3 napos kirándulás a magyar Toszkánában, a Balaton-felvidéken, busszal és félpanzióval – vár Badacsony, Hévíz, Keszthely és a tapolcai tavasbarlang

Ajánlat kód: 36710
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

64.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36710

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz a magyar Toszkánának is nevezett varázslatos Balaton-felvidéken!

Időpontok

  • 2022. október 14.: , 64.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 2 éjszaka szállás szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
  • Félpanzió
  • Autóbuszos utazás
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4.500 Ft
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 2.500 Ft

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Hegymagas borkóstoló: 4.800 Ft
  • Tapolca: Tavasbarlang hajózás: 3.500 Ft
  • Salföld lovaskocsizás: 3.500 Ft
  • Köveskál borkóstoló: 5.800 Ft
  • Hévíz tófürdő belépőjegy: 2.800 Ft-tól

Felár

  • Egyágyas felár: 15.000 Ft
  • 25-34 fő részvétele esetén: 4.500 Ft/fő

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Somló-hegy – Tapolca – Szigligeti vár – Hegymagas – Keszthely (220 km)

Kora reggel Szegedről indulunk, majd Budapesten keresztül érkezünk meg utunk első állomásához, a Balatonhoz közeli Somló-hegy lábánál fekvő napsütötte borvidékre. Egy finom kávé mellet, a borok szerelmesei számára a borkóstolási lehetőséggel (fakultatív) megpihenünk és élvezzük a 435 méter magas vulkáni tanúhegy panorámájának és szőlőültetvényeink lélegzetelállító látványát. Miután már teljesen magunkba szívtuk ennek a lebilincselő vidéknek a látványát, folytatjuk utunkat a Tapolcai-medence szívében található Tapolca városába, ahol a hangulatos kisváros kertjei alatt csónakázásra invitáljuk Önöket (hajójegy!). Megtekintünk egy érdekes kiállítást a karsztvidékek csodálatos világáról, majd meglátogatjuk a nemrég felújított tavas barlangot, amely az eddiginél is szebb fényekkel várja az idelátogatókat. Rövid pihenőt követően újult erővel folytatjuk utunkat a fenséges Szigligeti várhoz. A vár története 1262-ben kezdődött, amikor is a pannonhalmi bencések által épített, kettős tornyú palotát, IV. Béla királyunk egy cserével megszerezte magának. Az évszázadok során épült és bővült vár fontos része lett a balatoni végvárrendszernek. A látogatás során megismerhetjük a vár évszázados történelmét, mialatt a Balaton csodálatos látképe tárulkozik elénk! A rendkívül tartalmas napunk megkoronázásaként Hegymagasra érkezünk, ahol egy autentikus helybéli pincészet messzi földről híres boraiból kóstolhatunk (helyszínen fizetendő), megismerjük a pince történetét és megtudhatjuk, mitől is olyan különlegesek az itt termesztett szőlőből készült borok. A nap zárását követően a naplemente kísér bennünket szálláshelyünkig, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.

2. nap: Keszthely és a Balaton, Hévíz termálfürdő (10 km)

A kiadós reggelit követően Keszthely belvárosába érkezünk, ahol az 1745-ben Festetics Kristóf által építtetett kastély termein keresztül ismerkedhetünk meg a XVIII-XIX. század pazar főúri életformájával. A kastély a mai neobarokk formáját 1887-ben nyerte el, 111 impozáns termével hazánk egyik legnagyobb kastélyaként tartják számon. A tárlatvezetés során természetesen a híres Helikon könyvtárat is meglátogatjuk, amely több mit 80.000 könnyvel büszkélkedhet, emellett pedig számos ritkaságot is magáénak tudhat. A különböző típusú berendezési tárgyak, szobrok, értékes bútorok mellett szemet gyönyörködtető festmények sora díszíti a termeket, többek között Benczúr Gyula egyik rendkívül híres műve is itt található. A látogatás követően egy kis frissítő szabadidő következik, melynek eltöltése céljából ajánljuk figyelmükbe a Vadász Kiállítás, Hintó kiállítást vagy a Pálmaházat (egyéni döntés alapján) vagy tegyünk egy sétát a kastély szépen rendezett kertjében, mely európai színvonalú kertművészeti remekmű. A kastélyt magunk mögött hagyva Keszthely gyönyörű belvárosában teszünk sétát (sétáló utca, Pethő-ház, Városháza, Szentháromság szobor, Fő tér és a Magyarok Nagyasszonya templom). A Balaton partjára érve megpihenünk egy élénkítő kávéra, süteményre miközben élvezzük a balatoni panorámát. Búcsúzunk Keszthelytől és Hévízre látogatunk, ahol az Európában egyedülálló, természetes tőzegmedrű meleg vizes tóban pihenhetjük ki a nap fáradalmait (a fürdőbelépő helyszínen fizetendő), vagy akár kedvünkre sétálhatunk egyet a tavat körülölelő csodálatos parkban is (étkezési lehetőség a fürdőben vagy Hévíz központjában egyénileg). A program befejeztével visszatérünk szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket. 

3. nap: Káptalantóti Liliomkerti Piaca – Salföld – Kővágóörs – Kornyi-tó – Köveskál – Budapest – Szeged (180 km)

Reggeli után a káptalantóti híres Liliomkerti Piacra vezet utunk, ahol a helyiek saját termesztésű zöldségeinek, füstölt áruinak és a különleges kecsketejből készített sajtcsodáinak kavalkádjában találjuk magunkat, de a különlegesebbnél különlegesebb gyümölcslevek és lekvárok között is válogathatunk. A régiségek kedvelői, és akiket a hagyományos népi tárgyak ejtenek rabul, egyaránt találhatnak itt maguknak „kincseket”! Miután ezt a különleges piacot körbejártuk és beszereztük a szükséges szuveníreket, Salföldre folytatjuk utunkat, ahol egy rendkívül hangulatos sétakocsikázás (fakultatív) során végigjárjuk a falu nevezetességeit majd az erdőben található pálos rendi kolostor romjait is megcsodálhatjuk. Érintjük a salföldi „kőtengert” az egykori vulkánikus utóműködésnek és az időjárás hatására kialakult, különböző kőformákat, amelyek az egykori Pannon-tengerből emelkedtek ki és maradtak meg. Szintén Salföldön az őshonos magyar állatfajtákat felvonultató bemutató illetve kiállítás fogad bennünket. A Balaton part mentén töltjük az ebédidőt, majd tovább indulunk a Balaton-felvidék varázslatos szépségű tája mentén, egészen a Kornyi-tóig. A tó menti sétánk után, pihenésképp megismerkedünk a helyi borkülönlegességekkel Köveskálon. A pincelátogatás (fakultatív) után még koccintunk egy utolsót ennek a remek három napnak a margójára, és a búcsúkoccintást követően elköszönve a Balaton lélegzetelállító vidékétől, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd onnan tovább utazunk Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás a magyar Toszkánában, a Balaton-felvidéken, busszal és félpanzióval – vár Badacsony, Hévíz, Keszthely és a tapolcai tavasbarlang

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére