4 napos körutazás Muravidéken és Alsó-Stájerországban, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással

Ajánlat kód: 44603
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

159.400 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44603

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Muravidék és Alsó-Stájerország kincseit!

Időpontok

  • 2025. március 20.: , 159.400 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás Ptujban, a Grand Hotel Primus**** 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban. A komplexum saját hatalmas termálfürdővel rendelkezik, melynek medencéit utasaink térítésmentesen használhatják, valamint ingyenes belépést biztosítunk a szállodához tartozó Therme Ptuj fürdőkomplexumba is.
  • Félpanzió
  • Utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó és regisztrációs díj: 10 €
  • Belépők és tárlatvezetések kb. 140 €
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3%

Felárak

  • Egyágyas felár: 38.900 Ft

Fakultatív kirándulás (min. 15 fő jelentkezése esetén esetén) A kirándulásra itthon kell befizetni

  • Maribor, a szlovén gasztronómia fellegvára: 35.000 Ft

Program                  

1. nap: Budapest - Lendva - Expano (Muraszombat) - Ptuj

Utazás rövid pihenővel Szlovéniába. Első megállónk LENDVA, a szlovéniai magyarság központja. Először a várba látogatunk, mely a végvárrendszerhez tartozott és látványos kiállítás mutatja be a törökök ellen vívott harcok történetét, valamint megtekinthetjük Zala György szobrászművész emlékszobáját is. A várból csodás kilátás nyílik a várost körülvevő szőlőhegyekre. Ezután egy kellemes séta keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel: a Templom téren álló Szent Katalin-plébániatemplommal, a Fő utca századfordulós épületeivel, a Makovecz Imre tervezte Színház- és Hangversenyteremmel. A főként urbánus központokban letelepedett zsidóság Lendván a gazdaság és a lendvai polgárosodás fontos tényezőjét képezte, erről tanúskodnak a lendvai Fő utca létesítményei is. 1866-ban Schacherlesz Mózes rabbi szolgálata idején kezdték meg a ma is álló zsinagóga építését, amely a maribori mellett egyetlen még ma is létező zsinagóga Szlovéniában. A nap közepén itt az ideje, hogy elkezdjük az ismerkedést Muravidék gasztronómiájával: irány a Kodila Sonkamanufaktúra! A hidegen füstölt érlelt sonka eredetvédett termék, Szlovénia egyik legismertebb kulináris ínyencsége. A sonkaházban megtekinthetjük az érlelést, vásárolhatunk a sonkán kívül pástétomokat, mangalicaterméket, tökmagos szalámit, és természetesen meg is kóstolhatjuk a legfinomabb sonkákat, szalámikat, valamint az ikonikus gibanicát is, mely a Muravidék legismertebb süteménye. A programok után továbbutazás a szálláshelyre, a szobák elfoglalását követően vacsora.

2. nap: Maribor, a szlovén gasztronómia fellegvára

Reggeli után egész napos szabadprogram, pihenés, gyógyfürdőzés a szállodában és a szomszédos Therme Ptujban. Akik ezen a napon is útra kelnének, azok fakultatív kirándulás keretében velünk tarthatnak egy igazi gasztronómiai élménytúrára MARIBOR-ba, Szlovénia második legnagyobb városába. A Dráva partján fekvő teleülés kulturális és gazdasági központ, hangulatos terein pezsgő élet folyik. Ha még nem jártunk itt, azt hihetnénk, hogy ez a város nem rendelkezik olyan különleges látnivalóval, ami jelképe lehetne, ám ez tévedés. Az óváros középső részén, Lent városrészben, az Öreg Szőlő Háza előtt található a legöregebb szőlőtőke a világon. Fajtája a Fekete Bársony, vagy Modra Kavčina. A szőlő bizonyítottan több mint 400 éves és így a világ legöregebb szőlőtőkéjeként jegyzik a Guinness Rekordok könyvében. A tőkéről még mindig szüretelik értékes gyümölcsét. Az Öreg Szőlő Maribor, Stájerország és Szlovénia gazdag borkultúráját jelképezi. A gyalogos városnézést követően ebédre a Restavracija MAK-ba vagyunk hivatalosak, a város legjobb fine dining éttermébe, mely David Vračko sztárséf - a Michelin kalauz ajánlásával rendelkező, valamint a Gault & Millau által a legkiemelkedőbb kategóriába sorolt - konyhája. Akik kedvelik a színvonalas és egyben különleges gasztronómiai élményeket, ugyanakkor nem bánják, ha egy kicsit ki kell mozdulniuk a komfortzónájukból, garantáltan értékelni fogják a séf által kifejezetten a csoportunknak összeállított menüt. Délután visszautazunk a hotelbe, ahol még lesz idő a fürdésre is. Este vacsora a szállodában.

3. nap: Ptuj - Velenje - Celje

Reggelit követően PTUJ felfedezésére indulunk, mely Szlovénia legrégebbi állandó települése és vitathatatlanul az egyik legvonzóbb történelmi városa is. Már Traianus császár idején városi jogokat kapott, és virágzó kereskedőtelepüléssé, légiós szálláshellyé nőtte ki magát. A ma látható nevezetességek egy része is ehhez a történelmi időszakhoz köthető. Zegzugos középkori utcácskái, terei és templomai egyedi bájt kölcsönöznek a településnek. A város felett magasodó dombon áll Ptuj legfontosabb látnivalója, a vár, amely a XV. században rövid ideig Mátyás uralma alá tartozott. Elhagyva a Dráva mentét, a Savinja völgyében utazunk tovább. Itt található VELENJE, mely az 1950-es években épült szorgalmas munkások kemény munkájával, és ma Szlovénia ötödik legnagyobb városa. Itt egy egészen különleges programra vagyunk hivatalosak: fejejthetetlen kalandra indulunk a föld alá! A Velenjei Szénbánya egy egyedülálló, 1888-ból származó aknával rendelkező bánya, amely 160 m mélyen tárja fel az itteni, régi szénbányászok életének titkait és szemléletesen bemutatja a szénbányászat hagyományait. Ez Európa, sőt a világ egyik legmodernebb műszaki múzeuma. Részünk lesz földalatti vonatozásban, különféle kiállításokat tekinthetünk meg, liftezünk, majd anno a bányászoknak járó elemózsiát fogyasztunk el a világ egyik legmélyebb étkezőjében, az itteni kantinban. A nap utolsó programjaként látogatást teszünk a három folyó, a Savinja, a Ložnica és a Voglajna találkozásánál épült kis múzeumvárosban, CELJÉ-ben. A jelentős történelmi múlttal rendelkező település fekvése igazán festői, de látnivalói sem hagyják unatkozni a városba érkező turistákat. Az Óváros hangulatos, keskeny utcákkal, színes homlokzatokkal, történelmi építményekkel csábít egy kellemes sétára. A programok után visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

4. nap: Felsőlendva vára - Bántornya - Bagonya - Vinarium Lendva - Budapest

Kirándulásunk utolsó napja sem telhet el különleges élmények nélkül! A magyar határhoz egészen közel, Felsőlendva (Grad) település fölött magasodik Szlovénia legnagyobb vára. A legenda szerint templomos lovagok rakták le alapjait, napjainkban hatalmas fák veszik körül a várat, melynek falai már több mint 800 éve dacolnak az idővel. A felújított helyiségek a természet és a kultúrtáj, valamint Goričko történelmi és etnológiai örökségének bemutatását szolgálják. A várlátogatást követően két különleges templomot keresünk fel. A magyar határ közelében fekvő Bántornya igazi művészettörténeti csemegét rejt. A román alapokon nyugvó, gótikus stílusjegyeket is mutató templomának falán az 1380-as évekből származó freskók láthatók. Az itáliai trecento stílusában festett alakok Aquila János mester keze munkáját dicsérik, aki a veleméri templom freskóit is készítette. A templom falán megelevenednek a Szent László-legenda képsorai, a Katalin-, Zsuzsanna- és Borbála-legenda története, valamint számos nagy szent alakja is felkerült a templom falára. A muravidéki Bagonya községben találjuk Szlovénia egyik leghíresebb egyházi épületét, az Urunk mennybemenetelének templomát. A már messziről látható, jellegzetes templom középkori eredetű és a zseniális szlovén építész, Jože Plečnik tervezte és építette át 1924 és 1927 között. A rendkívül jól sikerült átépítés során kitűnően megtalálta és ötvözte sajátos, modern stílusát és formanyelvezetét a helyi építészeti örökséggel. Utunk záróakkordjaként a vidék ikonikus épületében búcsúzunk Szlovéniától. A Lendva-hegyen épült Vinarium-kilátótorony kör alakú, 53,50 méter magas, földszinttel és kilenc emelettel. Tetejéről egyszerre láthatjuk be négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területeit, s a környező látványos szőlőbirtokokat. A torony éttermében megkóstoljuk a finom bograč-ot, és eszünk hozzá frissen sült muravidéki perecet. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos körutazás Muravidéken és Alsó-Stájerországban, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
34 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére