225.000 Ft megtakarítással! India városi és vidéki élete, Bhután csodás tájai és a Himalája hegyvonulatai, 14 napos felejthetetlen kaland helyi transzferekkel

Ajánlat kód: 29560
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

675.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.( (NINCS SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 29560

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el zöldellő teaültetvényekre, India nyüzsgő városaiba és nyugodt vidékeire, a Himalája hegyvonulataihiz, ismerkedj a buddhista kultúrával Bhutánban!

Időpont

 • 2018. október 28.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • 3*-os szállásokat kétágyas szobákkal
 • Indiában reggelit, Bhutánban napi három étkezést (reggeli, ebéd, büfévacsora)
 • A Kalkutta – Bagdogra repülőjegyet
 • Szárazföldi transzfereket és kirándulásokat
 • Angolul beszélő idegenvezetőket, 10 fő felett magyar csoportvezetőt is
 • Helyi adókat és illetékeket
 • Vonatozást Darjeelingben
 • A bhutáni vízumot
 • Belépőjegyeket a múzeumokba és egyéb látványosságokba
 • Íjászati bemutatót tradicionális íjjal és nyilakkal Punakhában, és hagyományos ruhák próbáját Thimpuban

Az ár nem tartalmazza

 • A repülőjegyeket:
  • A Budapest-Kalkutta retúr jegyet: kb. 260 000 Ft/fő illetékekkel együtt
  • A Paro-Kalkutta jegyet: kb. 65 000 Ft/fő illetékekkel együtt
 • Indiai vízumot (25 000 Ft/fő, intézését szívesen vállaljuk)
 • Utas- és stornó biztosításokat
 • Borravalót a helyi idegenvezetőknek és sofőröknek
 • Személyes kiadásokat (pl. mosás, további étkezések, stb.)

Fontos

 • Az ár 10 fő esetén értendő; van lehetőség egyéni ajánlatkérésre.
 • 15 fő esetén: 620.000 Ft

1. nap: Budapest – Kalkutta

Indulás Indiába Budapestről. Érkezés Kalkuttába (hivatalosan bengáliul Kolkata) az északkelet-indiai Nyugat-Bengál állam fővárosába, India egyik legnagyobb városába.Transzfer a szállásra, éjszaka Kalkuttában.

2. nap: Kalkutta

A reggelit követően félnapos városnézésre megyünk. Elhaladunk a Dalhoise téren olyan koloniális épületek mellett, mint a Covering Raj Bhawan, a Szent János templom, a Bíróság, a Városháza, az Írók Háza, és egyéb hasonló stílusú épületek. Ellátogatunk a virágpiacra, megnézzük a Howrah hidat, Teréz anya házát, a Viktória emlékművet és a Szt. Pál Székesegyházat.

Később egy lenyűgöző Hindu vallási tárgyak piacára, a Kumartuliba megyünk, majd villamosra szállunk, és a College utcai Könyv piacon is látogatást teszünk. Beülünk egy kávéra a híres, történelmi College utcai kávéházba, a helyi és külföldi értelmiségiek egyik kedvenc helyére.

3. nap : Kalkutta – Bagdogra – Darjeeling

A reggelit követően transzfer a repülőtérre és utazás Bagdográba. Javasolt járat: SG 623 Kolkota – Bagdogra 13:10 – 14:15

Az érkezést követően kisbusszal utazunk tovább Darjeelingbe. A „Hegyek királynőjé”-nek is becézett Darjeeling olyan gyönyörű hegyek között fekszik, mint a fenséges Kancsendzsönga, és tökéletes kiindulópont a nyugalmat és természetközeli kikapcsolódást keresők számára. Természetesen innen származik a neves Darjeeling tea, melyet a világ minden égtája felé tisztelnek. Darjeeling kb. 2258 méteres magasságban fekszik. Miután megérkeztünk, bejelentkezünk a szállásra, felfrissülünk, majd a délután szabadprogram. Éjszaka Darjeelingben.

4. nap: Darjeeling

Kora reggel ellátogatunk a 2590 méter magas Tigris hegyre, melynek kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a Kancsendzsöngára és a Himalája keleti vonulataira, sőt, tiszta időben a világ teteje, az Everest is látható innen. Indulásunkat a napfelkeltéhez és az időjáráshoz igazítjuk, hogy innen csodálhassuk, ahogy a nap előbukkan a hegyek mögül.

Később visszatérünk a hotelbe reggelizni, majd utunk a kis vonathoz („Toy train”) vezet, mellyel a Ghoom kolostorhoz (Yiga Choeling kolostor) és a Ghoom Vasúti Múzeumba utazunk.

Következő célpontunk a Padmaji Naidu Himalájai Állatkert, melyben olyan ritka fajokkal is megismerkedhetünk, mint a tibeti farkas, a hóleopárd és a szibériai tigris. Ezután a Himalájai Hegymászó Intézetbe (Himalayan Mountaineering Institute) megyünk. Visszatérés a hotelbe, éjszaka a Darjeelingi hotelben.

5. nap: Darjeeling – Gangtok

A reggeli után Gangtokba utazunk. Az 1750 méteres magasságban fekvő Gangtok a 19. század óta az állam fővárosa, így fejlődése is ekkor indult meg igazán. Belvárosát hatalmas, Buddhista szimolumokkal díszített állami épületek dominálják, körülötte pedig számos kolostort és orchidea kertet találunk, így igazán nagyszerű turista célpont lett a város. Az érkezést követően bejelentkezünk a szállásra, ahol az éjszakát töltjük.

6. nap: Gangtok

A napot, a reggelit követően, városnézéssel kezdjük. Megnézzük Sikkim legnagyobb sztúpáját, a Do Drul Chortent, melyet Phurba-ként is ismerhetünk, és melyet Dud-Zom Rinpoche építtetett 1944-ben. A sztúpa 108 imakerékkel büszkélkedhet, amikre szent szövegeket véstek. A sztúpán belül itt tanuló és dolgozó szerzetes tanoncokkal és idősebb lámákkal egyalánt találkozhatunk.

Ezt követően az Enchey kolostort látogatjuk meg, melynek neve magányos templomot jelent. A 200 éves kolostort szent helyre építették, így nagy a vallási jelentőssége a hívek körében. Ellátogatunk a Namgyal Tibetológiai Intézetbe is, mely kellemes környezetben található 1958-as alapítása óta. A tradicionális stílusban épült intézet a Mahayana Buddhizmust, a Tibeti nyelvet és tradíciókat ápolja, és itt található a Mahayana Buddhizmus legnagyobb könyv és kézirat gyűjteménye. Elmegyünk a Virág Kiállító Központba is, egy trópusi üvegházba, melyben egzotikus növényeket csodálhatunk meg. Estére visszatérünk gangtoki szállásunkra, ahol az éjszakát töltjük.

7. nap: Gangtok – Kalimpong

Miután elfogyasztottuk reggelinket, kijelentkezünk a szállásól és útnak indulunk Kalimpong felé. A gyönyörű hegyi város, Kalimpong Tibet, Nepál és Bhután találkozásához közel, az egykoron oly fontos kereskedelmi útvonalon található.

Miután megérkeztünk, bejelentekünk a szállásunkra, majd délután városnézésre megyünk. Megtekintjük a Szt. Teréz templomot, a Deola kilátópontot és tavat, majd pedig kalimpongi bazárt. A város híres tradicionális kézműves termékeiről, fafaragásairól, Thankas festményeiről, fémműves tárgyairól, tibeti ékszereiről, faragott fa maszkjairól, és hasonló termékeiről. Éjszaka Kalimpongban.

8. nap: Kalimpong – Phuentsholing

A reggelit követően látványos útvonalon keresztül megyünk a határhoz, és át Indiából Bhutánba. A vízumügyintézésben helyi kollégánk lesz a csoport segítségére, majd ellátogatunk Rinchendingbe. Később szabadidő, éjszaka Phuentsholingban.

9. nap: Phuentsholing – Thimpu

Indulás Thimpuba korán, mert elég hosszú út áll előttünk. Út közben csodaszép, változatos tájakon vezet keresztül az utunk: szub-trópusi erdők, mérsékeltövi erdők, valamint Kamji, Gedu, Bunakha és Chapcha települések mellett haladunk el. Megállunk Chuzomban a Paro és a Thimpu folyók találkozásánál, majd továbbmegyünk Thimphuba, mely valószínűleg az egyetlen főváros utcai kivilágítás nélkül.

Miután megérkeztünk, megnézzük a 42 méter magas bronz Buddha Dordema szobrot, estefelé pedig meglátogatjuk a Trashichhodzong-ot, az uralkodók nyári rezidenciáját, melyben többek között a bhutáni király arany trónusa is található. Éjszaka Thimpuban.

10. nap: Thimpu

A mai napot városnézéssel töltjük. Ellátogatunk a harmadik bhutáni király által állíttatott Nemzeti Emlékhelyhez (National Memorial Stupa), a Hagyományos Gyógyászat Nemzeti Intézetébe, ahol bepillantást nyerhetünk az ősi bhutáni orvoslás, a gso-ba rig-pa tudományába. Meglessük a kézműves és művészeti központot, a Nemzeti Könyvtárat, a Jungshi Kézi Papírgyárat és a Gagyel Lhundrup Szövő Centrumot.

Délután továbbmegyünk a Motithang Takin Rezervátumba, ahol megismerhetjük kicsit Bhutáni nemzeti állatát, a takint. Később sétálunk Wangditsébe, ahonnan csodás kilátás nyílik Thimpu legfontosabb látnivalóira. Vacsora előtt, ha kedvünk tartja, felpróbálhatjuk a tradiciolális öltözékeket is. Éjszaka a thimpu-i hotelben.

11. nap: Thimphu – Punakha

Reggeli után Punakhába, Bhután ősi fővárosába utazunk. Út közben megállunk a 3150 méter magasan fekvő Dochula hágónál, és több kiváló alkalmunk is lesz, hogy megálljunk fotózni a rizsteraszok, látványos völgyek és hagyományos farmok mentén.

Miután megérkeztünk a történelmi fővárosba, a Pho Chhu (Férfi folyó) és a Mo Chhu (Nő folyó) találkozásánál fekvő, történelmi Punakha dzong erődöt nézzük meg. Az erőd az uralkodó család téli rezidenciájaként szolgál, és igazán csodás példája a bhutáni építészetnek. Phunakha városa több, mint 300 évig volt Bhután fővárosa.

Délután a Khamsum Yueley Namgyal pagodához kirándulunk ahol zászlót emelünk, ami a bhutániak hite szerint jószerencsét és hosszú életet hoz. A pagodáig tartó kirándulás kb. 45 perces és gyönyörű rizsföldeken visz bennünket keresztül és nagyszerű kilátás is nyílik az útról az alattunk elterülő völgyre. A pagoda legfelső szintjén egy kívánságokat teljesítő Buddha szobrot találunk és a burmai művészet nagyszerű példáit, vagyis Buddhista festményeket.

Este kipróbálhatjuk magunkat a tradicionális nyilazó játékban, a dha-tse-ban. Az íjászat Bhutan nemzeti sportja és természetesen nagyon népszerű is az egész országban. Éjszaka Punakhában.

12. nap: Punakha – Paro

Reggel a Chimi Lhakhang templomot fedezzük fel. A Chimi Lakhangot a 15. században alapította Lam Ngawang Chogyal, és a mai napig főképp gyermekáldásért imádkoznak benne a helyiek. Az újszülött gyermekeket is gyakran elhozzák a templomba, hogy itt nevezzék el, és hogy oltalmat kapjon.

Később Paro-ba utazunk a Dochula hágón keresztül. Paroban megtekintjük a Nemzeti Múzeumot, ahol Bhután történelme és kultúrája mellett az ország élővilágát is megismerhetjük kicsit. Majd meglátogatjuk a 17. századi Paro erődöt, mely a Kis Buddha című filmen is szerepelt az 1990-es években. Éjszaka Paroban.

13. nap: Taktshang (Tigris Fészek)

A reggel folyamán az ikonikus Taktshang, vagyis becenevén „Tigris Fészek” Kolostorhoz teszünk kirándulást. (Kirándulásunk kb. 5-6 órás lesz) A kolostor nagyon látványos helyszínen, 900 méterrel a Paro völgye felett található egy meredek sziklafal peremén. A hiedelem szerint a Taktsang Kolostorba szökött Padmasambhava Guru Tibetből egy tigris hátán, hogy legyőzze a démonokat, melyek meg akarták akadályozni a Buddhizmus elterjedését Bhutánban. A legendákkal övezett kolostor Bhután egyik legyszentebb helyszíne, és a himalájai emberek úgy tartják, hogy életünk során legalább egyszer el kell látogatni ide.

Ebédre megállunk egy kis teára és könnyű vegetáriánus fogásra. A kirándulást követően a 17. századi Drukgyal Dzong erőd romjaihoz látogatunk, ahol az ország történelmébe is mélyebb betekintést nyerhetünk, majd elmegyünk a Kyichu Lhakhang szentélyhez is, Bhután egyik legrégebbi templomához. Este szabadidő, séta Paro városában. Éjszaka Paroban.

14. nap: Paro – Budapest

Transzfer a paro-i nemzetközi repülőtérre, és indulás haza. A repülés Bhután felé és kifelé egy igazán látványos utazás, hiszen a magasból csodálhatjuk meg a világ legszebb és legmagasabb hegyvonulatait. Próbáljunk a jobb oldalon helyet foglalni!

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.( (NINCS SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

India városi és vidéki élete, Bhután csodás tájai és a Himalája hegyvonulatai, 14 napos felejthetetlen kaland helyi transzferekkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére