4 napos aktív kaland az ausztriai Alpokban, buszos utazással, félpanzióval, 3*-os szállással, idegenvezetéssel és túravezetéssel

Ajánlat kód: 41091
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

149.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41091

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódítsd megf az ausztriai Alpok csúcsait!

Opciók

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 3 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Reggeli büférendszerben és négyfogásos vacsora
  • Idegenvezetés és túravezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Idegenforgalmi adó: kb. 2,5 €/fő/éj
  • Belépők
    • Admonti Apátság Könyvtára: kb. 20 €/fő
    • Wörsachklamm (szurdok): kb. 5 €/fő
    • Hajójegy Hallstatt: kb. 15 €/fő
    • Felvonójegy - Rudolfsturm: kb. 20 €/fő
    • Sóbánya (egyénileg): kb. 36 €/fő
    • Grünberg felvonó+lombkorona sétány kb. 30 €/fő
    • Grünberg nyári szánkópálya  kb. 10 €/fő

Fakultatív program

  • Kirándulás Hallstattba: 15 €/fő + hajójegy és felvonójegy

Program

1. nap:

Indulás 5:00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül, útközben két megállással.

Délelőtt érkezünk a stájer Gesause Nemzeti Park 2000 méteres csúcsai lábánál megbúvó Admonti kolostorhoz. Az 1074-ben épült bencés épületegyüttest, annak világhírű könyvtárát, helyi idegenvezetőnkkel tekintjük meg. A világ legnagyobb kolostori könyvtárterme a kolostor mintegy kétszázezer kötetéből, közel hetvenezret őriz. További különleges és értékes dokumentumok azok a kéziratok, amelyek a 8. századból származnak valamint 530 ősnyomat. A látogatás alatt fény derül a kolostor magyar vonatkozásaira is.  

A kolostortól a Wörschachklamm-hoz, Stájerországban „vadromantikusnak”, míg magyarul inkább „vadregényesnek” becézett szurdokhoz utazunk. A víz által évezredek alatt kivájt hasadékban biztonságos fahidak, fapallók, falépcsők várnak bennünket. A kirándulást a szurdokban kezdjük, majd a vízeséseket magunk mögött hagyva, felkaptatunk a fennsíkra. Elhaladunk a Vorberger hegyitanya és a kénes források (Schwefelquellen) mellett, majd a körtúrát az 1168-ban épült Wolkenstein grófok várának romjainál zárjuk.

A kirándulás adatai: könnyű kirándulás, 4 km, 1,5-2 óra pihenésekkel, +/- 250m szint

A szurdoktól autóbuszunkkal a szállásunkra indulunk. Az 1600 méteres magasságban fekvő hotelben wellness-részleg, finn szauna, bioszauna és infrakabin garantálja a feltöltődést. Vacsora a szállodában.

2. nap:

A bőséges büféreggeli után lehetőség van a teljes napot a szálloda wellness részlegében tölteni, esetleg önállóan rövidebb sétát tenni az 1600-1700 méteres magasságban lévő hegygerincen. A szállodából gyönyörű panoráma tárul elénk és kiváló kiinduló pont a rövidebb vagy éppen hosszabb sétákhoz. Igazi feltöltődés, kikapcsolódás, pihenés élmény lehet ez a nap.

Akiket az aktív kikapcsolódás jobban vonz, azokkal túravezetőnk felfedező túrára indul: a gerincen végigsétálunk, majd leereszkedünk a festői Steirersee, majd a Schwarzensee katlanjába. A hegyi élményeket az autentikus Leistalmhütte teraszán zárjuk. A túrán azoknak is érdemes elindulni, akik a teljes 12 kilométert nem szeretnék végigjárni, de szívesen kinyújtóztatnák végtagjaikat, hiszen bármely utunkba kerülő hütténél (Marburger Hütte, Lenzbauerhütte, Almrausch Hütte, Traweng Hütte, stb.) bevárhatják a majd visszafelé jövő csapatot. 

A túra adatai: a szintemelkedés miatt közepesen nehéz túra, 13 km, kb. 5-6 óra pihenésekkel, +/-400m szint

Az élményekkel feltöltődve, visszatérünk a szállodába, ahol a wellness-részleg nyújt majd segítséget a túra lelazításához.

Vacsora a szállodában.

3. nap:

A bőséges büfé reggeli után ismét lehetőség van a teljes napot a szálloda wellness részlegében tölteni, esetleg önállóan rövidebb sétát tenni az 1600-1700 méteres magasságban lévő hegygerincen.

Akik azonban programra vágynak, azokkal egész napos fakultatív kirándulásra indulunk Hallstattba. Autóbuszunkkal Obertraunba utazunk, majd hajóra szállunk és a tavon keresztül érjük el az UNESCO világörökségi listán szereplő, tüneményes osztrák kisvárost.

A hajóállomástól közösen fedezzük fel gyalogosan Hallstatt kevéssé ismert, de annál megkapóbb rejtett zugait. Ezt követően siklóval pár perc alatt 300 métert emelkedünk, hogy a Rudolfsturm melletti kilátóból (Skywalk) is megcsodálhassuk a mesebeli tájat.

Ezt követően mindenki szabadon választhat:

- Akinek kedve van, visszatérhet a siklóval a városkába és önállóan töltheti a délután hátralékvő részét nézelődéssel, vásárlással, pihenéssel.

- Aki további kalandokra vágyik, az felsétálhat a Hallstatti sóbánya bejáratához és vezetett túra keretében betekintést nyerhet a világ legrégebben működő bánya „mindennapjaiba”: bányászcsúszda, koncert a hegy gyomrában, sok-sok információ a sóról és a végén az izgalmas bányászvasút.

- Aki pedig a városi forgatag vagy a bánya helyett a fenyvesekbe vetné be magát, az ma sem marad kirándulás nélkül: a Rudolfsturmtól felgyalogolunk a bánya bejáratáig, majd tovább emelkedünk a fennsík széléig. Innen kényelmes erdei dózerúton sétálunk le az Eckern-völgy felső vízeséseihez, majd tovább a Waldbach patak mellett Hallstattba.

A kirándulás adatai: a szint miatt közepesen nehéz túra, 8-9 km, kb. 4 óra a pihenésekkel, +250m/-570m szint

Hallstattot hajóval hagyjuk el és térünk vissza Obertraunba, ahol vár már minket autóbuszunk. A szállásra a késő délutáni órákban érünk vissza.

Vacsora a szállodában.

4. nap:

A bőséges büfé reggeli után bepakolunk autóbuszunkba és elhagyjuk a szállodát. Ezen a napon is sok élmény vár ránk, mielőtt hazaindulnánk. Első programpontunk a Salzkammerguti régió méretben ugyan csak a második, de a legmélyebb tó versenyében 191 méterrel az első helyen álló tava, a Traunsee.

A tó északi partján álló, a Salzkammerguti hegyek ölelésében található tóparti kisváros Gmunden, felfedezésére indulunk. A városka egyik érdekessége, hogyaz egyike annak az 5 osztrák településnek, ahol villamos közlekedik, itt ráadásul már 1894-től. Szemet gyönyörködtető látvány azonban az Ort-kastély , mely egy több, mint 100 méter hosszú fahídon közelíthető meg, hiszen a tóra épült. Megismerjük a kastély névadójának titokzatos történetét, majd továbbindulunk újabb kalandokat keresni.

Aki szeretné élvezni az osztrák kisvárosi hangulatot, lehetőség van az időt a városkában, a tóparton vagy akár egy étteremben eltölteni.

Aki viszont ma is kalandra vágyik, azt a tópartról pár perc alatt 1000 méter fölé repíti a felvonó a Grünberg tetejére. Fent sétautak, egy 1400 méter hosszú nyári bob-pálya, lombkorona ösvény, és a csodás panoráma vár ránk. Nincs is kellemesebb annál, hogy ezt a szép négy napot egy ilyen helyen zárjuk.

Késő délután búcsút veszünk Salzkammergut festői vidékétől és hazaindulunk. Folyamatos utazás Budapestig, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos aktív kaland az ausztriai Alpokban, buszos utazással, félpanzióval, 3*-os szállással, idegenvezetéssel és túravezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére