4 napos buszos kirándulás Boszniába, a misztikus piramisokhoz, félpanzióval, idegenvezetéssel

Adutours Utazási Kft
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!
Akár már:

7.000 Ft

Ajánlatkérés
Adutours Utazási Kft
1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
06 20 290 3093
www.adutours.hu/

Az ajánlat leírása

Eredj a boszniai piramisok rejtélyének nyomába!

Opciók

  • 2022. május 7.: Előleg: 7.000 Ft
  • 2022. szeptember 15.: Előleg: 7.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre – A kupon teljes ára 69.990 Ft. Az Alkuponnak fizetendő 7.000 Ft, a fennmaradó 62.990 Ft-ot a szolgáltatóval kell rendezned!

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  • VOX készülék: 2.200 Ft/fő/4nap (kötelezően fizetendő)
  • BBP biztosítás (70 éves korig): 2.200 Ft/fő
  • BBP biztosítás (70 éves kortól): 4.400 Ft/fő
  • Kötelező idegenforgalmi adó+városbelépési díj: 25 €/fő (helyszínen fizetendő)
  • Várható belépődíjak: össz.: 15 €/fő ( A belépő díjak 2021 évi árak, a változtatás jogát fenntartjuk.)

Felár

  • Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
  • 35 fő alatti létszám esetén 8.000 Ft/fő felár

Fontos

Kérjük, a kupon megvásárlását követően 48 órán belül jelentkezz partnerünknél a következő email-címen: adutours@t-online.hu

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

A vidéki fel- és leszállási helyek mindig menetirány szerinti oldalon vannak. A helyszínekről érdeklődjön partnerünknél!

Program

1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart. (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Útközben rövid megálló Eszéken, ahol kellemes sétát teszünk a történelmi várnegyedben. Este a szállás elfoglalása Szarajevó környékén, majd vacsora.

2. nap:

Reggeli után utazás a Szarajevótól 30 kilométerre fekvő Visokóba, a "boszniai piramisok völgyébe", ahol megtekintjük a tudományos körökben nagy port kavart, 2005-ben felfedezett boszniai piramisokat. Semir Osmanagić, Amerikában élő bosnyák üzletember-régész szerint ezek Európa legrégibb és legnagyobb piramisai. Igencsak érdekes adalék, hogy Szakács Gábor és Friedrich Klára íráskutatók a piramisok alatti alagutakban feltárt írásos köveken eddig a székely-magyar rovásírásnak több mint 20 betűjét azonosították. Vezetőnk segítségével ellátogatunk a környék legjelentősebb régészeti feltárásaihoz.

Délután Szarajevó belvárosát fedezzük fel, mely az I. Világháborút kirobbantó Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének a helyszíne volt. A város rendkívüli hangulatát a történetét alakító négy vallási csoport (muzulmán, ortodox, római katolikus, és zsidó) által hátrahagyott kulturális örökség adja. Néhány száz méteren találunk itt mecsetet, ortodox és katolikus templomot valamint zsinagógát is.Az 1992-1995 közötti szerb ostrom felbecsülhetetlen károkat okozott a városnak, de az utcákon sétálva e szörnyű korszaknak már alig látni nyomait. Olyasfajta irigylésre méltó lendületet érezhetünk, ami minden idegen idelátogatónak a csodálatára szolgál. Városismerkedő túránk során megnézzük a nemzetközi összefogással felújítás alatt álló Nemzeti Könyvtár épületét, a Ferhadija sétányon található Sebilj kutat, a piactéri Havadzsi-dzsámit, az 1914-es merénylet helyszínéül szolgáló, Gavrilo Principről elnevezett Princip hidat (más néven Latin híd), valamint átkelve várost kettészelő Miljackan, megnézzük az askenázi zsinagógát. Városnézés után szabadprogram (hangulatsétát tehetünk a Ferhadijan, kóborolhatunk a bazárban, vagy ebéd gyanánt ízeltes helyi ételeket kóstolhatunk meg, például a négyféle ízesítésben kapható bureket). Este visszatérés a szállásra, vacsora.

3. nap:

Reggeli után elindulunk a Neretva folyó mentén Mostarba, Bosznia-Hercegovina legszebb városába. Megérkezve megnézzük a város legjelentősebb látnivalóját, az Öreg-hidat (Stari Most). A 400 évig álló híd 1993 novemberében a bombázások által a környező óváros egyéb épületeivel együtt elpusztult, s mára csupán e régi hídnak a nemzetközi összefogással 2004-ben újraépített tökéletes mását láthatjuk. Sétálhatunk a hangulatos galériákkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcákon, vagy török kávét kortyolgathatunk a kitűnő kávézók egyikében. Késő délután szabadidő Szarajevóban, majd visszatérés a szállásra, vacsora.

4. nap:

Reggeli után a szállás elhagyása. Indulás haza. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
06 20 290 3093

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos buszos kirándulás Boszniába, a misztikus piramisokhoz, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Bár a kupon előleges, de ha szeretnéd ajándékba adni, hogy az ajándékozottnak már ne kelljen fizetnie a szolgáltatónál, akkor vásárlás előtt írj nekünk egy emailt! Mi kiállítunk egy utalványt az ajándékozott nevére, amit kinyomtatva vagy elektronikusan is át tudsz adni. Ilyen esetben a kupon teljes árát nekünk fizeted, így a megajándékozottnak már semmi tennivalója nem lesz!

Beváltható: 2022.09.15.-ig
Az Alkupon megvásárlását követően 48 órán belül jelentkezz az adutours@t-online.hu email címen! • Bármennyi Alkupon vásárlóható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére