4 napos kirándulás Lengyelországban, Alsó-Szilézia csodái nyomában, buszos utazással, 3*-os szállással Wroclawban, reggelivel

Ajánlat kód: 35057
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

79.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35057

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Alsó-Szilézia csodáit, az impozáns várakat és hangulatos városkákat!

Időpont

  • 2022. június 16.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Buszos utazás
  • 3 éjszaka szállás 3*-os szállodában Wroclawban
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.280 Ft/fő
  • Sztornóbiztosítás: 2%
  • Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.200 Ft

Belépők (változhat)

  • Moszna vára: 12 PLN
  • Czocha vára: 30 PLN
  • Krzeszów belépő + helyi idegenvezető: 30 PLN
  • Jawor: 10 PLN

Felár

  • Félpanzió: 16.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 26.500 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest-Moszna vára-Nysa-Wroclaw

Elutazás Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba. Délután Moszna várát keressük fel. Az eredetileg barokk stílusban épült kastély - melynek összesen 99 tornya és tornyocskája van -, egy munkásból milliárdossá vált család rezidenciája volt. Falait vízköpők és élethű erdei állatok díszítik. Egy hatalmas park is tartozik hozzá, ahol vastagtörzsű, öreg fák között lehet sétálni. Továbbutazás a sziléziai Rómaként emlegetett Nysa városába, amelyben majdnem annyi a templom, mint a szent városban. Legjelentősebb a késő gótikus Szent Jakab- és Szent Ágnes-katedrális, melynek különálló harangtornyában a II. világháború után csodás módon előkerült egyházi kincseket állítanak ki. Érkezés Alsó-Szilézia történelmi fővárosába Wroclawba az esti órákban. Szállás elfoglalása.

2. nap: Czocha vára-Jelenia Góra-Krzeszów

Reggeli után kirándulás Lengyelország legnépszerűbb várához, melynek legérdekesebb elemei a tágas, gazdagon faragott faberakásokkal díszített lovagterem és a Márvány-terem a reneszánsz stílusú kandallóval. A titkos ajtók és misztikus átjárók számtalan legenda forrásai. Megtekinthetjük a pompázatos hercegi hálószobát, a középkori fegyvergyűjteményt és a vártornyot is meghódíthatjuk. A lépcsőket legyőzők jutalma egy csodás körpanoráma. Külön belépővel látogatható a minden bizarr igényt kielégítő kínzókamra, ill. a kuriózumok terme. Következő állomásunk Jelenia Góra 900 éves történelmi múltra visszatekintő, gyógyfürdőiről híres városa. Az óvárosban az összes utca a főtérre vezet, melyet árkádos házak vesznek körül. A műemlékek útvonala innen vezet a védőfalak maradványain át, a gótikus és barokk templomok mentén, a szecessziós házakkal teli utcákon keresztül a várakhoz és palotákhoz. A város szinte minden pontjából hegyeket és erdőket látunk. Utolsó megállónk Krzeszów cisztercita apátsága. Visszautazás a szállásra.

3. nap: Wroclaw-Jawor-Ksiaz

Reggeli után félnapos városnézés Wroclawban. Az Odera-folyó által behálózott városban, ahol több mint 100 híd ível át a kanyargó vizeken, az Óváros, a Főtér, a Szent Erzsébet templom, a híres wroclawi törpék, az Egyetemi Negyed és a város bölcsője, a Katedrális-sziget lesznek legfontosabb látnivalóink. Szabadidő a városban, majd délután elsőként a jawori Béke templomának épületét keressük fel, mely egyike Európa legnagyobb, favázas technológiával épült épületeinek, és az UNESCO Világörökség része. A belülről meglepően tágas, akár 7000 főt is befogadó tér kék-fehér díszítésben pompázik, a monumentális karzatok egy színház belső terét idézik. A kitűnő állapotban fennmaradt barokk stílusú, egyedi templom Alsó-Szilézia legjelentősebb műemlékeinek egyike.

Továbbutazás Szilézia legnagyobb várkastélyához, a sziklaszirten álló Ksiaz várhoz, mely Hitler tervezett főhadiszállása volt. Erre is utalhat a vezetővel látogatható kiterjedt földalatti járatok, rejtélyes alagutak, termek végeláthatatlan sora. A kastélyvár legcsodálatosabb része a barokk palotabelső a XVIII. század első feléből származó gazdagon díszített Maksymilian-teremmel. A várat 12 teraszos díszkert veszi körül. A várkastély látogatásának legszebb része a monumentális épület körülsétálása, a különböző homlokzatok, romantikus kertek, történelmi hangulatú teraszok sora. A kastélyon belüli kijelölt útvonal a legszebb termeket, szalonokat veszi sorra. Visszautazás Wroclawba.

4. nap: Opole-Budapest

Reggeli után utazás a lengyel Velenceként is emlegetett Opole városába. Hangulatos vízparti házsorai mellett a firenzei Palazzo Vecchio mintájára épült reneszánsz városháza épülete is olaszos hangulatot kölcsönöz a városnak. Városnézés, rövid szabadidő, majd hazautazás. Érkezés Magyarországra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás Lengyelországban, Alsó-Szilézia csodái nyomában, buszos utazással, 3*-os szállással Wroclawban, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére