3 napos pihenés Sárváron, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, kirándulással Győrbe, Pannonhalmára és a Balaton-felvidékre

Ajánlat kód: 36716
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

63.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36716

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Mártózz meg a híres sárvári termálvízben és fedezd fel a Balaton-felvidék szépségeit!

Időpontok

  • 2022. november 4.: , 63.800 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondási biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez italfogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív programon való részvételt: Sárvári Termálfürdő belépőjegy: kb.: 4.900 Ft-tól
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő) 11.500 Ft
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 2.500 Ft
  • Kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
  • Szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
  • Kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

Felár

  • Egyágyas felár: 10.500 Ft
  • Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felár 4.000 Ft/fő

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Kecskemét – Budapest – Pannonhalma – Győr – Lébény – Sárvár (260 km)

A kora reggeli órákban indulunk Szegedről, majd Budapesten áthaladva érünk Pannonhalmára, ahol a Bencés Főapátságot vesszük górcső alá. Az ezeréves épületben megtekintjük a bazilikát, az altemplomot, a Porta Speciosát (ékes kapu), a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer kötetes, világhírű klasszicista teremkönyvtárat, ahol különleges gondozást igénylő régi könyvek, ősnyomtatványok és kódexek is találhatók a gyűjteményben. Következő állomásunk az Európa Nostra díjas Győr városa, melyet gyalogszerrel fedezzük fel. Sétánk során a gyönyörűen felújított belvárosát szeljük át, melyet a városháza épületénél kezdünk. Sétánkat a Győri Nemzeti Színház épülete mellett elhaladva a város hagyományos főterére, a XIV. század óta piactérként használt központi fekvésű Széchenyi térre érkezünk, melynek földalatti része a török időkben börtön volt.

A tér szinte minden háza műemlék: Széchenyi patika, bencés gimnázium, kollégium és templom, Vastuskós ház, Mária oszlop, Xantus János Múzeum, Apatúr ház, régi városháza. Sétánkat a Duna felé folytatva érkezünk a Dunakapu térre a Kossuth híd lábához. Utunkat a Káptalandombon folytatva betekintünk a Püspökvárba, ahol lehetőség nyílik annak kilátótornyába is felkapaszkodni. Megpihenünk a Nagyboldogasszony-székesegyházban, majd a Bécsi kapu tér és Kármelita templom megtekintése után Lébénybe utazunk tovább. Az ott található Árpád-kori Szent Jakab apostól-plébániatemplom hazánk egyik legkorábbi nemzetségi monostortemploma, és ékes román kori építészeti gyöngyszeme, mely idővel a tatárok, később pedig a cseh Ottokár király csapatai, és a török erők ostroma alatt többször is megsemmisült. Az apátságot előbb a jezsuiták, majd később a Zichy-család újította fel, és bár tűzvész is rombolta a templomegyüttest, ennek ellenére ma is épségben, méltóságteljesen emelkedik ki környezetéből. A főoltáron Szent Jakab szobra látható, lábánál a templom kicsinyített másával. Késő délután érkezünk Sárvárra, ahol elfoglaljuk kényelmes szállásunkat és jóízűen megvacsorázunk.

2. nap: Sárvár és a Nádasdy vár | fürdő élmények a gyógyfürdőben

Sárvár hazánk nagy múltú, kedvelt fürdőhelye. Reggelinket elfogyasztva a város szimbólumát jelentő Nádasdy várat és várparkot látogatjuk meg, a Rába folyó nyugati partjának közelében fekvő középkori vár teljes épségében maradt meg, a várudvart reneszánsz árkádsor övezi, a falfestményekben és stukkókban gazdag káprázatos díszterem és a szomszédos szalonok viszont a barokk stílusjegyeit viseli. Ezután sétálunk a nem kevesebb, mint 9,2 hektáros területen fekvő Sárvári Arborétumban, ahol többek között 300 éves ősi kocsányos tölgyek, magas kőrisek, fekete fenyők, japánakácok és vasfák uralják a tájképet. Majd az exkluzív sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben tölthetjük az egész délutánunkat. 1961-ben kőolajkutatók rögtön kétfajta gyógyvízre leltek a kisvárosban, az egyik alkáli hidrogénkarbonát tartalmú, mely 43 fokos, és 1300 méter mélyről érkezik. A másik 83 fokos, magas sótartalmú gyógyforrás lepárlásával készül a Sárvári Termál Kristály. Kiválóak mozgásszervi megbetegedések, és rehabilitáció esetén. Jelszavunk az ellazulás és gyógyulás! Próbáljuk ki a belső hullám- és élménymedencét, az óriás jacuzzit, az úszó- és külső gyógyvizes medencét, és a különféle szaunákat is!

3. nap: Sümegi vár – Káptalantóti piac – Tapolca tavasbarlangja – Káli medence látnivalói és a Balaton-felvidék – Balatonfüred – Budapest - Szeged (245 km)

Megreggelizünk és búcsúzunk Sárvártól. Utunk a Sümegi Várhoz vezet, ahol a középső várkapu felvonóhídján átkelve, a tornyok között bolyongva akár egy kínzókamrának berendezett börtönrészbe is beleshetnek a borzongás kedvelői. Majd Káptalantóti híres Liliomkerti Piacára vezet utunk, ahol a helyiek saját termesztésű zöldségeinek, füstölt áruinak és a különleges kecsketejből készített sajtcsodáinak kavalkádjában találjuk magunkat, de a különlegesebbnél különlegesebb gyümölcslevek és lekvárok között is válogathatunk. A régiségek kedvelői, és akiket a hagyományos népi tárgyak ejtenek rabul, egyaránt találhatnak itt maguknak „kincseket”!

Miután ezt a különleges piacot körbejártuk és beszereztük a szükséges szuveníreket, még visszaérünk Tapolca városába, ahol megtekintünk egy érdekes kiállítást a karsztvidékek csodálatos világáról, majd meglátogatjuk a nemrég felújított tavas barlangot, amely az eddiginél is szebb fényekkel várja az idelátogatókat! Ismét buszra szállva utazunk a Káli medencén át, végig a Balaton északi partján, egészen Balatonfüredig, ahol megállunk egy pihenőre, sétára. Az elmúlt években hatalmasat fejlődött nyaralóhely kultikus balatoni célponttá avanzsálódott. Sétálunk az elegánsan felújított messze földön híres Balaton parti sétányon és környékén. Budapestre az esti órákban érkezünk, majd indulunk haza Kecskemét érintésével Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos pihenés Sárváron, buszos utazással, félpanzióval, idegenvezetéssel, kirándulással Győrbe, Pannonhalmára és a Balaton-felvidékre

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére