Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

39.990 Ft helyett 29.990 Ft: Hosszú hétvége a világörökségi Krakkó, Auschwitz és Wieliczkai sóbánya felfedezésével - szállás, utazás, reggeli

Pannonia Program- és Utazási Iroda
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!

29.990 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
39.990 Ft 25% 10.000 Ft
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
06-1-793-8862
www.pannoniatravel.hu

Akció Leírása

Járj csodaszép tájakon, világhírű nevezetességek között!

A bájos krakkói óvárosban egybeforr múlt és jelen. A házakat, tereket látva visszaléphetsz a középkorba, ám ezzel egy időben élvezheted a város mai hangulatát, a lengyel vendégszeretetet és különleges konyhájuk remekeit.

A hosszú hétvégi kiruccanás kiváló alkalom a kirándulásra, városlátogatásra. Krakkó megismerése mellett ráadásul ellátogathatsz a híres Wieliczkai sóbányába, és Auschwitzba, így három nap alatt három UNESCO világörökségi helyszínt is felkereshetsz!

Program:

 • 1. nap: Reggel indulunk Budapestről, majd folyamatosan, rövid pihenőket beiktatva utazunk a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba. Útközben fotószünetet tartunk az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva váránál. Kora délután érkezünk meg az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett, szépséges Krakkóba, ahol közös séta keretében megtekintjük az óváros legfontosabb nevezetességeit, a középkori Európa legnagyobb főterét (Rynek), a hajdan pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgáló, árkádos Posztócsarnokot, a Mária-templomot, amelynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik el minden órában, és amelynek fő ékessége a kiemelkedő jelentőségű nürnbergi művész, Veit Stoss 15. századi, gazdagon faragott főoltára. Ezután elsétálunk a Barbakánhoz, a Flórián-kapuhoz, és a Collegium Maiushoz, Krakkó híres egyetemi épületéhez, ahol többek között a híres lengyel csillagász, Kopernikusz is tanult. Szabadprogramot követően este a szállás elfoglalása következik.
 • 2. nap: A reggelit követően visszaindulunk a belvárosba és bejárjuk a zsidónegyedet (Kazimierz városrész), valamint az egykori koronázó város történelmi központját, a Várnegyedet, amely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési helye volt. Itt található a Királyi palota (Wawel) és a Székesegyház (itt nyugszik többek között Szent Hedvig, Nagy Lajos királyunk lánya, Báthory István lengyel király, erdélyi fejedelem). A nap további részében szabadprogram, illetve fakultatív módon lehetőség nyílik a Krakkótól 70 km-re található Auschwitz - Birkenau emlékhely megtekintésére. A 3 órás program során magyar nyelvű tájékoztató segítségével ismerhetjük meg az Auschwitz-i anyatábor és Birkenau koncentrációs táborának eredeti helyszíneit, a II. világháború és a holokauszt borzalmait tényszerűen bemutató kiállításokat. Semmilyen más tájékozódáshoz, tisztelgéshez nem fogható a személyes látogatás élménye. Az emlékhely 1979 óta UNESCO világörökségi helyszín. Este rövid szabadprogram következik Krakkó belvárosában.
 • 3. nap: A reggelit követően hazaindulásig szabadprogram, vagy fakultatív lehetőségként (kora reggel!) kirándulás Wieliczka-ba, Európa leghíresebb, több mint 800 éves, világörökségi, magyar vonatkozásokkal is bíró sóbányájába. A közel 3 órás program alatt lenyűgöző világ tárul elénk, 135 méterrel a föld alatt csodálhatjuk meg a sóból kivájt folyosókat, termeket, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatokat. A bányában sószobrok, páratlan képződmények, és a munkafolyamatot illusztráló viaszfigurák kísérik utunkat, végül pedig megtekintjük a világ legnagyobb földalatti templomát, a Szent Kinga kápolnát, amelyet sóból faragott padló és hatalmas sókristályokból összeállított csillárok díszítenek. Útközben hazafelé megállunk a Magas-Tátra központjában, Zakopane-ban, amely Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Rövid sétát teszünk a több mint 2000 méteres csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban. Itt lehetőségünk van gyönyörködni a tradicionális gorál faházakban, hangulatos utcácskákban, vagy válogatni a helyi piac portékái közül, és megkóstolhatjuk a messze földön híres sajtokat is. A délutáni órákban hazaindulunk Budapestre.

Fontos tudnivalók:

 • Indulás: 6:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt); 6:20 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház Parkoló)
 • Találkozó mindkét helyen 15 perccel az indulás előtt
 • Érkezés haza: 22:00 körül
 • Kötelezően külön fizetendő: 1,5% útlemondási biztosítás
 • Egyágyas felár: 10.600 Ft
 • Az Auschwitz-i fakultatív program részvételi díja: 4.500 Ft / fő (az utazási irodában, előre fizetendő)
 • Auschwitz-i belépőjegy: ingyenes, azonban a kötelező helyi idegenvezetésért és mikrofonért 35 PLN / fő fizetendő (a buszon kell odaadni az idegenvezetőnek)
 • A Wieliczkai sóbánya fakultatív programjának részvételi díja: 3.500 Ft / fő (az utazási irodában fizetendő)
 • Wieliczkai sóbánya belépőjegy: felnőtt jegy 50 PLN / fő, gyermek és 26 év alatti diákjegy (érvényes igazolvánnyal) 33 PLN, a kötelező helyi idegenvezetésért 20 PLN / fő fizetendő egységesen (a buszon kell odaadni az idegenvezetőnek)
 • A programok sorrendje változhat
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás az utazási irodában kedvező áron köthető

Jó utat kívánunk!

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
06-1-793-8862

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Hosszú hétvége Krakkóban - 3 nap / 2 éj egy főnek. Utazás autóbusszal, háromcsillagos szállás, büféreggeli, magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkíséret. Útközben Zakopane felfedezésével, látogatási lehetőséggel Auschwitzban és a Wieliczkai sóbányában. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2016.06.14. - 2016.07.21.
Időpont: 2016. szeptember 30. - október 2. (P-V), vagy október 29-31. (Sz-H) • Az Alkupon megvételét követő 48 órán belül előzetes bejelentkezés és szerződéskötés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, telefonon (H-P 12.00-18.00), emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11./A • A szerződés megkötéséhez a következő adatokra van szükség: az utazás pontos időpontja, a program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás hely • Kötelezően külön fizetendő: 1,5% útlemondási biztosítás

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére