3 napos kaland Belgrádban és környékén, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39960
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

59.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39960

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj meg Belgráddal és királyaival!

Opciók

  • 2022-05-20.: , 59.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka 3*-os szállodában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 2%
  • BBP biztosítás: 1.710 Ft

Felár

  • Félpanzió: 9.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest-Zombor-Pétervárad-Belgrád

A kora reggeli órákban Budapesten, a Déli pályaudvarnál találkozunk, és innen indulunk el izgalmas kirándulásunkra. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, a szerbiai Zombor városába, mely a trianoni békeszerződésig Bács-Bodrog vármegye Zombori járásának központja volt. A hármas-határ (magyar-szerb-horvát) közelében fekvő mesebeli kisvárosba látogatunk, mely olyan mintha megállt volna egy pillanatra az időben. Zombor megőrizte a múlt varázsát, és a különböző korszakok jellegzetességeit, melyek visszaköszönnek a város utcáin, ahol régen a határőrök és a katonaság helye volt. Romantikus hangulatú, békés kisváros, egy „miniatűr Firenze”, mely lenyűgöző építészettel, 120 kilométer hosszú fasorokkal és rusztikus hangulattal lepi meg a látogatókat. A Czobor család rakta le valaha a XIV. században a város alapjait, fénykorát a XIX. században élte a település, amikor Bács-Bodrog vármegye központja lett.  A vármegye háza, a városháza, eklektikus és szecessziós paloták nagy múltról, érdekes emberekről mesélnek, régi monarchiás hangulatot árasztanak. Városnézésünk alkalmával azt is megtudjuk, miért szól a városban a harang éppen minden este 6-kor, mi az a „szállás”, mi a híres „somborski sir” és milyen szálak fűzik a lagúnák városához, Velencéhez? Következő programunk Pétervárad erődjének megtekintése lesz. Az erődrendszer ma is kitűnő állapotban van és a helyi vezető kalauzolásával eljuthatunk a legsötétebb és legrejtettebb belső földalatti zugaiba is. A várlátogatáskor nem csak a több évszázados nagyság romjait csodálhatjuk, hanem híres vajdasági művészeknek (festők, grafikusok, fotósok) műteremsorát is láthatjuk, majd sétálhatunk a rendezett várudvaron, és akár egy kávét is elfogyaszthatunk a teraszon. Továbbutazás a gyönyörű szerb fővárosba, Belgrádba. Este a szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Szendrő-Koporin kolostor-Topola-Oplenac, a Karađorđevićek otthona

Reggeli után Szerbia egykori fővárosába, Szendrőre utazunk. A Duna menti várak egyik legépebb tagjával ismerkedünk meg, ráadásul sík területen épült, mint ilyen, Európa legnagyobbja. A várat Brankovics György, szerb fejedelem építtette a szegény szerb falvak népével. 1460-ban itt a közelben esett török fogságba és hurcolták el Szilágyi Mihályt Konstantinápolyba. A vár ostroma közben itt hunyt el Kinizsi Pál, 1494-ben. Közös séta a várban, majd folytatjuk utunkat Manastir Koporin felé. A kolostort 1402-ben alapította a szerbek legendás uralkodója, Stefan Lazarevic despota, akinek ereklyéjét is itt őrzik. Koporin egy csoda-zarándokhely, a gyermekáldásért imádkozó nők legfontosabb kolostora az ortodox világban. Mellette gyógyforrás fakad, és pár éve elkészült az Ambelos nevű borospince és borkóstoló a zarándokok, turisták számára. A hazai autohton szőlőfajták borai közül leghíresebb a Prokupac. Délután a szerb királyi család, a Karađorđević dinasztia városába, Topolára utazunk. Elsőként a dinasztiaalapító Petar Karađorđe palotáját tekintjük meg tárlatvezetéssel, majd fogadalmi kápolnáját.  Az Oplenac-i Szent György-templom, más néven Oplenac, a szerbiai és jugoszláv Karađorđević királyi ház mauzóleuma, amely a szerbiai Topola városában, az Oplenac-hegy tetején található. A hatalmas templomban nyugvó családtagok lélegzetelállító ragyogásban alusszák örök álmukat, hiszen a templombelső minden darabkája szenteket ábrázoló, aranyos mozaikoktól csillog. Ismerkedés a városka nevezetességeivel, majd visszautazás a belgrádi szállodába, vacsora.

3. nap: Belgrád-Budapest

Reggeli a szállodában, majd autóbuszos és gyalogos városnézés Nándorfehérvár helyszínén, ahol Hunyadi János és Szilágyi Mihály megvédték a keresztény világot a törökök áradatától. Történelme során a város, a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa, római alapjaival, ill. neolitikus régészeti emlékeivel. Városnézés a különleges hangulatú fővárosban, mely lüktet, pezseg, elvarázsol. Lépten-nyomon a Karađorđević és az Obrenović királyok emlékei köszönnek vissza - akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt, és itt még egy kis szabadidőre is lehetőségünk lesz mielőtt megkezdenénk hazautazásunkat. Esti érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kaland Belgrádban és környékén, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére