4 napos körutazás Szászországban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – vár Drezda, Lipcse, az Elba-völgy és Königstein vára

Ajánlat kód: 38600
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

117.500 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 38600

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a mesés Szászországot!

Opciók

  • 2024. június 27.: , 117.500 Ft
  • 2024. szeptember 5.: , 117.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • 3 x reggeli ellátást
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • 3x vacsora felárat
  • Fakultatív programon való részvételt
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
    • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
    • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR
  • Idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
  • Kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
  • Kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
  • Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
  • Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
  • Útlemondás biztosítást

Felár

  • Egyágyas felár: 22.000 HUF (60,26 EUR)
  • 3x vacsora felár: 27.500 HUF (75,32 EUR)
  • 25-34 fő esetén: 9.000 Ft / 25 EUR/fő

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Elba hajózás: 11.500 HUF (31,50 EUR)

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – DREZDA (670 KM)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. A Pozsony-Brno-Prága útvonalon érkezünk Drezdába a délutáni órákban. Városnézésünk során ismerkedünk az Elba-parti várossal, melyet kiváló fekvése 700 éven át királyok, hercegek rezidenciájává tette. A II. világháborúban a város 60%-át lerombolták, de mára ismét gazdag művészeti emlékekkel rendelkező, igen látogatott város lett. Városnézésünk során sétálunk Drezda óvárosában, a Theaerplatzon, láthatjuk a múltból megmaradt szép épületeket: Semperoper (a világ egyik legszebb operája), a világhírű Zwinger (kívülről), a Trinitatis Katedrális azaz Hofkirche (Szászország legnagyobb temploma), Frauen Kirche (Miasszonyunk temploma), Választófejedelmi Palota, benne a Grünes Gewölbe kincstár (lehetőség függvényében). Szállásunk 3 éjszakán át Drezdában vagy környékén lesz. 

2. NAP: MEISSEN ÉS A PORCELÁNMANUFAKTÚRA – LIPCSE (340 KM)
Reggeli után Meissenbe, a világhírű meisseni porcelán városába érkezve váratlanul tárul elénk a gyönyörű katedrális és a vár. A híres meisseni porcelángyárral egyénileg ismerkedhetünk (az óvárosi sétánk időterhére van lehetőség megtekinteni a porcelán múzeumot). Sétánk keretében lehetőségünk lesz felmenni a dombra a várhoz, melynek teraszáról páratlan kilátás nyílik az alatta fekvő városra és környékére. Rövid szabadidő, majd tovább indulunk Wagner szülővárosába, Lipcsébe. A város előtt emlékezünk a Napóleoni háborúk sikeres győzelmeinek emlékére, mely a város lakóinak adományaiból épült. A monumentális méretű emlékmű elött sétálunk, majd Lipcse városába igyekszünk. A városban szembetűnik a régi „NDK-s idők” és a modernizmus összhangja, melynek jegyeit elsőként az Augustus Platzon érezzük. Sétánk alatt megtekintjük a régi városházát (kívülről), a Szent Tamás templomot (ahol Luther Márton is tartott prédikációkat) végül az új városházát (kívülről). Szállásunkra térünk vissza. 

3. NAP: ELBÁN HAJÓZUNK! PILLNITZ KASTÉLYA – PIRNA-KÖNIGSTEIN VÁRA ÉS A „BASTEI HÍD” (120 KM)

Reggelit követően az Elba parti Pillnitz barokk kastélyához igyekszünk. A kastélyban tett látogatásunk után letekintünk lépcsősoráról az Elbára, majd a valójában három kastélyból álló épületegyüttes által körülvett gyönyörűen rendezett parkban sétálunk. Megtekintjük az Orangerie-t (narancsház), az üvegházat és az egyedileg épített hatalmas kamélia fának épített külön üvegházat is. Folytatva utazásunkat, buszunkat hajóra cseréljük! Fakultatív ajánlatunk: hajóutunk során az Elba völgyén, a Szász-Svájc vidékén utazunk (a hajómenetrend alapján az útvonal változhat). Hajóutunk során gyönyörködhetünk a kanyargó Elba és a szomszédos hegyek panorámájában. Az Elba-völgyben a világon egyedülálló földtani érdekességeket, homokkő képződményeket láthatunk. Útközben láthatjuk a Bastei hidat, mely az Elba partján álló oszlopokat összekötő szikla együttes. Panoráma úton jutunk fel Königstein egykor bevehetetlen erőd-várához, mely a hegytetőn uralja az Elba völgyét. Háborúban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. (Kis katonai múzeumot, csodálatos felvonóhidat, kastélyt, palotát, pincéket találunk itt) Napközben az Elba partjáról tekintettünk fel a „Bastei hídra”, melyet most napunk végére koronaként helyezünk fel. Az Elba felett közel 200 méter magasságokban az egyedi sziklaképződmények közül tekintünk alá Szászország vidékére és a szomszédos hegyképződményekre, mely maradandó élményként marad meg emlékeinkben! Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. NAP: MORITZBURG KASTÉLYA – BRNO – BUDAPEST – SZEGED (620 KM)
Megreggelizünk és Moritzburg barokk vadászkastélyához teszünk kitérőt. A mesterséges szigeten épült kastély látványa méltó befejezése programunknak. A kastélyhoz vezető sétaút végén a vár épületéhez érkezünk, melyet négy hatalmas saroktoronnyal vettek körbe. Megtekintjük belső termeit, barokk szobrait és az egyedülálló kézi mintázatú bőrtapétáit is (200 teremből 60 termet így díszítettek). A kastély ablakaiból kitekintve láthatjuk szépen gondozott, hosszan elnyúló kertjét is. Prága-Brno-Rajka útvonalon hazafelé indulunk. Útközben pihenőkkel az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos körutazás Szászországban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – vár Drezda, Lipcse, az Elba-völgy és Königstein vára

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
36 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére