3 napos kirándulás a lengyelországi Tátrában és Zakopanében krókuszvirágzás idején, buszos utazással, reggelivel, csoportkísérő idegenvezetővel

Ajánlat kód: 35362
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

79.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35362

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Gyönyörködj a lengyelországi Tátra tájaiban és a virágzó, színpompás krókuszokban április elején!

Időpont

  • 2023. április 19.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka szállás panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Idegenforgalmi adó: 5 PLN/fő/éj (helyszínen fizetendő)
  • Programok költségei
    • Gubalowka felvonó: kb. 35-40 PLN/fő
    • Nedec vára: kb. 40 PLN/fő
    • Múzeum Zakopanéban: kb. 20 PLN/fő
    • Áprilisban túra a Kalata rétre: kb. 20 PLN/fő
    • Nemzeti Park belépő: kb. 10 PLN/fő/nap

Fakultatív program (helyszínen fizetendő)

  • Felvonóval a Kasprowy csúcsra: kb. 160 PLN/fő
  • Lovaskocsikázás: kb. 60 PLN/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora 60-70 PLN/fő/alkalom
  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 23.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 11.500 Ft/fő

Program

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben egy rövid pihenővel. Dél körül érkezünk Zakopanéba, ahol érkezésünket követően megtekintjük a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Innen tovább megyünk az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnához. A folyami kő alapzaton álló, gerendákból készült, 1907-ben felszentelt kápolna tetejét fazsindely borítja. A főbejárat felett a templomnál is idősebb Fájdalmas Krisztus szobrát láthatjuk, a kápolna fából készült oltára góral parasztházra emlékeztet.

Délután egy könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található hangulatos Palánkos-völgybe. A parkolóból (900 m) szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rét nevű tisztást (1025-1060 m). A tisztáson található „Teaház” nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt is tudunk vásárolni. Rövid pihenőt követően pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m). Ezután a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km, szintkülönbség kb. 200 méter.

Kora este szállásfoglalás, majd fakultatív vacsora egy jellegzetes góral étteremben.

2. nap:
Reggeli után autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedec várába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást.

A vár megtekintése után visszautazunk Zakopanéba, ahol rövid túrát teszünk a Tátra egyik legnagyobb tömegeket vonzó tavaszi látványosságként ismert krókuszmezőre. A krókuszvirágzás idejéhez alkalmazkodva Kuzńicéból (1010 m) a közeli Kalata-rétre (1198 m) vezet a túra, ahol a hatalmas tisztás szinte minden négyzetcentiméterén szemet gyönyörködtető rózsaszínű krókuszok nyílnak, egybefüggő szőnyegkért betakarva a tisztást. A turisták ilyenkor csak a krókuszmezőn kijelölt sávokon, illetve a tisztás szélén vezető utakon haladhatnak, és onnan gyönyörködhetnek a kis virágok látványában. A túrát követően szabadprogramra nyílik lehetőség, vagy fakultatív programként lovas-kocsival tehetünk egy túrát a városban. A lovas-kocsi a piac lábánál tesz ki minket. Este fakultatív vacsora egy helyi étteremben. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5–3 óra, kb. 3,5 km, szintkülönbség 190 méter.

3. nap:
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Miután csomagjainkat elhelyeztük az autóbuszban, szabadprogramra nyílik lehetőség vagy fakultatív program keretében kirándulás a Kasprowy csúcsra. A kabinos felvonóval Kuźnice állomásról néhány perc alatt jutunk fel a Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) 1987 m magas csúcsára, ahol a környező hegyek csodálatos panorámája tárul elénk. A csúcson épült fel Lengyelország legmagasabban álló épülete, a Meteorológiai Állomás. Fent kb. egy óra áll rendelkezésünkre, ezt követően felvonóval jutunk vissza Kuźnicébe, majd onnan a városba.

Ezután szabad program Zakopanéban, vagy fakultatív séta a Szent Kelemen fatemplomhoz és a mellette található Régi temetőhöz. A szabad program keretében egyénileg van lehetőség feljutni a Gubałówka gerincére, a piac végéből induló siklóvasúttal pár perc alatt elérhető a szép kilátásáról ismert Gubałówka. Fent jó idő esetén a szép panorámában gyönyörködhetünk, illetve a helyi kirakodóvásárban nézelődhetünk. Nézelődhetünk, vásárolhatunk az egész évben nyitva tartó zakopanei piacon, ahol helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, valamint a piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai mind-mind megtalálhatóak.

Akik erre a délelőttre a szabadprogramot választották, nekik a világ legkisebb magashegységeként ismert Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátra Múzeumot, vagy pedig a 2020-ban ismét megnyíló Willa Kolibát, a Zakopanei stílus múzeumát ajánljuk megtekintésre.

Kora délután hazaindulunk, útközben Szlovákiában rövid megállót tartunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás a lengyelországi Tátrában és Zakopanében krókuszvirágzás idején, buszos utazással, reggelivel, csoportkísérő idegenvezetővel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére