3 napos körutazás Észak-Magyarországon, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42479
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

88.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42479

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg Észak-Magyarországot!

Opciók

  • Május 24 - 26.: , 88.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 16 600 Ft + 10 €

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – EGER – BOLDOGKŐ –TELKIBÁNYA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk, Budapest után kelet felé haladunk, és a délelőtt második felében érkezünk Egerbe. Az 1552-es török ostrom, mint az egri diadal írta be magát a történelemkönyvekbe. Körbejárjuk a várat, melynek történetét, kiállításai segítségével, önállóan ismerhetjük meg. Ezt követően bemegyünk a központba. Gyalogos városnézés során bejárjuk a belvárost és megtekintjük a Bazilikát mely hazánk 3. legna­gyobb temploma. A központban számtalan barokk ill. neo­barokk épületet fényképezhetünk le. A Dobó István főtéren található a Minorita templom, a városháza és egy látványos szoborcsoport. Délután a boldogkői várhoz megyünk. A vár első említése 1282-ből származik. Az utóbbi éveben komoly felújítá­sok eredményeként kifejezetten látogatóbarát lett. Feltúrázunk a várba, mely Thököly Imre tulajdona is volt. Innen mesés kilá­tás tárul elénk. Programunk befejeztével telkibányai szálláshe­lyünkre buszozunk. Elfoglaljuk szobáinkat, majd – vacsora előtt (külön megrendelhető) – fakultatív pálinkakóstolást szerve­zünk. Itt tájékoztatást kapunk a híres gönci barackpálinkáról és elkészítési módjáról, miközben több pálinkafajtát lehet kóstolni, majd a végén vásárlási lehetőség. Pálinkakóstoló (4 x 2 cl) ára: 4.000,- Ft.

2. NAP: SZÉPHALOM – SÁROSPATAK – SÁTORALJAÚJHELY – BORSI (SZLOVÁKIA)

Reggelit követően ellátogatunk Széphalomra, ahol Kazinczy Ferenc életpályáját is megismerhetjük. Az itt található múzeum, a magyar nyelv múltját és jelenét mutatja be az ómagyar szövegektől kezdve egészen a mai szlengekig. Folytatva utunkat a sárospataki Református Kollégiumhoz megyünk, mely ma is működik. Az iskolát Perényi Péter főispán, a pataki vár építtetője alapította 1531-ben. Olyan híres diákok jártak ide, mint például Kossuth Lajos, Kazinczy Ferenc vagy Gárdonyi Géza. A Kollégium után Magyarország egyik leghíresebb várát, a sárospataki Rákóczi-várat keressük fel, mely az ország egyik legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye is egyben. A látogatás során a külső vár­falra is ki lehet menni, ahonnan fantasztikus a kilátás a Bodrog partjára és a városra. Sárospatakot elhagyva folytatjuk utunkat, és bemegyünk Sátoraljaújhelyre, ahol egy kétüléses libegővel felmegyünk a város fölötti Magas-hegyre. Onnan kabinos kötél­pályán érjük el a Szár-hegyet. Csodaszép a látvány a városra és a Zemplénre, amikor átvisz a különleges formájú kötélpályás kabin bennünket a két hegy között. (Amennyiben pl. műszaki okok miatt nem üzemel a kabin a két hegy között, abban az esetben kénytelenek leszünk a programot módosítani.) A Szár-hegyről lefelé sétálva a Magyar Kálváriát vesszük szem­ügyre. A 14 stáció a trianoni békeszerződés során elszakított 38 város nevét és címerét jeleníti meg. Ezt követően átmegyünk Szlovákiába. Sátoraljaújhelytől 5 km-re található a Borsi Kastély, ahol II. Rákóczi Ferenc született. Megtekintjük a szabadsághar­cot irányító nemesember életét, és a XVII-XVIII. századi Európát bemutató kiállítást. Visszaérve szállásunkra, választható vacsora elött fakultatív borkóstolót szervezünk. A kóstolón elsődlegesen a tokaji régió borai szerepelnek (5 fajtát kóstolunk). Ezt köve­tően vásárlási lehetőség a bemutatott borokból. Fakultatív borkóstoló: 4.500,- Ft.

3. NAP: HOLLÓHÁZA – FÜZÉRRADVÁNY – VIZSOLY – BUDAPEST

Reggel indulunk a magyar porcelángyártás fellegvárába, Hollóházára. A Porcelán Múzeum a helyi üveg-, porcelánkészí­tés és festés fejlődését mutatja be 1777 – 1948-ig, ami után lesz vásárlási lehetőség is. Folytatjuk utunkat és egy nagyon látvá­nyos kastélyt keresünk fel Füzérradványon. Ybl Miklós tervei sze­rint a XIX. század közepén épült kastély kiállítását tekintjük meg helyi vezető segítségével. Hatalmas gondozott parkja is elnyeri mindenki tetszését. Füzérradványt elhagyva Vizsolyra buszo­zunk. A látogató központban tájékoztatást kapunk a Vizsolyi bib­liáról, mely az első református biblia, melyet Magyarországon nyomtattak. Folytatjuk utunkat Budapestre, ahova 21 óra körül érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos körutazás Észak-Magyarországon, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére