4 napos kirándulás Dél-Dunántúlon, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel, villánykövesdi borkóstolóval

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

59.400 Ft

Megveszem
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
Ajánlat kód: 38391

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Dél-Dunántúl szépségeit, történelmi látnivalóit és mennyei borait!

Időpont

 • 2021. április 18-21.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Az autóbuszos utazást
 • 3 éjszakai szállást Pécs belvárosában (a Király utcában) egy 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban
 • Reggelit
 • A helyi idegenforgalmi adót
 • Az útlemondási biztosítást
 • A felsorolt programokat
 • Az idegenvezetést
 • A villánykövesdi borkóstolót

Az ár nem tartalmazza

 • Belépők

Felár

 • Félpanziós felár: 12.300 Ft (3 vacsora)
 • Egyágyas felár: 22.100 Ft

Program

1. NAP: MOHÁCS, PÉCS (BELVÁROS)

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.45-kor. Budapestről az autóbusz 7 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Dunaújváros – Paks – Szekszárd útvonalon a Baranya megyei Mohácsra.

Mohács városa elsősorban az 1526. évi csatavesztés miatt került be a történelemkönyvekbe, így első megállónk a várostól délre fekvő Nemzeti Emlékhely. Az 1976-ban megnyílt park 1700 szerencsétlenül járt magyar katona nyughelye, de a főhajtáson túl a csata történetével is megismerkedhetnek a látogatók (kiállítás, filmvetítés stb.). Ezt követően séta Mohács központjában, lehetőség a híres Busóudvar megtekintésére, amely elénk varázsolja ennek a különös népszokásnak a hangulatát.

A kora délutáni órákban továbbutazás a kellemes klímája miatt mediterránnak mondott Pécsre, Magyarország 5. legnagyobb városába. A települést – Sopianae néven – még a rómaiak alapították a II. század elején; gyakorlatilag azóta kulturális fellegvár (egyházi központ, egyetemváros). Ókeresztény emlékei az UNESCO Világörökség részét képezik. Városnéző séta Pécs belvárosában (székesegyház, püspöki palota, ókeresztény emlékek, Káptalan utca – a múzeumok utcája, dzsámi, Széchenyi tér, Zsolnay-kút, Király utca – a város fő sétálóutcája), majd lehetőség idegenvezetőnkkel a Csontváry Múzeum meglátogatására.

Szállás Pécs belvárosában, a Király utca egyik szállodájában (3 éj).

2. NAP: MÁRIAGYŰD, SIKLÓS, NAGYHARSÁNY, VILLÁNY, VILLÁNYKÖVESD (BORKÓSTOLÓ), PÉCS (MECSEK)

Egész napos kirándulás Baranya megye délkeleti részébe. Első megállónk Máriagyűd, az ország egyik legrégebbi Mária-kegyhelye, ahová a hagyomány szerint pécsi püspökként maga Janus Pannonius is elzarándokolt. Látogatás a bazilikában, majd továbbutazás Siklósra.

A Villányi-hegység lábainál elterülő Siklós várát a XIII. században emelték, de a jó állapotú erődítményt a „Tenkes kapitánya” című filmsorozat tette országszerte ismertté. A vármúzeum megtekintése során utasaink gótikus és reneszánsz részleteket, várbörtönt, rózsakertet, bormúzeumot és sok egyéb érdekességet is láthatnak. Ezt követően séta Siklós belvárosában (érdekes ortodox templom, dzsámi stb.).

A kora délutáni órákban továbbutazás Villányba, útközben megálló Nagyharsány község Árpád-kori templománál. A „bor városaként” is emlegetett Villány napjainkban Magyarország egyik legvonzóbb borvidékévé nőtte ki magát. A Villányi-hegység lejtőin a XVII. század vége óta foglalkozik szőlőtermesztéssel az alapvetően német eredetű lakosság, így nem csoda, hogy hosszú évszázadok óta készülnek itt a jobbnál jobb vörösborok. Szabadidő Villány központjában, a pincefaluban, majd látogatás a szomszédos Villánykövesd egy híres pincészetében (borkóstoló).

Ezen a napon a késő délutáni órákban térünk vissza Pécsre, így még marad idő megismerkedni a Mecsek lábánál épült megyeszékhely hegyvidéki részeivel: Tettye, tettyei romok stb.

3. NAP: ORFŰ, SZIGETVÁR, ORMÁNSÁG (SELLYE, KÓRÓS)

A Mecsek hegyein átkelve az Orfű község mellett létrehozott mesterséges tavaknál kezdjük a napot: ismerkedés a vidék hangulatával a tavakat körülölelő panorámaútról, majd lehetőség a Kemencés Udvar és a tájház megtekintésére.

A késő délelőtti órákban nyugat felé indulunk, következő megállónk Szigetvár. A vár 1566. évi török ostroma az önfeláldozás szép példája, hiszen a felmentő sereg híján minden reményét elvesztő védősereg Zrínyi Miklós vezetésével a csata végén kirohant a többszörös túlerőben lévő törökök közé. Az események jelentőségét növeli, hogy az ostrom során veszítette életét – ágyban, párnák közt – a már idős Nagy Szulejmán szultán is. A csatának a híres hadvezér dédunokája, a költő Zrínyi Miklós állított emléket „Szigeti veszedelem” című eposzában. A vár megtekintésén túl utasainknak városnéző sétára is lehetősége nyílik, sőt a program végén a Magyar-Török Barátság Parkjába is ellátogatunk, amit 1994-ben alapítottak a megbékélés jegyében.

Délután továbbutazás a Dunántúl egyik legeredetibb néprajzi tájegységébe, a Dráva árterületén fekvő Ormánságba. A terület „fővárosában”, Sellyén, lehetőség az érdekes Ormánsági Múzeum megtekintésére (népművészeti emlékek, szánon húzott talpasház stb.), majd séta a Draskovich-kastély kellemes parkjában. Következő megállónk Kórós, ismerkedés a református templom egyedülálló festett kazettás mennyezetével.

A kora esti órákban visszautazás Pécsre.

4. NAP: PÉCS (ZSOLNAY-NEGYED), PÉCSVÁRAD, ZENGŐVÁRKONY, ÓBÁNYA

A délelőttöt még Pécsett töltjük: látogatás a Zsolnay Kulturális Negyedben, ami a 2010. évi Európa Kulturális Fővárosa projekt legjelentősebb beruházása volt. Az 1853-ban alapított Zsolnay porcelángyár területén egy modern kulturális fellegvárat alakítottak ki. Ismerkedés a Zsolnay család és a gyár történetével, az eozin titkával, lehetőség a Látványmanufaktúra és a legszebb Zsolnay tárgyakat felvonultató Gyugyi kiállítás megtekintésére.

A déli órákban búcsú Pécstől, következő megállónk Pécsvárad. Látogatás a Szent István király alapította bencés kolostor romjainak és a körülötte felépített ősi várnak a területén, ahol annak idején Vak Béla királyunk ifjúkori éveit töltötte. A vármúzeum legérdekesebb része az a jó állapotban fennmaradt román stílusú kápolna, ahol még freskótöredékek is tanulmányozhatók.

Szabadidőt követően továbbutazás a szomszédos Zengővárkony községbe, lehetőség a Míves Tojás Gyűjtemény megtekintésére. A múzeum egyedülálló kincsei betekintést nyújtanak a húsvéti időszakhoz kapcsolódó népszokások világába.

Programunkat a Mecsek erdőségei között megbúvó Óbányán zárjuk. A többségében svábok lakta, alig 100 lelkes falucskát természeti értékei és jól karbantartott házai miatt sokan „magyar Svájc”-ként emlegetik. Séta a faluban a pisztrángos tóig, majd szabadidő, illetve könnyű túrázási lehetőség.

Hazautazás a Szekszárd – Paks – Dunaújváros útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos kirándulás Dél-Dunántúlon, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel, villánykövesdi borkóstolóval

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
29 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére