4 napos kirándulás a boszniai piramisokhoz, buszos utazással, 3*-os szállással, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár még Szarajevó és a tengerparti Mostar

Ajánlat kód: 35547
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

49.990 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35547

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a híres boszniai piramisok magyar emlékeit!

Időpontok

  • 2021.09.25.: , 49.990 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • BBP biztosítás (70 éves korig): 2.200 Ft/fő
  • BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.400 Ft/fő
  • Kötelező idegenforgalmi adó+városbelépési díj: 20 €/fő (helyszínen fizetendő)
  • Várható belépődíjak: 15 €/fő

Felár

  • 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 9.000 Ft/fő

Program

1. nap

Indulás reggel 6:00-kor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart. (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén, majd vacsora.

2. nap

Reggeli után utazás a Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visokóba, a „boszniai piramisok völgyébe”, ahol megtekintjük a tudományos körökben nagy port kavart, 2005-ben felfedezett boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobb piramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezetőnk segítségével ellátogatunk a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz.

Délután Szarajevó belvárosát fedezzük fel, mely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszíne volt. A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport (muzulmán, ortodox, római katolikus, és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találunk itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot valamint zsinagógát is.Az 1992-1995 közötti szerb ostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhetünk, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túránk során megnézzük a nemzetközi összefogással felújítás alatt álló Nemzeti Könyvtár épületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-es merénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve várost kettészelő Miljackan, megnézzük az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatsétát tehetünk a Ferhadijan, kóborolhatunk a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízeltes helyi ételeket kóstolhatunk meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra, vacsora.

3. nap

Reggeli után elindulunk a Neretva folyó mentén Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Késő délután szabadidő Szarajevóban, majd visszatérés a szállásra, vacsora.

4. nap

Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás a boszniai piramisokhoz, buszos utazással, 3*-os szállással, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár még Szarajevó és a tengerparti Mostar

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére