4 napos kirándulás az ausztriai Salzkammergut tavai és hegyei között, buszos utazással, reggelivel

Ajánlat kód: 35589
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

119.900 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35589

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj Ausztria egyik legszebb vidékén, mesés tavak és csodálatos hegycsúcsok között!

Időpont

  • 2024. augusztus 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás panzióban
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza (változhat)

  • Kötelezően fizetendő Audio-guide: 2.200 Ft/fő
  • Biztosítás: 2.800-Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2,8 %
  • Belépők
    • Linz kisvonat 8 EUR
    • Hallstatt Csonttemplom 1,50 EUR
    • Sasfészek 16,10 EUR
    • Sóbánya 15,50 EUR
    • Hohalpenstrasse 6,50 EUR
    • Salzburg helyi idegenvezető 5 EUR

Felár

  • Félpanzió: 30.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
  • Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
  • Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút - 07:00
  • Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Program

1. nap: Linz-Hallstatt-St. Gilgen
Utazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, Linzbe, amely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A Duna kettéosztja Linzet. A város legmagasabb pontja, a Pöstlin hegy az új városrész fölé magasodik. Linz megtekintéséhez a helyi „kisvonatra” ülünk fel az óváros szívében. A rövid kisvasutas városnézés alatt átfogó képet kapunk Linz történelméről és fejlődéséről. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik gyöngyszeméhez a Salzkammergut-i tóvidékre, Hallstattba. A hallstatti tó partján fekvő kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A település egyetlen főutcából áll, a tó és a sziklafal közti szűk helyen a hegyoldalhoz tapadva, szorosan egymásra épültek a házak. Kanyargós kis utcái, középkori piactere, templomai, sóbányája, a vaskori kultúra leletei és természeti szépsége miatt a városkát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A Salzkammergut-i tóvidéken átutazva rövid fotószünetet tartunk a 11 km hosszú Wolfgang-tónál St. Gilgen-ben, amely a Schafberg és a Zwölfer ölelésében fekszik. Érkezés a Salzburg közeli szálláshelyre (3 éj) az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden
Reggeli után Németországba, a Bajor tartomány déli részében található Berchtesgadenbe kirándulunk. Az egykori királyi üdülőhelyet a Bajor-Alpok legfestőibb hegyei, köztük a Watzman és a Jenner veszik körül, híresek a város festett házai, középkori utcái, az egykori Wittelsbach kastély és templomai is. Elsőként a „Sasfészket” (Kehlsteinhaus)*, Hitler hegytetőre épült egykori vendégházát tekintjük meg. Az épület az Obersalzbergen 1834 méter magasan található, amelyet speciális helyi autóbusszal és a hegy belsejében kialakított lifttel közelítünk meg. A házból és a teraszokról csodálatos panoráma nyílik a Berchtesgadeni Nemzeti Parkra, a Bajor-Alpok környező hegycsúcsaira, valamint a távoli Salzburgra (*Amennyiben – pl. időjárási okokból – a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. Séta a gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tavának partján. A hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör, Németország egyik legimpozánsabb része, partján éttermekkel és ajándékárusokkal.). Következő állomásunk a madártávlatból már megcsodált Berchtesgaden 500 éves sóbányája, ahol helyi vezetéssel ismerkedhetünk meg az egykori sóbányászat rejtelmeivel. Védőruhába öltözve, kisvasúttal 650 métert utazunk a hegy belsejébe, ahol két bányászcsúszda, csónakkal járható bányató és interaktív kiállítás teszi felejthetetlenné a kirándulást. Berchtesgadeni kirándulásunkat az 1692 óta üzemelő Grassl encián pálinka- és likőrgyár kis múzeummal összekapcsolt üzletében fejezzük be, ahol nemcsak betekintést nyújtanak a szeszfőzés rejtelmeibe, de kóstolási és vásárlási lehetőséget is kínálnak a helyi specialitásokból. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Grossglockner*
Reggeli után egész napos kirándulásra az osztrák hegycsúcsok királya felé indulunk. A Grossglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Hohe Tauern Nemzeti Park része. Európa egyik legszebb magashegyi panoráma útja, a hegyeken át Salzburg és Karintia tartományokat összekötő, 1935-ben átadott 48 km hosszú Hochalpenstrasse vezet hozzá. A hegyi panoráma úton az Edelweiß csúcs alatt, 2428 méter magasan tartunk pihenőt, majd megérkezünk a 2369 méter magasan fekvő Ferenc József kilátóhoz. A Ferenc József kilátónál kiépített panoráma terasz, vendéglők, sétautak, gleccsersikló található. Tiszta időben csodás kilátás nyílik a Grossglocknerre és a Pasterze gleccserre. A hegycsúcsok, vízesések, tengerszemek látványa rabul ejti az embert. A magashegyi panoráma út a karintiai oldalon Heiligenblutnál ér véget, ami alkalmat kínál a híres Szent Vince zarándoktemplom megtekintésére. A legenda szerint kis fiolában Krisztus Szent Vérét őrzik itt, innen ered a városka neve. (*Rossz időjárás esetén biztonsági okokból a Grossglockner panorámautat lezárják, ilyen esetben a Salzkammerguti tóvidéken – pl. St. Wolfgang-ba, Bad Ishl-be, Werfeni várba kirándulunk) Visszautazás a Hochalpenstrasse-n keresztül Salzburg tartományba, érkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Salzburg-Budapest
Városnézés a Salzburgi Ünnepi Játékok miatt és Wolfgang Amadeus Mozart születési helyeként is méltán híressé vált városban, amelynek óvárosi részét az UNESCO 1997-ben nyilvánította a Világörökség részévé. A Mirabell kastély parkján keresztül vezet utunk a Salzach folyóhoz, amelyen az átívelő hidak legtöbbje Salzburg szívébe, a hangulatos, szűk utcákkal szabdalt óvárosba vezet. „Észak Rómájá”-nak olasz barokk arculatát a fenséges terek, szobrok, szökőkutak, az érseki palota, a dóm és a vár határozzák meg. A városnézés után szabadidő következik, majd hazaindulás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos kirándulás az ausztriai Salzkammergut tavai és hegyei között, buszos utazással, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
30 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére