30.000 Ft megtakarítás: Kirándulás Erdély legcsodálatosabb helyszínein: Csíksomlyó, Haris, Gyilkos-tó és más mesés tájak, 7 nap/6 éjszaka 1 főre félpanzióval és buszos utazással

Ajánlat kód: 28233
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

99.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.( (NINCS SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 28233

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezzétek fel Erdély természeti, történelmi és kulturális kincseit 7 napos augusztusi kiránduláson!

Az ajánlat tartalmazza 1 személyre

  • Utazás légkondicionált autóbusszal
  • Elhelyezés: 6 éjszaka középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
  • Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
  • BBP utasbiztosítás

Az ajánlat nem tartalmazza

  • Egyágyas felár: 29.000 Ft
  • Belépőjegyek (kb. 150,- RON / román lej)
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

1. nap: Budapest – Nagyvárad – Bánffyhunyad – Kolozsvár (kb. 460 km)

Elutazás kora reggel, határátkelés Ártándnál. Rövid városnézés Nagyváradon. A Sebes-Körös partján elterülő települést „Erdély kapuja”-ként is szokták említeni. Átkelve a Királyhágón rövid megálló Csucsán, az egykori Boncza-kastélynál. Az első világháború idején itt élt Ady Endre, akinek felesége Csinszka (Boncza Berta) a kastély tulajdonosának volt a lánya. Ady halála után Octavian Goga román költő és politikus tulajdonába került az épület. Bánffyhunyad régi múlttal bír, lakóinak egy része állítólag tatár eredetű. A település református temploma a legismertebb látnivaló a XVI. századból. Körösfő népművészeti központ, sok szép régi házzal és faragott kapuval (kirakodóvásár, vásárlási lehetőség). Kolozsvár már a legősibb időkben is lakott volt, a XII. században szász telepesek kezdik kiépíteni a mai városmagot. Városnézés: Farkas utcai református templom, Mátyás szobor, Mátyás szülőháza, Szent Mihály templom. Vacsora, szállás.

2. nap: Torda – Marosvásárhely – Szováta – Korond – Farkaslaka – Csíkszereda (kb. 260 km)

TORDA tipikus erdélyi város az Aranyos partján. Egykor hét felekezet lakott benne és tíz temploma volt. A mohácsi vész után országgyűlést is tartottak a városban és itt iktatták törvénybe a vallásszabadságot. Marosvásárhely a székelység fontos kulturális központja volt a történelem során. Ma is megőrizte ezt a vezető szerepét. Az 1848-49. évi szabadságharc idején Bem többször járt itt és Petőfi innen indult a fehéregyházi ütközet színhelyére. Városnézés: Tükörterem, Vásárhelyi Promenád, Teleki Téka stb. Pihenő Szovátán a Medve-tónál. Korond a fazekasok falujaként ismert, ahol szinte minden porta előtt népművészeti kirakodóvásárt találunk (vásárlási lehetőség). Farkaslaka Tamási Áron szülőhelye, valamint az író végső nyughelye is itt található a falu határában épült templom mellett, egy nagy székely-kapu árnyékában. Székelyudvarhely a Hargitán túli székelység központja. Vacsora, szállás Csíkszeredán.

3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Csíksomlyó (kb. 190 km)

Rövid városnézés Gyergyószentmiklóson, ahol igazi különlegességnek számít a XVIII. század elején épült örmény katolikus templom. Rövid megálló Mádéfalván, az 1764-ben történt veszedelem („székelyirtás”) emlékműnél. Marosfő a Maros forrása miatt fontos megállóhely. Csíksomlyó híres búcsújáróhely. A ferences templom féltve őrzött nevezetessége a „Csíksomlyói Mária” szobor. Pünkösdkor tartják a búcsút, annak körmenetét rendszerint a moldvai csángók vezetik. A Gyilkos-tó egyedülálló természeti jelenség. Egy földcsuszamlás következtében alakult ki. Ma is látszanak a tóban az egykori, elöntött fenyőfák csúcsai. A Békás-szoros páratlan turisztikai látványosság. Vacsora, szállás Csíkszeredán.

4. nap: Tusnád-fürdő – Szent Anna-tó – Kézdivásárhely – Brassó (kb. 180 km)

TUSNÁDFÜRDŐ napjainkban nemzetközi hírű gyógyhely. A település, az üdülőtelep a Csukás-tó körül épült ki az Olt folyó partján. Rövid pihenő a Szent Anna-tónál, amelyhez számos legenda kapcsolódik. Továbbutazás Kézdivásárhelyre, a régi vásárvárosba, az udvarterek városába. Az 1848-49. évi harcok során Gábor Áron itt öntötte a honvédek ágyúit, és ez volt a magyar hadak lőpor- és fegyverközpontja. Csernáton népművészeti múzeuma és a fafaragó tábora miatt vált népszerűvé a turisták körében. Vacsora, szállás Brassó Poiana üdülőhelyen.

5. nap: Törcsvár – Sinaia – Brassó (kb. 190 km)

TÖRCSVÁRON látogatás az impozáns, romantikus Drakula várkastélyban. Elhagyva a történelmi Magyarország területét, továbbutazás Predeal-on keresztül (Románia legmagasabban fekvő üdülő települése) Sinaia-ba. Itt felkeressük a román királyi család nyári rezidenciáját és a Peles kastélyt. Délután városnézés Brassóban, Erdély egyik legszebb fekvésű településén: Fekete templom, Katalin Kapu, régi városháza, és a híres brassói sétálóutca. Vacsora, szállás Brassó Poiana üdülőhelyen.

6. nap: Fogaras – Nagyszeben – Gyulafehérvár – Déva (kb. 320 km)

Fogaras az Olt folyó partján fekvő egykori vármegye székhelye. A település legismertebb látnivalója a XIV. század elején épített vár. Nagyszeben a középkorban erős szász vár volt, a mai napig, mint „szász főváros” említik. A belváros aránylag kis területen fekszik, így könnyen felkereshetjük a főbb nevezetességeket (pl. evangélikus püspöki székesegyház, katolikus plébániatemplom, védtorony stb.). Gyulafehérvár a legrégibb erdélyi katolikus püspökség székhelye. A műemlékek sokasága az ún. csilla galakú erődítményben található (püspöki székesegyház több erdélyi fejedelem sírjával, a görögkeleti katedrális, a fejedelmek lakóháza stb.). Továbbutazás Dévára, melynek ma látható várromja egybeforr Kőmíves Kelemen legendájával. Vacsora, szállás.

7. nap: Vajdahunyad – Arad – Budapest (kb. 460 km)

Vajdahunyad várát feltételezhetően francia mesterek építették, hiszen nincs és nem is volt védőövezete, hanem megerősített, díszes palotaként épült. A Hunyadiak őse, Sorb kenéz a XIV. században királyi adományként kapta az egykori várat. Az idők folyamán többször is tűz pusztította. Ma látható formáját Steindl Imre és Schulek Frigyes vezetésével, a XIX. századvégi restaurálás során nyerte el. Marosillye az erdélyi fejedelemség idején a Maros vidék fontos erőssége volt. Itt született Bethlen Gábor, akinek egykori szülőházát sokan felkeresik. Máriaradna híres búcsújáróhely, rövid pihenő a kegytemplomnál A határátkelés előtt séta Aradon, a vértanúk városában. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Netida Travel Utazasi Iroda

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására, legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád!

Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes, barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.( (NINCS SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás Erdély legcsodálatosabb helyszínein, 7 nap/6 éjszaka 1 főre félpanzióval és buszos utazással, augusztus 6-i indulással

Fontos

Indulási időpont: 2018. augusztus 6

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére