3 napos őrségi kirándulás szlovéniai kitérővel, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42685
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

82.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42685

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az Őrség vidékét és ruccanj át Szlovéniába!

Opciók

  • 2024. Május 22 - 24.: , 82.000 Ft
  • 2024. Szeptember 20 - 22.: , 82.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 12 100 Ft + 21 €
  • Utasbiztosítás 800 Ft-tól

Felár

  • Fakultatív vacsora 11 000 Ft
  • Egyágyas szoba felára 16 000 Ft

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – KESZTHELY – ŐRISZENTPÉTER – SZALAFŐ – GOSZTOLA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a Balaton nyugati szegletéhez, Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kas­télyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba láto­gatunk el és elmerülünk a XVIII–XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörköd­hetünk. A nap második felét a néprajzi és természeti kincsek­ben bővelkedő Őrségben töltjük. Felfedezését a jelképévé vált pankaszi szoknyás harangláb megtekintésével kezdjük, mely szomszédságában egy boronafalú népi kovácsműhely is talál­ható. Az őrségi településeken járva számos helyen láthatunk hasonló, kevésbé látványos haranglábat, mely a reformáció tér­hódításával terjedt el. A tölgyfából készült, fazsindelyes, zsúp­fedéses műemlék a XVIII. századból maradt ránk jó állapotban. Utunk ezután a tájegység központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori tég­laégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI‑XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az őrségi ember mindennapjaiba, a „szeres” települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben szakszerű vezetés mellett eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség „fekete aranyának” is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Tartalmas programunk után Gosztolára utazunk. Szállás és fakultatív vacsora ***-os szállodában (2 éj).

2. NAP: LENDVA – BÁNTORNYA – DOBRONAK

Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során többek közt láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült szín­házat is. Az egyedi stílusú munkáiról híres művészünk az orga­nikus építészet híve volt, ehhez hű ez a kulturális központ is. A budapesti Hősök terén álló Millenniumi emlékmű megalko­tója, Zala György, Lendva szülötte. A neves szobrász emlékszo­bája a hófehér falú várban található. A belváros fölé magasodó, barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a sző­lőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Ezt követően meglátogatjuk a bántornyai Nagyboldogasszony-templomot, amely egy régi és egy új részből áll. A román és gótikus jegyeket hordozó középkori épület szentélyét Aquilai János, a Szent László legendát legteljesebben bemutató freskói díszítik. Délutánunk másik felét a közeli Dobronakban töltjük. Itt található Közép- Európa egyetlen orchi­deatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávé­cserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segít­ségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, így üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelke­zik, amit a falu mellett lévő Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhe­tünk. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdoníta­nak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3. NAP: VELEMÉR – KÖRMEND – HEREND – VESZPRÉM – BUDAPEST

Napunk első megállója Velemér kis faluja, melynek késő román kori gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskó­töredékeivel büszkélkedik, a tegnapi bántornyaihoz hason­lóan. Ezután hamisítatlan őrségi tájakon átutazva érkezünk meg a vidék kapujának is nevezett Körmendre. Itt megismerke­dünk a magyar kastélyépítészet egyik kiemelkedő alkotásával, a Batthyány-Strattmann-kastéllyal. Az eredeti XV. századi rene­szánsz várkastélyt többször átépítették a történelem során, sőt szovjet laktanyaként is funkcionált. Az orosz megszállás alatt erkélyét tankokkal bontották el, berendezése, gyűjteménye is nagy pusztítást szenvedett. Felújítások után, ma érdekes kiállí­tásokat kínáló múzeum működik benne, és gyönyörű, 35 hektá­ros, védett angolpark öleli körül. Mesebeli kalandozásunk után tovább utazunk, és a délután meglátogatjuk Herendet, a világ egyik legnagyobb porcelánmanufaktúráját. A modern látogató­központban betekintést nyerünk a porcelánkészítés rejtelmeibe, akár vásárolhatunk is. A herendi Hungarikum az elegancia és a kiváló minőség szimbóluma. Nemzetközi hírnevét az 1851-es londoni világkiállításon szerezte, amikor Viktória angol királynő rendelt egy lepkés-virágos mintájú készletet, melyet végül róla neveztek el. Természetesen iyen mintájú készletet is vásárolhat, aki úgy dönt. Folytatjuk utunkat és egy érdekes várost tekintünk meg. 2023-ban Veszprém volt Európa Kulturális Fővárosa, így érthető, hogy mi is felkeressük a királynék városát. Sétánk során felkeressük a város legszebb műemlékeit. A tartalmas progra­munk után, 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

3 napos őrségi kirándulás szlovéniai kitérővel, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
21 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére