4 napos városnézés és gasztronómiai kalandok Isztambulban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, félpanzióval, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35799
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

391.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35799

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj az őszi szünetben a török gasztronómiai különleges fogásaival és Isztambul izgalmas városával!

Időpontok

  • 2023.03.16. - 2023.03.19.: , 404.000 Ft
  • 2023.05.11. - 2023.05.14.: , 404.000 Ft
  • 2023.07.06. - 2023.07.09.: , 429.000 Ft
  • 2023.09.01. - 2023.09.04.: , 404.000 Ft
  • 2023.10.20. - 2023.10.23.: , 391.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb.: 110.000-123.000 Ft)
  • 3 éjszaka szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • A félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • A program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
  • A program szerinti kóstolók költségeit
  • A belépőket a program szerint
  • A magyar nyelvű csoportkísérést Budapesttől Budapestig és a helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A borravalót: 20 EUR/fő
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
  • A BBP biztosítást (EUB Biztosító)
    • Nívó: 590 Ft/fő/nap
    • Top: 790 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 91.000 Ft/fő
  • Fakultatív látogatás a Dolmabache Palotában 31.000 Ft/fő
  • Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon 27.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – Isztambul

Utazás a Turkish Airlines menetrend szerinti közvetlen járatával Isztambulba. Érkezés délben, transzfer a belvárosba, ahol egy városnézősétát teszünk, kívülről megtekintve a híres műemlékeket. Elsőként meglátogatjuk a legismertebb street food ételeket kínáló helyeket, ésmegismerkedünk a választékkal. Megkóstoljuk a töltött fekete kagylót, az "ájult imámról" is kiderül, miért kapta ezt a nevét. Ezt követően kicsit"vadabb vizekre evezünk", megkóstoljuk a kokorecet is, a török streetfood legegyedibb ételét, amely ott készül a szemünk előtt, és a helyiek szerintennél finomabb utcai étel talán nincs is. Az ételek után, megnézzük az óriási méretű UNESCO világörökségi helyszínt, az Hagia Sophia (istenibölcsesség) bazilikát, amely a keresztény építészet egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Felidézzük az 1453-ig fennálló Bizánci Birodalomjeles időszakait, hatását és alakjait. Megemlékezünk Szent László királyunk leányáról, Piroskáról, a későbbi Irénéről, aki II. Koménosz János, bizáncicsászár feleségeként élt Bizáncban, valamint Enrico Dandolo dózséról is, akinek a sírja szintén a bazilikában található. Befejezve a maiprogramunkat, elfoglaljuk a szálláshelyünket. Vacsora egy helyi grill étteremben és éjszaka a szállodában. Szállás Isztambulban (4 éj). Szállás Isztambulban (4 éj). Szállás: Hotel Venera 4* (vagy hasonló)

2. nap: Szulejmán mecset – Füszerbazár

Reggeli után újra útnak indulunk, és a város megismerése mellett kísérletet teszünk további gasztronómia kínálat megismerésére és felfedezésére. Maiprogramunkat a Szulejmán mecsetnél kezdjük, elidőzünk Szulejmán és felesége, Hürrem szultána sírjánál, szót ejtünk az életükről és tetteikről, majdfelkeressük a Galata-híd környéki halsütőket, ahol az árusok reggeltől estig csónakból kínálják a frissen sütött finomságaikat. Megismerkedünk a helyikis éttermek választékával, kóstolunk, ezt követően benézünk a Fűszerbazárba, és természetesen megnézzük, miként készülnek a híres törökédességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletetmagában foglaló hatalmas Fedett Bazárba. Itt szabadidő és vásárlási lehetőség. Vacsora és éjszaka a szállodában.

3. nap: Topkapi Palota a háremmel és fakultatív látogatás a Dolmabache Palotában

Reggeli után megtekintjük a II. Mehmed által építtetett Topkapi Palotát a háremmel, amely több mint 400 éven át a mindenkori török szultánrezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben a mai napig nagyon szép állapotban megmaradtak a szobák, kertek, háremek, és ezen kívül gazdagművészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk. Elidőzünk az egykori konyhában, felelevenítve az akkori étkezési szokásokat, ételkészítési lehetőségeket, módokat és ételféleségeket. Megtudjuk, aszultánok miért tartották nagyra a kínai porcelánból készült edényeket, hogyan készültek az akkori ételek, mivel fűszereztek, milyen alapanyagokálltak rendelkezésre, mit ettek és ittak az udvarban, illetve a hadjáratok során. A látogatás után szabad program, mindenki egyénileg tér vissza aszállodába. Délután fakultatív program lehetőség (előre fizetendő): Isztambul legfényűzőbb palotája, a Dolmabahce Palota megtekintése, melyet I.Abdülmecid szultán építtetett a 19. század első felében. A városnézés befejezése után halvacsora, majd visszamegyünk a szállodába.

4. nap: Hoppodrom - Bazilia Ciszterna - Kék Mecset - Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszo

Reggeli után a Hippodrom-hoz érkezünk, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának, hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk ahajdan víztározóként funkcionáló "elsüllyedt palota", vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Jusztínianus császár által épített ciszternát 336db márványoszlop tartja, falai még 1500 év után is jó állapotúak, megismerkedünk a korabeli város vízellátásának módjáról, és szót ejtünk aMedúza fejek legendájáról is. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló "Kék Mecsettel" folytatjuk (SultanahmetCamii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt.Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekkaköveinek egy-egy darabja ékesíti. Ez után fakultatív program következik (előre fizetendő): búcsúzzunk el a varázslatos várostól egyhajókirándulással a gyönyörű Boszporuszon! Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti járattal, érkezés Budapestre 19:10 h-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos városnézés és gasztronómiai kalandok Isztambulban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, félpanzióval, kóstolókkal, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére