Galuska, nokedli, mindegy hogyan nevezzük! Az egyik legjobb köret pörkölt mellé, amit a magyar konyha adhatott nekünk!
Liszt, tojás, só, víz, olaj. A legegyszerűbb alapanyagokból könnyen elkészíthetjük a galuskát, más néven nokedlit. Fél kiló liszthez két vagy három tojást érdemes legalább adni, vannak galuskareceptek melyek 10 deka lisztenként számolnak egy tojással. Vannak, akik tojásonként egy doboz tejfölt adnak a liszthez, és így készítik a galuskát, akadnak olyanok is, akik víz helyett tejjel keverik ki a tésztát.
A jó galuska titka, hogy csak közvetlenül a szaggatás előtt kell összekeverni a hozzávalókat, és a tésztát nem szabad nagyon kidolgozni. A guluskát sós vízben kell kifőzni.
TUTI TIPP kezdő galuska szaggatóknak!: a víz legyen lobogva forró és ne spóroljunk a hellyel! Ha túl sok galuskát főzünk egyszerre, könnyen összeragadhatnak.
A termékről:
- Anyaga: rozsdamentes / műanyag
- Műanyag fogantyú és csúszka
- Mérete: 34×11 cm, 11 mm-es lyuk átmérő
- Szín: kék, lila, zöld, piros
- Egyszerű használat, könnyű tisztítás
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról