapi Palota és környéke a szultánok otthonaként szolgált, amelyet ma is fal választ el a város többi részétől. 1459 után II. Mehmed kezdte el építeni a palotát, mint központi rezidenciát. Nem egyetlen épületről van szó, hanem pavilonok sokaságáról, amelyek négy hatalmas udvart öveznek. A legtöbb uralkodó saját ízlésének és a kor szellemének megfelelően változtatott rajta és bővítette. A Yerebatan-sarai az ókortól kezdve a város vízellátásának különleges építészeti alkotása. Délután szabadidő, amikor érdemes felkeresni a Nagybazárt, melynek alapítása szintén II. Mehmed nevéhez kapcsolódik. Az utcák labirintusát (kb. 200.000 m²) festett boltozatokkal díszítették, a sok ezer üzletből szinte kifolyik az áru. Vacsora, szállás. Fakultatív programként részt vehetünk egy hangulatos török zenés, táncos esten. Szállás.

3. nap: Isztambul
Szabadidő vagy fakultatív program keretében folytatjuk az ismerkedést ISZTAMBUL nevezetességeivel. A Török Birodalom egykori fővárosának emléke a Szulejmán dzsámi, amelyet Nagy Szulejmán építtetett, majd halála után a mellette lévő türbében helyezték örök nyugalomra. A hatalmas épületegyüttes egykor a város közepe volt. A Héttorony erőd (Yedikule, a magyar rabok egykori börtöne) a XV. század közepén épült, bizánci és oszmán jegyeket is felfedezhetünk rajta, hiszen több lépcsőben készítették: a bizánci korban előbb öt-, majd héttornyú erőd volt. A korai oszmán időkben kincstárkánt, később sokáig börtönként funkcionált. Átkelünk a Boszporuszon. A kérdés: fölötte vagy alatta? Évszázadokon keresztül csak hajóval lehetett, de ma már hidakon vagy alagúton is átjuthatunk a város ázsiai területére. Camlica dzsámi megtekintése. A mecset egészen újkori alkotás, 2019-ben adták át. Jelenleg ez a legnagyobb mecset Törökországban. Szállás.

4. nap: Isztambul – Budapest
Délelőtt szabadidő vagy fakultatív félnapos városnézés ISZTAMBULBAN. Látogatás az oszmán birodalom hanyatlásának idején épült pompázatos Dolmabahce palotában, mely 1855-től ez volt az oszmán uralkodók lakhelye. Az épületegyüttesen az ún. „török rokokó” stílusjegyeit fedezhetjük fel. Amíg a Topkapi Palota a középkor korlátlan szultáni egyeduralmát jelentette, addig itt már a török parlament politikai szerepét is figyelembe kellett venni. Hajókirándulás a Boszporuszon, amely kettéválasztja a két kontinenst, illetve átjárót biztosít a tengerek között. Legtöbb turista ezt a programot tartja a legszebb isztambuli emlékének. A pihentető program során új perspektívából csodálhatjuk meg a város nevezetességeit. A Fűszerbazár a XVII. század elején épült a szomszédos Rüstem Pasa dzsámi épületének bővítéseként, és ennek bevételéből tartották fenn a dzsámi jóléti intézményeit. A középkor óta a fűszerek létfontosságú és drága konyhai hozzávalóknak számítottak, így ez lett a piac fő árucikke. Késő délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás, érkezés az esti órákban menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos városnézés Isztambulban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, idegenvezetéssel, helyi buszos közlekedéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
49 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére