4 napos szilveszteri városnézés Athénban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37265
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

198.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37265

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Köszöntsd zorbával az Újévet Athénban!

Időpont

  • 2022. december 30.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Útlemondás biztosítás
  • Utazást repülővel, helyben transzfert a repülőtér és belvárosi szálloda között (a szállás remek elhelyezkedése miatt a várost gyalog járjuk be)
  • Repülőtéri illetéket
  • Program szerint 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • Program szerint 3x reggeli
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Az ár nem tartalmazza

  • Szilveszteri hangulatos, élőzenés vacsora: 32.500 Ft
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 40 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 18 EUR
  • BBP
    • Utasbiztosítás (Classic): 2.600 Ft
    • Utasbiztosítás (Prémium): 3.400 Ft 
    • Utasbiztosítás (Privileg): 4.360 Ft

Felár

  • Egyágyas felár: 24.500 Ft
  • 15-24 fő esetén: 11.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – Athén

Menetrendtől függően, repülőgéppel utazunk Budapestről Athénba. Transzfer a történelmi belvárosban található szállodánkba, ahol 3 éjszakát fogunk tölteni, és melynek tetőteraszáról bármikor közelről gyönyörködhetünk az Akropolisz lélegzetelállító panorámájában. Repülőmenetrendtől függően ismerkedünk az óváros hangula­tával. Fakultatív vacsoráinkat szintén az Akropolisz közelében, jellegzetes görög tavernában fogyasztjuk el. Csatlakozzon a közös étkezéseink­hez, amelyek során a legismertebb görög ízeket kóstoljuk végig a tz­atzikitől kezdve a muszakáig. A nap végén szál­lásunkra térünk vissza, a kalandvágyóbbak persze kedvük szerint alakítják estéjüket, hiszen a szállás gyalogszerrel és tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

2. nap: Herodes Atticus Odeon – Akropolisz – Agora – Plaka negyed

Reggelit követően idegenveze­tőnkkel az Akropoliszt vesszük célba. Útközben megtekintjük a Dionüszosz nevét viselő, legjelentősebb ókori színházat. és az i.e. V. században Aszklépiosz, a gyógyítás istenének tiszteletére emelt szentélyt. A fellegvár délnyugati lejtőjénél a felújított Herodes Atticus Odeont csodálhatjuk meg. A csaknem kétezer éves díszletek közt a mai napig tartanak előadásokat, koncerteket. Ezt követően magával az Akropolisszal ismerkedünk (mú­zeum és fellegvár), a Propüleával, Parthenónnal, az Athéna Niké templommal és a kariatidák (oszlop helyett alkalmazott nőalakok) legszebb ókori példájaként elhíresült Erechteionnal. Sétánk közben megnézzük Árész szikláját (Areios Pagos), az ókori város központi teréül szolgáló Agorát és Héphaisztosz dór stílusú, szinte teljes tökéletességében fennmaradt templomát. Hadriánusz könyvtára mellett láthatjuk a kisebb területű római agorát, latin nevén a Forumot, ahol a Szelek tornya, egy nyolcszögletű épület mutatja a várost uraló szelek irányát a jelenleg is feltárás alatt álló területen. Délutáni szabadidőnkben bejárhatjuk és vásárolhatunk a Monasztiraki téren található bolhapiacon, és a történelmi Plaka negyedben, mely kacskaringós kis utcáival Athén legrégebbi lakóövezete az „istenek szomszédságában”.

3. nap: A modern főváros – az olimpiai játékok színterei – szilveszteri mulatság

Reggelinket elfogyasztva folytatjuk az ismerkedést a görög metropolisszal, az ókorból a modern jelenben csöppenve. Megtekintjük a város legfontosabb csomópontjában, a Szintagma téren található parlament épületét, és a díszegyenruhás elnöki testőrség katonái, az ismeretlen katona sírja előtt egyébként mozdulatlanul strázsáló evzonok látványos őrségváltását. Majd a kü­lönféle mediterrán és szubtrópusi növényekkel beültetett Nemzeti Kertben pihenünk, élvezzük a város hangulatát. A kertek szívében található Zappeion Konferencia- és Kiállítási Központ története szorosan kapcsolódik az olimpiai játékokhoz. Bemegyünk az első újkori olimpiának is helyet adó, teljes egészében hófehér márványból épült Panathinaiko stadi­onba, melyet a világon egyedülálló módon ma is építési céljának megfelelően használnak – hosszúkás, „hajtűszerű” formája szintén ókori jellemző. 2004-ben, az athéni olimpiai játékok során az íjász versenyeket, valamint a maraton befutóját rendezték itt meg. A stadion mellett magasodó, az istenek és mindenség királyának szentelt Olympiai Zeusz templom grandiózus oszlopai emlékeztetnek fénykorára, hiszen a templom egykor Görögország legnagyobb szentélye volt. Hadriánusz kapuja után következő állomásunk a monumentális Új Akropolisz Múzeum, ahol a betonoszlopokon álló épület alatt folyó régészeti feltárás fölötti rámpákon sétálva ismerhetjük meg a klasszikus, a római kori és a bizánci kori Athén életét. Délutáni szabadidőnk után estére visszatérünk Athénba. Szilveszter esti fakultatív ajánlatunk: hangulatos, élőzenés vacsorát ajánlunk utasainknak egy jellegzetes belvárosi tavernában, ahol jellegzetes görög tánccal, zorbával köszöntjük az újévet!

4. nap: Athén - Budapest

Kellő pihenés után kényelmesen megreggelizünk, és igyekszünk még több mediterrán életérzést, még több Athént hazamenteni lelkünkben. Olyan meglepetések várnak ránk, mint a Panaghia Kapnikaréa bizánci templom, a Kis és Nagy katedrális. Idő függvényében nem mindennapi módon, villamossal utazunk az Égei-tenger partjához, avagy nézzük meg Athén híres kikötőjét, a Pireuszt, mely már az ókorban is ezen a helyen feküdt. A nap folyamán, menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapest­re.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos szilveszteri városnézés Athénban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére