24.990 Ft helyett 16.990 Ft: Utazz el a világhírű tündérmesék palotájához, a németországi Neuschwanstein kastélyhoz és a csodaszép Salzburgba

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

16.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Kirándulj mesebeli látványosságok közt!

Fontos tudnivalók:

  • Jelentkezéskor az emailben az alábbi adatok megadása feltétlenül (!) szükséges: kuponkód, program neve és dátuma, utazó(k) neve, születési dátum, email cím, telefonszám, lakcím, kívánt felszállási hely, fix ülőhely igénye (igen/nem)
  • Az Alkupon megvásárlásával és felhasználásával elfogadod az utazási iroda általános utazási feltételeit
  • Az ajánlat más kedvezménnyel nem összevonható
  • A részvételi díj nem visszatéríthető
  • A felszállás helye, valamint az utas neve a visszaigazolást követően legkésőbb az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft / fő ellenében
  • Dátummódosítás 2.500 Ft / fő ellenében legkésőbb az utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik; a teljes csoport elhelyezése érdekében az utazási iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson; fix ülőhelyfoglalás: 1.000 Ft / fő
  • Vidéki felszállási lehetőségek (M1-es autópálya mentén): Budaörsi Pihenőhely; Sasfészek-tó Pihenőhely, Zsámbéki Pihenőhely, Óbarok Pihenőhely, (Tatabánya) MC Donald’s parkoló, (Tata) Remeteségi Pihenőhely, (Bábolna) Concó Pihenőhely, (Győr) Arrabona Pihenőhely, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (ajánlott): 550 Ft / nap / fő -től
  • Regisztrációs díj: 1.500 Ft / fő
  • Útlemondás biztosítás: 1%

Hasznos információk:

  • Utazás: autóbusszal, amelyet két gyakorlott sofőr vezet felváltva. Útközben 3-4 óránként pihenő, általában benzinkutaknál. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz.
  • Felszerelés, étkezés: kis hátizsákot érdemes magaddal hozni, ami tartalmaz szendvicset és vizet az útra. A kastélyban, illetve Salzburgban lehetőség lesz egyéb élelem megvételére, ebédelni és vacsorázni.
  • Pénzügyek (az árak tájékoztató jellegűek): A belépőjegyek és egyéb költségek ára együttesen 17 € / fő, amely az idegenvezetőnek fizetendő a buszon. Esetleges további belépők Salzburgban: Residenz kb. 13 €, Mozart ház kb. 12 €, Hohensalzburg vára kb. 10 €.

A Neuschwanstein (Új Hattyúkő) kastély a 19. században épült. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette Richard Wagner tiszteletére. Ma egyike Németország leglátogatottabb turistacélpontjainak.

Az Alpsee felett emelkedő, a Pöllat-szurdok magányos szikláján épült, meseszerű kastély büszke, kecses tornyaival egy igazi, kőből készült álom. Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney Hamupipőke kastélyát. Sőt, az épület 2007-ben döntős volt a világ hét új csodája választáson.

Az ausztriai Salzburgot gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen híres szülötte Wolfgang Amadeus Mozart. Az Alpok északi szélén fekvő, varázslatos barokk város a vár sziluettjével, a dóm és a templomok tornyaival már régóta az UNESCO világörökségének része. Látnivalói a világ legismertebbjei közé tartoznak.

Program:

  • 1. nap: Péntek este 20:00-kor találkozás a Népligetnél, a Budavár Tours feliratú busznál, majd 20:15-kor indulás a neuschwansteini kastélyhoz.
  • 2. nap: Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg a németországi Füssen városa mellett található Neuschwanstein kastélyba. (Helyi kisbusszal megyünk fel hozzá, visszafelé lesétálunk.) A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély egy kapuházból, egy, az előkelő hölgyek részére épített lakórészből, a király lakhelyéből, egy négyzet alapú toronyból, és a nyugati végén két toronnyal szegélyezett Palasból, vagyis a fellegvárból áll. A látvány kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. Egyik legpompázatosabb helyisége a gótikus stílusú királyi hálóterem: a nagyszerű freskókkal, festményekkel, mozaikokkal, faragványokkal díszített szobán mesteremberek és művészek tucatjai dolgoztak, csak az ágy elkészítése évekig tartott.
    A kastély bebarangolása után indulunk Salzburg felé, ahol a délután hátralevő részét fogjuk tölteni. Az óvárosban sétálva szó szerint lábaink előtt hevernek a látnivalók: pl. a Residenz (egykori uralkodói rezidencia), a Glockenspiel (harangjáték), a dóm, a Ferencesek Temploma, Mozart szülőháza és lakóháza, a Hohensalzburg vára és a Szent Péter Kolostor. A városban számos kastély díszeleg: a Mirabell-kastély Márványterme kedvelt esküvői helyszín, kertje Salzburg egyik legszebb és leggyakrabban fotózott látványossága. A szabadprogram után este 22:00-kor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen, majd visszaindulás.
  • 3. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Jó utat kívánunk!

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Autóbuszos utazás egy főnek a világhírű tündérmesék palotájához, a németországi Neuschwanstein kastélyhoz, és a csodaszép osztrák városba, Salzburgba. A káprázatos fellegvár és Mozart szülővárosának nevezetességei kihagyhatatlan látnivalók. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Választható időpontok: 2017.12.08. - 12.10 • Az Alkupon megvételét követő 3 napon belül előzetes bejelentkezés szükséges emailben: ertekesites@budavartours.hu • Regisztrációs díj: 1.500 Ft / fő • Útlemondás biztosítás: 1%

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére