4 napos városnézés és gasztronómiai kalandok Isztambulban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, félpanzióval, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35799
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

470.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35799

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj az őszi szünetben a török gasztronómiai különleges fogásaival és Isztambul izgalmas városával!

Időpontok

  • 2024.09.12 - 2024.09.15.: , 470.000 Ft
  • 2024.10.24 - 2024.10.27.: , 470.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb.: 99.000 - 145.000 Ft - időponttól függően)
  • 3 éjszaka szállást 4*-os, jó minőségű, belvárosi szállodában, kétágyas szobákban
    a félpanziós ellátást (reggeli a szállodában, vacsora válogatott éttermekben, italok nélkül)
  • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
  • a program szerinti kóstolók költségeit
  • a belépőket a program szerint
  • a magyar nyelvű szakértő vezetést Budapesttől Budapestig és a helyi idegenvezetés költségét

Az ár nem tartalmazza

  • A borravalót: 20 EUR/fő
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
  • A BBP biztosítást (EUB Biztosító)

Felár

  • Egyágyas felár 95.000 Ft/fő

Fakultatív programok

  • Paloták, kegyvesztett háremhölgyek, Agatha Christie és Gábor ZsaZsa, Boszporusz hajókirándulás. (Minimum 10 fő) Ár: 27 000 Ft / fő
  • Histórikus török fürdő - Élvezze a keyfet egy gyönyörű, történelmi török fürdőben! A relaxáció azon foka, melyet a gondolkodás sem zavar meg. Másfél óra időtlen békesség, testi-lelki megújulás. (Minimum: 5 fő; helyszínen fizetendő) Ár: kb. 22 000 Ft / fő
  • Tea és vízipipa egy hagyományos ottomán épületben (Minimum: 5 fő) Ár: helyszínen fizetendő, fogyasztás szerint

Program

1. nap: Budapest – Isztambul
Utazás közvetlen repülőjárattal Isztambulba. Az érkezés napjának második felét Isztambul klasszikus belvárosában töltjük. Válogatott utcai és hagyományos ételeket-italokat kóstolunk, tetőteraszról csodáljuk a ceruzaszerű minareteket, átfogó képet kapva a város szerkezetéről és utánozhatatlan hangulatáról. Megtudjuk, mi a törökök válasza a pizzára. Az iszlám kultúrában a művészi írás fontos szerepet tölt be a mai napig – megismerkedünk egy kalligráfussal és műhelyével, illetve képet kapunk a török textilkultúra gazdagságáról is. Ismerkedő vacsora kedves, családi vendéglőben, majd menta- és hibiszkusztea egy helyiek által kedvelt, látványos, 300 éves dervisiskola árkádjai alatt. Szállás Isztambulban (4 éj)

Szállás: Radisson Blu President Hotel 4*

2. nap: Ottomán ízek és emlékek: mecsetek, bazárok és az Aranyszarv-öböl
Reggeli után újra útnak indulunk, és a város megismerése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a gasztronómiai kínálat megismerésére és felfedezésére. Mai programunkat a magasztos Szulejmán mecsetnél kezdjük. A környék olyan kézművesek hagyományos műhelyeitől hangos, melyek lassacskán kikopnak a modern Isztambulból –  így ez a 24. óra, hogy találkozzunk velük. Kóstolunk olyan italt, melyet csak itt lehet, és édességet, melyről szintén híres ez a negyed. Lesétálunk a Fűszerbazárhoz, ahol folytatjuk az ízekben való tobzódást. Olyan alapanyagokkal, ételekkel, fűszerekkel ismerkedünk meg, melyeket talán soha nem láttunk még. Bár Isztambulban mindenhol a tulipán formájú teáscsészékkel találkozunk, most sokat tudhatunk meg a hagyományos kávékultúráról is, melynek világhódító szerepét nagyrészt a törököknek köszönhetjük. A bazár azon részeibe is bejutunk, melyek őrzik titkukat a turisták előtt. Karavánszeráj, művészi csempék özöne, a Galata-hídon pecázók nyugalma keretezi nyüzsgő piaci óráinkat. Délután fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon. Vacsora egy jól kiválasztott helyen, mely évek óta stabilan tagja a Michelin-ajánlónak. Látványos nap, nagyon gazdag tartalommal, rengeteg ízzel és információval. Aki szeretné, elérheti egy török fürdőben a keyfet, vagyis „a relaxáció azon fokát, melyet a gondolkodás sem zavar meg”.

3. nap: Bohémek és pillangók
Igazán különleges napunk lesz: egy legendával, vagyis valódi, komótos török reggelivel kezdünk egy kávézóban. Majd Orhan Pamuk isztambuli világában kalandozunk a bohémek és pillangók negyedében. Elegáns sugárút, kis utcákban megbúvó, örmény templom, hipszter és hagyományos kávézók - és egymás mellett a város két leghíresebb cukrászdája. Teljesen más világ, mint a tegnap megismert ottomán belváros. Betérünk egy olyan bájos üzletbe, ahol nem csak a termékek különlegesek és tetszetősek, de esetleges vásárlásunkkal egy női civil szervezetet támogatunk. A Boszporuszon átkelve, az ázsiai parton újabb színekkel gazdagodnak élményeink: Kadiköy piaca, sétánya, lustán nyújtózó, becses macskái  - és kiváló ízei várnak. Nem hagyományos városnézésre indulunk: minden érzékszervünket bevetjük. Útközben időt szánunk a Sakirin mecset - egy olyan látványos és híres modern épület megtekintésére, mely az első nő által tervezett imatér a városban. Este a tegnapihoz hasonló, kiváló helyen vacsorázunk.

4. nap: Isztambul - Budapest
Délelőtt szabadidő: aki számára Isztambul új felfedezés, ekkor megnézheti a klasszikus látnivalókat: a  Kék Mecsetet és a Hagia Sophiát. Aki már korábban ezt megtette, ma különleges alkalom nyílik számára: elsajátíthatja az Ebru, vagyis a hagyományos török papírfestészet technikáját. A többiek megvásárolhatják még hiányzó gasztroajándékaikat, olivás szappanjaikat, selyem- és kasmírsáljaikat kézi szőttes hamamtörölközőiket és kitömhetik csomagjuk még üres sarkait Hafiz Mustafa utánozhatatlan pisztáciás süteményeivel – hogy hazatérve is felidézhetőek legyenek Isztambul egyébként feledhetetlen ízei. Hazautazás közvetlen repülőjárattal, esti érkezéssel.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos városnézés és gasztronómiai kalandok Isztambulban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, félpanzióval, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
44 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére