377.000 Ft helyett 298.000 Ft: 10 napos balkáni kaland 1 főre Albániában és Macedóniában, repülőjeggyel, félpanzióval, 3 és 4 csillagos szállodákban, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33508
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

298.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33508

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Nyaralj a Balkánon, fürdőzz a tengerben és ismerkedj Albánia és Macedónia rejtett kincseivel!

Időpont

  • 2019. július 23-augusztus 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • 9 éjszaka szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték 55.000 Ft
  • Repülőtéri transzferek 12.000 Ft
  • Belépők ára: 42 €

Felár

  • Egyágyas szoba 62.000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – TIRANA – KRUJA

Repülővel indulunk Albánia fővárosába. Tiranába érkezés várha­tóan a kora délutáni órákban. Miután felvettük csomagjainkat buszra szállunk és Kruja középkori hangulatot idéző városába indulunk. Sétát teszünk a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Skanderbeg majd a Néprajzi Múzeumot. Szállásunk és vacsoránk ebben a középkori hangulatú városban lesz.

2. NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után Durres ősi városába indulunk, ami Albániának tengerészeti szempontjából is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük mely a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15 ezer néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található kastélyt is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt és a legszebb ortodox templomot. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk (2 éj).

4. NAP: OHRID – BITOLA – OHRID

Reggel buszra szállunk és Bitola felé vesszük az irányt a Galichica Nemzeti Parkon keresztül, miközben a buszból csodálatos természeti képek tárulnak elénk. Bitolába érkezve meglátogatjuk a Szent Dimitri templomot, ami a XIX. században épült, majd felújították és jelenleg az egyik legnagyobb templom a Balkán-félszigeten. Megnézzük a Yeni mecsetet, ami 1559-ben épült és jelenleg művészeti galériaként funkcionál, és a város központjában vethetünk egy pillantást az óratoronyra is. Városnézésünk végeztével Heraclea Lyncestis ókori városába buszozunk. Ez volt az első jelentősebb város, amit a Palegónia völgyben alapítottak időszámításunk előtt a negyedik században. Programunk után visszamegyünk Ohridba. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát a város központjában, majd szállásunkra megyünk Korcában, és megvacsorázunk.

6. NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeum Várost nézzük meg, ami 2005 óra az UNESCO világörökség részét képezi. A karakterisztikus házak a tornyokat idézik és egymás fölé épültek. Nagyon különböznek egymástól, egyetlen egy közös dolog van bennük: a kő. Meglátogatjuk a város kastélyát, ami teraszként magasodik a város felé és lehetőséget nyújt, arra hogy a tájat fentről is megszemléljük. Látogatást teszünk a Nemzeti Fegyver Múzeumban ahol nagyon sokféle harci eszközt megtekinthetünk, az őskortól kezdve melyeket Albániában készítettek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

7. NAP: GJIROKASTRA – BLUE EYE – BUTRINTI – SARANDA – LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

8. NAP: LLOGARA – APOLLONIA – TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A buszból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni látogatásunkat Apolloniában kezdjük, ami egy a legismertebb archeológiai látványosságok közül az országban. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostor kertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. Folytatjuk utunkat Tiranába, szállás elfoglalása (2 éj), majd vacsora.

9. NAP: TIRANA

Reggeli után szabadidő és strandolási lehetőség. A busz kiviszi a csoportot a tengerpartra, de aki pihenne, természetesen maradhat a hotelben is. Szállás és vacsora, mint az előző este.

10. NAP: TIRANA – BUDAPEST

Az egész napot Tirana felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Skanderbeg-térre ahol a Kultúra Palotáját és az Óratornyot láthatjuk. Vethetünk néhány pillantást a XVIII. században épült E’them Bey mecsetre is. Sétánk végén bemegyünk a Nemzeti Történeti Múzeumba, és megnézzük annak kiállításait. Lehetőség van felvonóval felmenni a Dajti-hegyre. Délután a Bunkart 2 Múzeumot látogatjuk meg, a kiállítás Albánia kommunista periódusára enged rálátást. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és hazautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos balkáni kaland 1 főre Albániában és Macedóniában, repülőjeggyel, félpanzióval, 3 és 4 csillagos szállodákban, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére