4 napos kirándulás 1 személyre Ausztriában és Németországban, a Salzkammergut hegyei-völgyei között, reggelivel és buszos utazással

Ajánlat kód: 34455
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

70.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34455

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg a varázslatos Salzkammergut hegyeket egy felejthetetlen és kalandos 4 napos kiránduláson!

Időpontok

  • 2021. augusztus 05.: , 70.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka szállás panzióban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.280 Ft/fő
  • Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.200,-Ft/fő 
  • Sztornó biztosítás: 1.5%

Belépők

  • Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.200 Ft/fő
  • Linz kisvonat 8 EUR
  • Hallstatt Csonttemplom 1,50 EUR
  • Sasfészek 16,10 EUR
  • Sóbánya 15,50 EUR
  • Hohalpenstrasse 6,50 EUR
  • Salzburg helyi idegenvezető 5 EUR

Felárak

  • Félpanzió: 15.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
  • Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
  • Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő, Agip kút - 07:00
  • Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Program

1. nap: Linz-Hallstatt-St. Gilgen

Utazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, Linzbe, amely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A Duna kettéosztja Linzet. A város legmagasabb pontja, a Pöstlin hegy az új városrész fölé magasodik. Linz megtekintéséhez a helyi „kisvasútra” ülünk fel az óváros szívében. A rövid kisvasutas városnézés alatt átfogó képet kapunk Linz történelméről és fejlődéséről. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik gyöngyszeméhez a Salzkammergut-i tóvidékhez Hallstattba. A hallstatti tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. A hegy oldalába épült házai, kanyargós kis utcái középkori piactere, templomai, sóbányája, a vaskori kultúra leletei miatt a városkát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A Salzkammergut-i tóvidéken átutazva rövid fotószünetet tartunk a 11 km hosszú Wolfgang tónál St. Gilgen-ben, amely a Schafberg és a Zwölfer ölelésében fekszik. Érkezés a Salzburg közeli szálláshelyre (3 éj) az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden

A mai napon Németországba, a Bajor tartomány déli részében található Berchtesgadenbe kirándulunk. Berchtesgadent a Bajor Alpok legfestőibb hegyei a Wattzman és a Jenner veszik körül. Elsőként a Sasfészket (Kehlsteinhaus), Hitler hegytetőre épült egykori vendégházát tekintjük meg. Az épület az Obersalzbergen 1834 méter magasan található, amelyet speciális helyi autóbusszal és a ház alatt a hegy belsejében kialakított lifttel közelítünk meg. A házból és a teraszokról csodálatos panoráma nyílik a Königsee-re, a Nemzeti Parkra és az Alpok hegycsúcsaira, valamint a távoli Salzburgra (Rossz időjárás esetén, illetve október és május között a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, a hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör Németország egyik legimpozánsabb része, séta a tóparton). Következő állomásunk a madártávlatból már megcsodált Bechtesgaden városa. Híresek a festett házai, középkori utcái, az egykori Wittelsbacher kastély, templomai és sóbányája. Ellátogatunk a híres csaknem 500 éves Berchtesgadeni sóbányába. Helyi vezetéssel ismerkedhetünk meg az egykori sóbányászat rejtelmeivel. Védőruhába öltözve, kisvasúttal 650 métert utazunk a hegy belsejébe, ahol két csúszda, csónakkal járható bányató és interaktív kiállítás teszi felejthetetlenné a kirándulást. Berchtesgadeni kirándulásunkat a Grassl encián pálinka és likőrgyárában tett kirándulással fejezzük be. Szakavatott vezetéssel betekinthetünk a szeszfőzés rejtelmeibe, majd kóstolási és vásárlási lehetőséget kínálunk a helyi specialitásokból az üzletben. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Grossglockner

Kora reggeli indulást követően a Tannen hegy, a Hagen hegy és a Radstädter Tauern csodás csúcsai alatt utazunk. Útban a Grossglockner felé elhaladunk Werfen középkori vára és síversenyeiről híres Bischofshofen városa mellett. A Grossglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Hohe Tauern Nemzeti Park része. Európa egyik legszebb magashegyi panoráma útja az 1935-ben átadott 48 km hosszú Hochalpenstrasse vezet hozzá. A hegyi panoráma úton az Edelweiß csúcs alatt, 2428 méter magasan tartunk pihenőt, majd megérkezünk a 2369 méter magasan fekvő Ferenc József kilátóhoz. A Ferenc József kilátónál kiépített panoráma terasz, vendéglők, sétautak, gleccsersikló található. A csodás kilátás nyílik a Grossglocknerre és a Pasterzen gleccserre. A hegycsúcsok, vízesések, tengerszemek látványa rabul ejti az embert. A magashegyi panoráma út hivatalosan Heiligenblutnál, Karintia tartományban ér véget. Heiligenblutnál rövid pihenőt tartunk, amely alatt alkalom nyílik a híres Szent Vince templom megtekintésére. A hagyomány szerint kis fiolában Krisztus Szent Vérét őrzik itt, innen ered a városka neve. (Rossz időjárás esetén-amikor a Hochalpenstrasse biztonsági okok miatt le van zárva- a Grossglockner túra helyett a Salzkammerguti tóvidéken - St. Wolfgang, Bad Ishl–Werfeni vár kirándulunk.) Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Salzburg-Budapest

Városnézés a Salzburgi Ünnepi Játékok és a Wolfgang Amadeus Mozart miatt méltán híressé vált városban, amelynek óvárosi részét az UNESCO 1997-ben nyilvánította a Világörökség részévé. A Mirabell kastély parkján keresztül vezet utunk a Salzach folyóhoz, amelyen az átívelő hidak legtöbbje Salzburg szívébe, az óvárosba vezet. Az óváros hangulatát a szűk régi utcák, a fenséges terek, az érseki palota, a dóm és a vár határozzák meg. A városnézés után szabadidő következik, majd hazaindulás Budapestre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás 1 személyre Ausztriában és Németországban, a Salzkammergut hegyei-völgyei között, reggelivel és buszos utazással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére