4 napos téli kaland a lengyelországi Tátrában és Zakopanéban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42404
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

125.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42404

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a lengyel Tátrát és pihenj a bájos Zakopanéban!

Időpont

  • 2024. február 8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 3 éjszaka szállás panzióban Zakopanéban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Idegenforgalmi adó
  • Programok költségei
    • Szlovák nemzeti park belépő: kb. 1 Euro/fő (bevezetés előtt)
    • Siklóvasút a Tarajkára oda-vissza – felnőtt 13 €, diák, nyugdíjas 11 €, gyerek 10 €.
    • Lengyel nemzeti park belépő: kb. 10 PLN/nap/fő
    • Minibusz Kuznicéba: kb. 10 PLN/nap/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora: kb. 60-70 PLN/fő/alkalom

Egyéni programok várható költségei

  • Ülőszékes felvonó a Szoliszkó menedékházhoz oda-vissza – felnőtt 19 €, nyugdíjas 16 €, gyerek 14 €.
  • Étkezés szlovák menedékházban (egyénileg, igény szerint kb. 5-15 €/fő).
  • Tátra-torony: felnőtt 13 €, gyerek (3-18 évig) és nyugdíjas (65 év felett) 9 €, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 40 €.
  • Étkezés lengyel menedékházban (egyénileg, igény szerint kb. 50-60 PLN/fő)
  • Siklóvasút a Gubalówkára: kb. 35 PLN/fő

Program

1. nap: Tarajkai jégtemplom, Hóbetlehem, Zamkovszky menedékház
Csütörtök hajnalban találkozunk (4.45-kor) Budapesten a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Besztercebányán és Poprádon át egy technikai szünettel a délelőtti órákban érkezünk meg Ótátrafüredre, majd a siklóvasúttal felmegyünk a Tarajkára (1284 m), ahol megnézzük az utóbbi években a Magas-Tátra legnagyobb téli szenzációjának számító Jégtemplomot. A 225 tonna jég felhasználásával megfaragott jégtemplom jégszobrászait ezúttal a jeruzsálemi Szent Sír-templom inspirálta. A Tátrai Jégtemplom történetében első alkalommal a látogatók beléphetnek a jégfalak közé, ahol körbejárhatják az ugyancsak jégből kifaragott ún. Aediculát, amely Jézus sírját rejti.

Ezt követően a Felső turistaúton felfelé indulva teszünk egy rövid kitérőt a Tátra legrégebben épült menedékháza, a Rainer kunyhó mellett hóból felépített Betlehemhez. A könnyebb túrát választók a menedékháztól az odafelé megtett úton egyénileg juthatnak vissza a Tarajkára, majd onnan gyalog, szánkóval vagy a siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választókkal a kényelmesen emelkedő, de havas, csúszós turistaúton elhaladunk a kb. 20 méter magas Óriás-vízesés előtt, majd megérkezünk a Kis-Tarpataki-völgyben található Zamkovszky menedékházhoz (1475 m). A menedékházban töltött pihenőt (fakultatív étkezési lehetőség) követően visszafordulunk, és a felfelé megtett úton jutunk vissza a siklóhoz, majd a mellette vezető, télen szánkópályaként működő turistaúton Ótátrafüredre. Itt csatlakozunk a csoport könnyebb túrát választó részéhez, majd tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, a sétálóutca közelében, este fakultatív vacsora egy gorál étteremben.

Tarajka – Zamkovszky menedékház túra 6 km, szintkülönbség 250 m le és fel.

2. nap: Bialkai-szénégető – Halastó.
Pénteki túránk a hegység egyik legszebb völgyébe, a Halastavi-völgybe vezet, amely kellemes téli időben különösen vonzó arcát mutatja. A völgy parkolójából (984 m) indulva aszfaltozott úton kb. 2,5 óra alatt érünk fel a Halastóhoz (Morskie Oko, 1395 m), amely a Tátra legnagyobb tava, és amely ilyenkor természetesen teljes felületén be van fagyva.

Akik nem szeretnének gyalogolni, az út nagy részét lovaskocsival (megfelelő hóviszonyok esetén lovasszánnal) is megtehetik, melyek a parkolóból a Hajfű-tisztásig közlekednek, így nekik csak az utolsó másfél kilométert (kb. 90 méter szintkülönbséggel) kell gyalog megtenni.

Akik ennyi túrával megelégszenek, a Halastó partjáról nyíló panorámában gyönyörködve és a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt.

Kedvező időjárási körülmények esetén a vállalkozó kedvűekkel megkísérelünk átkelni a tó befagyott jegén, így a nyári túrákon nem tapasztalható látószögből csodálhatjuk meg a tavat körülvevő hatalmas csúcsokat.

A tó partján álló Halastavi menedékházban lehetőség lesz ebédelni, kicsit pihenni, majd ezt követően a kristálytiszta hegyi levegővel feltöltődve a felfelé megtett útvonalon jutunk vissza a parkolóba. Késő délután visszautazunk Zakopanéba, ahol szabad program keretében ismerkedhetünk a várossal. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel, este fakultatív vacsora egy jellegzetes gorál étteremben.

Bialkai-szénégető – Halastó túra 17 km, szintkülönbség 435 m le és fel.

3. nap: Kużnice – Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó.
Szombati túránkra Zakopane egyik legforgalmasabb turistaközpontjából, Kużnicéból (1010 m) indulunk, úticélunk pedig a méltán népszerű Gąsienica-völgy. Kb. 2 óra elteltével érkezünk meg a Murowaniec menedékházhoz (1500 m), majd amennyiben az aktuális lavinahelyzet lehetővé teszi, a vállalkozó kedvűekkel tovább megyünk a völgy keleti részében fekvő Gąsienicai-Fekete-tóhoz (1620 m). A befagyott tó partjáról megcsodáljuk a legendás Sas út csúcsaira és hágóira nyíló szemet gyönyörködtető kilátást, majd visszaindulunk a menedékházhoz, ahol elfogyasztjuk magunkkal hozott vagy ott megvásárolt ebédünket. Az ebédet követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk Kużnicéba, ahonnan a helyi minibuszokkal késő délután érkezünk vissza a szállásunkra. Este szabad program Zakopanéban, Lengyelország „téli fővárosában”. Ennek során elvegyülhetünk a sétálóutca és a piac forgatagában, és a gorál éttermekben megkóstolhatjuk a méltán híres lengyel konyha specialitásait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

Könnyű túra: Kużnice – Murowaniec menedékház 9 km oda-vissza, szintkülönbség 565 m le és fel.

Nehezebb túra: Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó (az előzőhöz még) 3 km oda-vissza, szintkülönbség 130 méter le és fel.

4. nap: Csorbai-tó – Poprádi-tó.
Vasárnap útban hazafelé átjövünk Szlovákiába, ahol a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén, Csorbatón és környékén töltjük a napot. Megnézzük a Tátra szlovák oldalának legnagyobb, februárban természetesen befagyott tavát, ezt követően két lehetőség közül lehet választani.

Akik vállalkoznak egy rövid téli túrára, azokkal a Felső turistaúton, majd az abból elágazó téli úton átmegyünk a gyönyörű magashegyi környezetben fekvő Poprádi-tóhoz (1494 m). A tó partján két menedékház várja a fáradt és éhes turistákat, ahol lehetőség lesz pihenni, ebédelni, vagy a hóviszonyoktól függően körbesétálni a tavat. Innen a villamos megálló felé vezető, hóval borított, de aszfaltozott erdei jutunk vissza Csorbató településre, ahol hazaindulás előtt rövid szabad programra nyílik lehetőség.

Akik ezen a napon nem szeretnének túrázni, ők a Csorbai-tó közelében egyéni programokkal tölthetik a napot. Egyénileg lehetőség lesz felmenni a 2021 nyarán megnyitott Tátra-toronyba, amely a Lombkorona-ösvény kilátótornyához hasonló, fából ácsolt hatalmas kilátótorony a Csorbai-tó közelében. A tó télen nem csak körbesétálható, de a befagyott tó jegén át is sétálhatunk rajta. A síközpontban található négyszemélyes ülőszékes felvonóval fel lehet menni az Elülső-Szoliszkó csúcs alatt található Szoliszkó menedékházhoz (1840 m), ahonnan szép kilátás nyílik a Csorbai-tóra és a környező csúcsokra, gerincekre.

Miután a túrázós csapat visszaérkezik a Poprádi-tótól, a késő délutáni órákban haza indulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Csorbai-tó – Poprádi-tó túra 10 km oda-vissza, szintkülönbség 360 méter le és fel.

Túrák nehézsége:

Valamennyi túra 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre. A havas téli körülmények miatt ezek a túrák csak vízhatlan lábbeliben (lehetőleg túrabakancs), vagy valamilyen szigetelt túracipőben teljesíthetők, utcai cipő és csizma nem megfelelő! Nem kötelező, de a biztonságos haladás érdekében nagyon ajánlott a bakancsra felcsatolható csúszásgátló vagy hágóvas használata, amely ezeken a túrákon hasznos segítség lehet. Téli túrákon alapfelszerelés a hátizsák és mindenkinek ajánlott a túrabot használata!

A könnyű túrák átlagos erőnléttel gond nélkül teljesíthetők. Egyeseknek az első napi távolság és a második napi szintkülönbség jelentősebbnek tűnhet, de a túrához rendelkezésre álló idő alatt, megfelelő felszereléssel ezek a túrák átlagos felkészültséggel végrehajthatók.

A nehezebb túrákat az átlagosnál valamivel kitartóbb, többé-kevésbé rendszeresen túrázó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás a megfelelő felszerelés mellett jó mozgáskoordinációt, koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív programot javasol.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos téli kaland a lengyelországi Tátrában és Zakopanéban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére