320.250 Ft helyett 253.000 Ft: 8 napos dél-olasz körutazás 1 főre félpanzióval, 4*-os szállásokkal, helyi buszos kirándulásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33237
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

253.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33237

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Puglia és Basilicata különleges világát, ahol hamisítatlan dél-olaszországi hangulat vár!

Időpont

  • 2019.09.22-29.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 1 éjszaka Bariban 4*-os szállodában félpanzióval
  • 3 éjszaka Gallipolliban 4* szállodában félpanzióval
  • 3 éjszaka Monopoli környékén 4*-os szállodában félpanzióval
  • Program szerinti kóstolókat
  • Légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal
  • Magyar idegenvezető
  • Materában és Lecceben helyi idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • WizzAir repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel egy kézitáskával Kb 50.000 Ft/fő (változhat)
  • Belépők kb. 40 Euró/fő
  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • Idegenforgalmi adó 16 Euró/fő (helyszínen fizetendő!)
  • BBP biztosítás

Felárak

  • Egyágyas felár: 59.000 Ft/fő
  • Elsőbbségi beszállás plusz 2 kézipoggyász fedélzeten kb. 5.000 Ft/főtől
  • Feladható poggyász (változhat): 8.500 Ft/db (max.10 kg), 14.000 Ft/db (max. 20 kg)

Program

1 nap: Budapest – Bari – Castel del Monte – Bari

Elutazás Budapestről 10:40 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bariba 12:10 h-kor, majd utazás Castel del Montebe. Megtekintjük „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, 1240-ben épült különleges, nyolcszögletű várat. Ezután Bari felé indulunk, útközben bor és tipikus pugliai termékek kóstolása (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, fűszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, Primitivo bor).

Délután séta Bari óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz.

Szállás Bariban, vacsora a szállodában. Szállás: Hotel Excelsior 4*

2. nap. Bari – Altamura - Matera – Gallipoli (190 km)

Ma egy hosszú utazás vár ránk. Első állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román korú Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a kenyeret (Pané di Altamura) és híres Caciocavallo sajtot.

Altamurából Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú település sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. 2019-ben Európa kulturális fővárosa címét viseli majd. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot,

A kora esti órákban érkezünk Gallipoliban található szállásunkra (3 éj). Vacsora a szállodában. Szállás: Hotel Victoria Palace

3. nap: Gallipoli - szabadnap

Pihenés, fürdés vagy fakultatív séta Gallipoliban.

4. nap: Leuca – Gagliano dell Capo - Otranto - Galatina - Gallipoli (200 km)

Délelőtt Leucaba utazunk, ahol összeér az Adria tenger víze a Jón tenger vízével. Leucaban található Olaszország második legnagyobb világítótornya, az 1864-ben épült, 47 m magas Santa Maria di Leuca.

Fotószünet a Cascata Monumentale, 120 m szintkülönbségű csodálatos vízesésnél. Ezután séta az óvárosban, majd Gagliano del Capo településen megtekintjük a Cipollione fjordot és a Conde del Ciolo öblöt. A déli órákban érkezünk Otrantoba.

Városnézésünket a Borgo Antico történelmi városrészben tett sétával kezdjük. A főtéren megtekintjük a díszes óratornyot, a katedrálist, végül a tengerparton található Aragon várat, amely a várfallal együtt védelmi célt szolgált.

Kirándulásunk utolsó állomása a 12. században épült csodálatos barokk városközponttal rendelkező Galatina, melyet Puglia rejtett drágaköveként is emlegetik. Megtekintjük az 1390-ben épült román kori Santa Caterina d’Alessandria templomot és csodálatos rózsa ablakait. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap: Gallipoli – Lecce – Brindisi – Monopoli (150 km)

Reggeli után Leccébe utazunk, melyet „Dél Firenzéjének” is neveznek, számos barokk épületének köszönhetően. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a helyi püspökök hatalma alatt állt, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellet. A déli órákban indulunk tovább Brindisibe.

A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges).

A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Katedrálist a Piazza Duomo-n. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk. Szállás Monopoli közelében (3 éj). Vacsora a szállodában. Szállás: Hotel La Corvetta 4*

6. nap: Alberobello – Locorotondo – Ostuni – Monopoli (110 km)

Reggeli után Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, Alborelloba utazunk.

Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.

Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.

Délután érkezünk Ostunibe. A várost már a kőkorszakban lakták, de fénykorát az 1500 évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat a járvány miatt fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra.

7. nap: Ostuni / Monopoli – Szabadnap

Délelőtt látogatás Monopoliban. A tengerparti városka hangulatos sétát ígér a part menti „vízbe érő” házak és girbe-gurba utcák között. Az óvárosban szép templomokkal találkozunk, a legszebb egy barokk katedrális. A főtér igazi dél-olasz hangulatot áraszt. A szállodába már mindenki egyénileg tér vissza.

8. nap: Monopoli – Bari - Budapest

Reggeli után indulás Bariba. Hazautazás a 12:40 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 14:10 h-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos dél-olasz körutazás 1 főre félpanzióval, 4*-os szállásokkal, helyi buszos kirándulásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére