4 napos körutazás 1 főre Görögországban, az ókori Hellasz nyomában, repülővel, reggelivel, idegenvezetéssel – Athén, Delphoi, Olümpia, Mükéné

Ajánlat kód: 34061
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

198.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34061

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogasd meg az ókori Hellasz ikonikus helyszíneit, épületeit egy 4 napos történelmi időutazáson!

Időpont

  • 2019. szeptember 29-október 2.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték kb.  45.000 Ft/fő változhat
  • Belépők kb. 86 €

Program

1. NAP: BUDAPEST – ATHÉN

Menetrend függvényében, várhatóan reggel indulás Budapestről, és a délelőtti órákban érkezés Athénba. Egyből a görög főváros felfedezésére indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz templom, amelyek visszavezetnek bennünket Archimedes korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görö­gül „felső várost” jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. Az épület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot. Itt található például a számos ókori emlék mellett a „Moszkhotorosz”, az a nevezetes archaikus kori szobor, amely egy fiatalembert ábrázol, aki kost visz a vállán (Kr. e. 570). A délután folyamán továbbutazunk a Peloponészoszi-félszigetre. Útközben megállunk a Korinthoszi-csatornánál, melynek építésében magyar szakemberek is segédkeztek. Este elfoglaljuk szálláshelyünket a félsziget keleti részén.

2. NAP: EPIDAUROSZ – NAFPLION – MÜKÉNÉ

Délelőtt Epidauroszba látogatunk el, ahol az ókori Görögország legjobb állapotban fennmaradt színházát keressük fel ami idő­számításunk előtt a negyedik században épült. A színház akusztikája a mai napig elképesztő. A terület az ókorban nagyon fontos gyógyhely is volt. A görög mitológiában a gyógyítás istenének számító Aszklépiosznak a szentélye, az Aszklépieion állt itt. Ez egyúttal gyógyhely és kezelési központ is volt, mert a szentély papjai egyben orvosok is voltak, akik orákulumokkal és az orvostudomány eszközeivel igyekeztek visszaadni a páciensek egészségét. Ezután a félsziget talán leghangulatosabb kisvárosába, Nafplionba utazunk, ahol a belvárosban egy kellemes sétát teszünk. Láthatjuk a város fölé magasodó Palamidi erődöt, 216 méteres magasságban építették a velenceiek barokk stílusban, majd 1715-től több mint száz évig török kézen volt; a városból közel 1000 lépcsőn lehet feljutni. A déli órákban továbbutazunk Mükénébe és a város gazdag történelmi emlékeivel ismerkedünk. Ez az első olyan város, amelynek volt fellegvára, ennek romjait is természetesen meg fogjuk nézni. Láthatjuk majd többek között a világhíres oroszlános kaput is, ami a fellegvár bejárataként szolgált. Az ókor ősi útjain sétálni és közel 2.000 éves épületek maradványait megtekinteni maradandó élmény. A nap végén elfoglaljuk szállásunkat a félsziget közepén.

3. NAP: OLÜMPIA

Reggeli után Olümpia romvárosába látogatunk el, mely az ókor legfontosabb sporteseményének, az olimpiai játékok helyszíne volt. A versenyt minden olimpiászban (négyévente) tartották. Az eseményt i. e. 776-ban vagy korábban rendezték meg először Zeusz tiszteletére, majd 1170 évvel később, 393-ban törölte el I. Theodosius római császár, mivel a versenyt pogány jellegűnek tartotta. Megtekintjük az ókori arénát, a futópályákat, sőt idegenvezetőnk megmutatja, hol gyújtják meg 4 évente az olimpiai lángot. Ezt követően megnézzük a város népszerű múzeumát, amelynek legértékesebb darabja a híres Hermész-szobor. Hermészt a görög istenek hírnökének tartották, ismert volt ravaszságáról és furfangjairól. Olümpiai nézelődésünk után továbbutazunk és Pátranál elfoglaljuk szállásunkat, ahol szintén lesz fakultatív vacsorázási lehetőség.

4. NAP: DELPHOI – ATHÉN – BUDAPEST

A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba látogatunk el. A delphoi jóshely eredete a mükénéi korba, az i. e. 1500 körüli időkre nyúlik vissza. Ekkor még csupán egy egyszerű, babérágakból készített kunyhó állt itt – ami a Föld istennőjének, Gaiának szentelt hely volt. Azért választották éppen ezt a helyet, mert a talaj nyílásaiból kábító hatású vulkáni gázok szivárogtak elő, és az ősi hiedelem szerint a jóserő a Föld méhéből áradt. Az archaikus időkben a települést a világ közepének tartották, itt volt a „Föld köldöke”. Az Apollón-templom szívében égett az az örökmécses, amelynek lángját Prométheusz az Olümposzról lopta el az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között is fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedünk meg abban a városban, amely több mint ezer évig volt a hellén világ vallási központja. Delphoi programunk után az athéni repülőtérre indulunk. Várhatóan a késő esti órákban hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos körutazás 1 főre Görögországban, az ókori Hellasz nyomában, repülővel, reggelivel, idegenvezetéssel – Athén, Delphoi, Olümpia, Mükéné

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére