4 napos kirándulás Tokaj, Zemplén és a Felső-Tisza vidékén, busszal, félpanzióval, borkóstolóval

Ajánlat kód: 41134
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

115.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41134

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár Magyarország legvadregényesebb szeglete!

Opciók

  • 2022.10.06. - 2022.10.09.: , 115.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást autóbusszal
  • A megadott szállást
  • A félpanziós ellátást (reggeli és 3 vadétel vacsora)
  • A borkóstolót a Rákóczi Pince és Udvarházban
  • A megadott programokat
  • A magyar nyelvű csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyeket (helyszínen fizetendő) kb. 8 600 Ft/fő
  • Az útlemondási biztosítást 2,2%

Felár

  • Egyágyas felár: 27.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Baskó - Utazás Anonymus földjén

Indulás reggel 7:00 órakor Budapestről. Utazás Tiszalökre. A tiszadobi Andrássy kastélyt felújítják, így sajnos októberig zárva tart. Az elmaradó Tiszadob, Andrássy-kastély program helyett a csoport a Tiszalöki Erőművet, Tiszalöki Arborétumot és a Torkolat kilátóteraszt fogja meglátogatni. A vízerőművet csak kívülről tudjuk megtekinteni a jelenlegi járványügyi szabályozásoknak megfelelően. Ezt követően sétát teszünk a 31 hektár területű Arborétumban. Továbbutazás a Szabolcsi földvárhoz. Anonymus krónikájának „fellapozása” mit is írt Szabolcs vezérről, illetve az erősség megépítéséről. Néhány szó az Avar Kaganátus (568 – 822) koráról, illetve a hun-magyar azonosság leírásairól a magyar krónikákban (Gesta Hungarorum; Kézai Simon Magyar Krónikája; Képes Krónika; Tarih-i Üngürüsz). Séta az igen tekintélyes falak körül, néhány szóval Árpád nagyfejedelem (845-907) koráról és tetteiről. Rövid utazás Balsára, a Tisza partra. A kenézlői rév fotózása, rövid séta a parton, kutakodással – vajon tényleg itt voltak Bulcsú vezér legelői? Délutáni utazás Tarcalra, az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Tokaj-hegyaljai borvidék talán legszebb fekvésű településére.  Fényképezés a névadó Tarcal vezér szobránál, néhány szó a tarcali szőlőket birtokoló királyokról és bárói családokról, majd séta a Kopasz-hegy oldalában az óriási Áldó Krisztus szoborhoz és kilátóponthoz. A rendelkezésre álló időtől függően séta a Bányató „tengerszem” körül, a festői panorámák élvezetével. Koraesti indulás a Zempléni-hegység mélyén megbúvó szállásunkra, Baskó zsákutcás falujába. Útközben ismertető a Nagy-Milictől Tokajig húzódó hegység természetföldrajzáról, természeti értékeiről és Baskót benépesítő ruszin kisebbségről. Közös zempléni vadétel vacsora. Éj Erdőbényén, a Zemplén mélyén.

2. nap: UNESCO világörökségi Tokaj-hegyaljai borvidék, Kossuth Lajos Amerikában

Reggeli után utazás „Zemplén fővárosába”, Sátoraljaújhelyre. Útközben történetek a várost és környezetét valaha birtokló Aba nemzetségről, V. István (1270-1272) király 1262-ben kelt városi jogairól és a Pálos rend letelepedéséről a Barátszer városrészben. Néhány szó és adat a Trianon előtti Zemplén- illetve Abaúj-Torna vármegyékről, majd a Rákócziak szerepéről a megyeszékhely életében. Séta a belvárosban, rövid pihenővel az 1768-ban átadott néhai Megyeházánál. Rövid történetek az 1808-ban ide költözött Kossuth család életéből, Kossuth Lajos ügyvédi oklevelének itt történt kihirdetéséről, itt elmondott első szónoklatáról, s a korról, amikor Kossuth a város ügyésze volt. A Mit csinált Kossuth Amerikában? kérdés körbejárása. (1849 és 1894 között Kossuth 45 évet élt külföldön, jó egészségben. Hogyan töltötte ezt a fél évszázadot?) Látogatás a Zsolyomka pincevárosrészben, majd séta a Szár-hegy Magyar stációi mentén a Turul szoborhoz. (Trianon „a várost szó szerint is elvágta” – hiszen vasútállomását és sínpályáit is Csehszlovákiának adták – a „Magyar Kálvária” ennek is emléket állít.) Utazás Karosra, a Honfoglalás Kori Látogatóközpontba – a leggazdagabb kárpát-medencei harcos temető(k) kiállítására. Séta a Régészeti Parkban, az itt feltárt 73 sír nagyszerű tárgyi emlékeinek megismerésével. Délutáni érkezés Tokajba, útközben legendákkal a legendás borokról. A Kopasz-hegy lábánál, a Bodrog és a Tisza összefolyásánál települt kereskedővárost 1067 óta méltatják az oklevelek. A Királyok bora – a Borok királya, az aszú egyetemes érték, UNESCO világörökségi kincs. Séta a történelmi belvárosban, majd 6 boros kóstoló és látogatás a Rákóczi Pince és Udvarházban – ahol Szapolyai Jánost királynak választották 1526-ban. Koraesti utazás szálláshelyünkre, borozgatással a buszon, János király és Ferdinánd király – illetve Széchenyi és Kossuth vitáinak újrahangolásával… Közös zempléni vadétel vacsora. Éj Erdőbényén, a Zemplén mélyén.

3. nap: Zemplén vadonja és históriás helyei

Reggeli után utazás Gönc kicsiny, de annál nagyobb hírnevű városkájába. Gönc német telepeseit 1219-ben említették először, az Árpád-kor utolsó évtizedeiben vált Aba Amadé országbíró és nádor hatalmi központjává. Károly Róbert kobozta el az Abáktól, majd sokáig uralták a husziták. 1570 – 1647 között Gönc volt Abaúj vármegye székvárosa. Károli Gáspár itt fordította magyarra a Bibliát, s itt készültek a leghíresebb „távolsági hordók”, a 136,6 l-es gönci hordók. Közös látogatás a Károlyi Gáspár Biblia Múzeumban, majd a Huszita háznál. Továbbutazás Telkibányára, a néhai aranybányavárosba. Teluky falu aranybányáit 1270-ben kiadott oklevelek említették először, bányavárosi rangját Nagy Lajos király adományozta 1341-ben. Bástyákkal megerősített falait 1395-ben fejezték be, aranykészletei a XVI. században merültek ki. Itt indult a magyarországi porcelángyártás, Bretzenheim Ferdinánd herceg üzemében. Séta a bűbájos falucskában az Érc és Ásványbányászati Múzeum (Helytörténeti kiállítás) megtekintésével. Utazás Magyarország legészakabbi településére, s legfestőibb helyreállított fellegvárához – Füzérre. A vár a korai Árpádok idején erdőispánsági székhely, majd rövid ideig Bánk bán fellegvára volt. A Mohácsi csata után itt őrizte Perényi Péter a Szent Koronát, a festői vidék a Perényiektől a Báthoriak, Nádasdyak, majd végül a Károlyiak birtokába került. Látogatás a nagyszerűen helyreállított és berendezett várban, a csodálatos panorámák élvezetével. Közös séta a füzérradványi kastély csodaszép angolparkjában. Esti megérkezés szállásunkra. Közös zempléni vadétel vacsora.

4. A Bodrog-parti Athén és Észak-Magyarországi fellegvárai - Sárospatak - Budapest

Reggeli, majd kijelentkezés a hotelből. Utazás Sárospatakra, „a Bodrog-parti Athén-ba”. Útközben históriák I. András (1046-1060) korából (ő építtette Sárospatak várát), Imre király (1174-1204) életéről és a városnak adott kiváltságleveléről, s az itt született Árpád-házi Szent Erzsébetről. A város a Lengyelországba tartó távolsági kereskedelem „kötelező állomásaként” nőtt kulturális központtá is, 1531-ben alapították a máig működő Sárospataki Református Kollégiumot. Közös séta a belvárosban, a Kollégium és az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Kara épületeinél, majd látogatás a Rákóczi Várban. (A Vöröstorony és a Rákócziak dicső kora kiállítások megtekintése.) Rövid szabadidő után utazás Regéc várához. Az Aba nemzetség által épített várban töltötte gyermekkorát II. Rákóczi Ferenc. Látogatásunk során felidézzük a Rákóczi-szabadságharc (1703 – 1711) legfontosabb eseményeit, Rákóczi saját szavaival – Emlékirataim c. művéből olvasgatva. A meseszép nyári táj élvezete a várfalakról.

Hazaúton előkerülnek tokaji boraink… Fakultatív becsiccsantási lehetőség hazáig…

Késő esti megérkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás Tokaj, Zemplén és a Felső-Tisza vidékén, busszal, félpanzióval, borkóstolóval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére