3 napos kaland a mesés Zemplénben, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 41044
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

59.400 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41044

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Időpont

  • 2022. június 24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 2 éjszaka szállás Sátoraljaújhelyen, a 2021-ben megnyitott Rákóczi Hotel*** superior 2 ágyas (zuh / WC-s) szobáiban
  • Büféreggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Belépőjegyek és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 16.000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 12.000 Ft (helyszínen fizetendő)
  • Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2%

Felár

  • Egyágyas felár: 26.600 Ft                  
  • Vacsora felár (az 1. és a 2. napon bőséges büfévacsora a szálloda éttermében): 8.600 Ft

Program

1. nap: Budapest - Vizsoly – Regéci vár - Sárospatak - Sátoraljaújhely (kb. 300 km)

Utazás Budapestről rövid pihenővel a Zemplén lábához. A Biblia első teljes magyar nyelvű fordítása tette országszerte ismertté a kis falu nevét, 1590-ben VIZSOLY-ban nyomtatták ki Károli Gáspár gönci református lelkész bibliafordítását több száz példányban. Az egyik eredeti Bibliát meg is lehet nézni a falu Árpád-kori református templomában, a mellette épült látogatóközpontban pedig izgalmas nyomdatörténeti kiállítást is láthatunk. A Zempléni-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Regéc fölé magasodó vulkáni kúpon álló, II. Rákóczi Ferenc otthonaként is ismert, csodálatos panorámával rendelkező REGÉCI VÁR. A 16-17. században erődített főúri rezidenciaként működő vár újjáépült keleti palotaszárnya interaktív kiállítással várja a látogatókat. A hiteles források alapján rekonstruált termeken végighaladva betekintést nyerünk a főnemesi családok és a vár népének otthonába, életének, mindennapjainak helyszínébe. Délután SÁROSPATAK látnivalóival ismerkedünk. Első megállónk a Sárospataki Református Kollégium. A ma is működő gimnázium épületében az iskolatörténeti kiállítás mellett a Pollack Mihály által tervezett nagykönyvtár a legszebb látnivaló. Ezt követően irány a sárospataki vár, ahol a Vörös-torony és a Rákócziak dicső kora c. kiállítás szerepel programunkban. A városnézést követően irány Sátoraljaújhely. Szállásunk csodálatos természeti környezetben, a Várhegy tetején helyezkedik el, távol a város zajától. Fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Mád – Tokaj – Bodrogkeresztúr (kb. 130 km)

Egész nap világörökségi területen kalandozunk! Első megállónk MÁD. A község történetében fontos szerepet játszottak a 17. század legvégén Galíciából ide települt zsidó családok, akik átvették a görög kereskedőktől a bor forgalmazását. A település zsidó közösségének emlékét az Európában is egyedülálló, a 18. század végén késő-barokk illetve copf stílusban emelt zsinagóga őrzi. Utunk következő állomása a TOKAJ. A város több évszázados borászati hagyományok, különleges építészeti örökség és helyi hagyományok őrzője. Városnéző sétánk során gyönyörködünk a középkori utcaszerkezet különlegesen szép épületeiben, majd szabadprogram keretein belül lehetőség van megkóstolni a Tokaji aszút, vagy más helyi borokat. Délután irány BODROGKERESZTÚR. A Bodrog partján áll a Hét vezér szobra, s itt állítottak emléket „Fülöpnek”, a gólyának is, aki tizenhárom éven át volt állandó lakosa a falunak. A messze földön híres csodarabbi, Reb Steiner Saje egykori lakhelyén kialakított Emlékház népszerű zarándokhely. Hatalmas fák árnyékában bújik meg a csodálatosan felújított Szent Kereszt felmagasztalása római katolikus templom, mely a település legrégebbi épülete. Meglátogatjuk Magyarország első ecetmúzeumát is, az Acetániát, ahol minden érzékszervünkre szükség lesz! A modern kialakítású múzeum élményszerűen mutatja be ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét, és olyan izgalmas ízeket kóstolhatunk, mint az aszú balzsamecet, a málnás vagy éppen áfonyás-ibolyás ecet. A programokat követően visszatérünk a szállodába, fakultatív vacsora a szálloda éttermében..

3. nap: Széphalom – Füzérradvány - Pálháza- Budapest (kb. 300 km)

A mai napon is élmények sora vár ránk! Reggeli után utazás SZÉPHALOM-ra, látogatás a Kazinczy Ferenc emlékcsarnokban és a Magyar Nyelv Múzeumában. Kirándulásunk egyik fénypontja a Zemplén egyik legszebb kastélya, az erdők által körülölelt és teljeskörűen, gyönyörűen felújított FÜZÉRRADVÁNYI KÁROLYI-KASTÉLY és csodálatos angolparkja. Az épület kívülről a romantika hangulatát árasztja, ám termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz fogadja az érkezőket. Míves kőfaragványai, márványkandallói, ajtókeretei, domborművei a 16-17. századi firenzei mesterek munkái, amelyek hajdan itáliai reneszánsz palotákat díszítettek. A kastélylátogatás után irány PÁLHÁZA, ahol hazánk egyik első erdei kisvasútján utazunk. Különlegessége az egyre beszűkölő völgyben vezető vonala, melynek Kőkapu megállóhelyénél egy sziklájába vájt alagúton halad át, egy nagyszerű fekvésű vadászkastély alatt. A programok után hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kaland a mesés Zemplénben, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére