4 napos kalandozás Szlovénia legszebb tájain, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok és a Postojna-cseppkőbarlang

Ajánlat kód: 36461
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

159.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 36461

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj a sokszínű, természeti kincsekben gazdag Szlovéniában, akár október 23-án is!

Időpontok

  • Március-július (bővebben)
    • elfogyott Március 28 - 31.: 159.000 Ft
    • Május 16 - 19.: 179.000 Ft
    • Május 26 - 29.: 179.000 Ft
    • Június 07 - 10.: 169.000 Ft
    • Július 09 - 12.: 179.000 Ft
    • Július 24 - 27.: 179.000 Ft
  • Augusztus-október (bővebben)
    • Augusztus 11 - 14.: 179.000 Ft
    • Augusztus 18 - 21.: 179.000 Ft
    • Szeptember 04 - 07.: 169.000 Ft
    • Szeptember 16 - 19.: 159.000 Ft
    • Október 20 - 23.: 169.000 Ft
  • Az ár tartalmazza 1 személyre

    • A leírt alapprogramot
    • 3 éjszaka szállást 3 csillagos szállodákban
    • Félpanziós ellátást
    • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
    • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
    • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
    • Magyar nyelvű idegenvezetést
    • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

    Az ár nem tartalmazza

    • Belépők ára: kb.: 96 €
    • Utasbiztosítás

    Felár

    • Egyágyas szoba 23.000 Ft

    Program

    1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LENDVA – LJUBLJANA

    Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szent István szobrát, Makovecz Imre ter­vei szerint épült Kultúrházat és a Szent Katalin templomot. Ezt követően felmegyünk a szőlőhegyre, melynek tetejére épí­tettek egy szép kilátót. Ennek érdekessége, hogy innen 3 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) tájaira is rápillantha­tunk. Folytatjuk utunkat Ljubljanába. A fővárosba érve város­nézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon (Tromostovje), melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült. 1842 óta köti össze a Ljubjanica folyó két partját, az óvárost a Presernov térrel. Egyedülálló épí­tészeti gyöngyszem. Plecnik munkái 2021‑ben felkerültek a Világörökségek listájára is. A Hármas-hídtól az oszlopos árkád­sor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piactér is. Itt nézelődési és vásárlási lehetőség. Folytatva utunkat meg­tekintjük a Sárkány Hidat, és a Ljubljanai várat, amely az egyik legjelentősebb látványossága a régiónak. Gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. Siklóval jutunk fel, amely összeköti a belvá­rost a Várheggyel. Megtekintjük a Szent Miklós Székesegyházat, mely zöld kupolájával és iker haranglábaival, továbbá rendkívül gazdag freskóival nyeri el tetszésünket. A székesegyház oldalá­ban a helyi, hangulatos éttermek helyezik ki asztalaikat, nap­ernyőiket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt helyszíne. A főváros szépen felújított főutcája szintén látványos. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Szállás egy szép ***-os szállodá­ban (3 éj) Ljubljana közelében, vacsora.

    2. NAP: SAVICA – BOHINJ – BLED – VINTGAR-SZOROS

    Ezen a napon a Triglavi Nemzeti Park leghíresebb térségét keres­sük fel. Először a Savica vízesést tekintjük meg. Egy hangulatos bükkerdőben kezdjük meg gyaloglásunkat felfelé. Időnként fel­tárul a táj és felcsillan a Bohinji-tó víztükre a mélyben. Feljebb egy nagy kanyar után érünk az út végére, ahonnan megcsodál­hatjuk a közel 60 méter magas, ferde sziklafalon lezúduló víz­esést. A vízhozam változó, a leglátványosabb, legbővizűbb tavasz végén. Visszamegyünk kiindulási pontunkhoz, folytatjuk utun­kat és rövid idő múlva a megemlékezés pillanatai következnek. Az ukanci temetőben az I. világháborús magyar hősökre emléke­zünk. Ezt követően a varázslatos Bohinji-tóhoz utazunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen termé­szet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Következő megállónk a Bledi-tónál lesz. Megcsodáljuk a híres monarchia­beli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Ezt köve­tően csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. A szabadidő alatt, aki gondolja, megkóstolhatja a híres bledi kré­mest. Ezután a Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirán­dulást. A másfél km-es szurdok kényelmesen járható. Többször átmegyünk a Radovna gyors folyású patakja fölött kialakított fahidakon. Több alkalommal egész közel lesz a két sziklafal, mely között zubog alattunk a patak. Este érünk vissza szállásunkra.

    3. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – ADRIA – PIRAN

    Reggelit követően aPostojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel káp­ráztat el bennünket. Először kisvonattal, majd gyalog megyünk be a hegy belsejébe és csodáljuk meg a látványos sztalaktitokat és a sztalagmitokat. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Meleg öltözet szükséges.) Barlanglátogatásunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy szik­lába ágyazott monumentális épület. A várban középkori beren­dezési tárgyak és egy múzeum található. Ezt követően irány az Adriai-tenger. A szlovén tengerpart leghangulatosabb város­kájába, Piranba látogatunk. Óvárosa csak gyalog járható be. Megtekinthetjük a belső kikötőt, a központi teret, melyet számos érdekes, szép épület és szűk utca ölel körbe. A középkori város­fal kapuin belül rendkívül kellemes, olaszos hangulatú belvárost találunk. A Szent György-templom teraszáról csodás panoráma tárul elénk. Szabadidő alatt sétálhatnak utasaink a tengerparton a barátságos kis üzletek és éttermek között, amikor ajándék- és emléktárgyakat is vásárolhatnak. Este visszatérünk szállásunkra.

    4. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR – DOBRONAK – NAGYKANIZSA – BUDAPEST

    Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keressük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. A városközpontnak három fő súlypontja van, első a Glavni trg (Fő tér). Itt található a reneszánsz eredetű város­háza épülete, a második Grajski trg (Vár tér) a barokk stílusú, haj­dani marburgi várral, melyben jelenleg a helytörténeti múzeum található, ill. a hangulatos Dráva-parti városrész, a Lent, a város leghíresebb nevezetességével, a világ legöregebb, máig termő szőlőtőkéjével. Programunk befejezése után folytatjuk utun­kat és a határ közelében található Orchidea Park-ot keressük fel Dobronakban. Itt nemcsak orchideákat, hanem más trópusi növé­nyeket is láthatunk. A nézelődés végén vásárlási lehetőség, majd hazaindulás, és 21 óra körül megérkezés Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

    Jó utat kívánunk!

    Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

    A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
    találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos kalandozás Szlovénia legszebb tájain, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel – vár a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok és a Postojna-cseppkőbarlang

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
24 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére